1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Telewizorem (kablem?)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koksi, Marzec 12, 2010.

  1. koksi

    koksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich, pierwszy post.

    Kupiłem używanego xboxa360, w pakiecie z kablem i całym sprzętem.
    Podłączam do mojego telewizora (starszy, Grundig) przez takie coś ( http://www.2-tech.de/images/products/product_img_18_01.jpg + kable) i zaczynają się schody.

    Otóż najpierw pojawił się czarno-biały ekran, potem po pomajstrowaniu z kablami pojawił się częściowo kolorowy ALE za to jakieś dziwne fioletowe smugi tu i tam. Nie wiem czy to wina kabli, telewizora czy konsoli.

    Przeszukałem FAQ i forum, ale w sumie raczej ludzie mają problemy z HDMI (w moim poczciwym Guringu chyba nawet nie ma portu HDMI).

    Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    spróbuj puścić obraz przez chinch (ten żółty)
    jak będzie ok to prawdopodobnie kabel albo gniazdo RGB w TV jest zwalone
    miałem podobnie przy PS2, TV poszedł na warsztat
    jest jeszcze opcja w TV typu kodowanie kolorów czy jakoś tak, chodzi o zmianę systemu z PAL na PAL-SECAM albo NTSC, jest kilka opcji, może na którejś pójdzie
    jak nie pomoże będziemy dalej szukać :)
     
  4. koksi

    koksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przez żółte wejście w ogóle się nie da, tzn nic nie łapie.

    Podłączyłem do telewizora kolegi, działa dobrze.
    Czyli mój TV jest zwalony (a przynajmniej port). Chyba że coś w ustawieniach można by pogrzebać, ale akurat popsuł mi pilot do telewizora.. co za życie.
     
  5. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    proponuję ci pomyśleć o jakimś monitorze 20"-22",bo to najtańszy sposób na w miarę przyzwoitą zabawę z konsolą
     
  6. koksi

    koksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak, ale taki monitor to wydatek rzędu 300zł+
     
  7. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    jak podłączasz przez chinch to trzeba zmienić na kanał AV, przy RGB samo wykrywa sygnał
    wydaje mi się że bez pilota możesz nie poszaleć na tym Grundigu, ciężko stwierdzić na odległość
    ew jak masz DVD albo dekoder Sat. to spróbuj go podłączyć przez kabel Euro RGB, wtedy będziesz wiedział czy to wina TV
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Za 300 zł to nic porządnego nie znajdziesz. Lepiej uzbieraj jakieś 700 zł i zrób tak jak mówi tajson - czyli kup monitor. Jaki masz monitor w pc? Może do niego da się podpiąć xboxa.
     
  9. koksi

    koksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pojechałem kupić pilota, cośtam pokombinowałem, ale średnio.
    Niestety teraz jestem "poza domem" i żadnych "bardziej" skomplikowanych urządzeń nie mam.

    To tym bardziej. Szczególnie że w domu mam kilka telewizorów wolnych które moge zabrać.

    Po prostu chodziło mi o coś na szybko. Trudno, pomęczę się na czarno-białym trochę, a jak wrócę do domu to zabiorę się za dalsze kombinowanie i możliwe że znowu napiszę.
    Tak czy inaczej dzięki za pomoc.
     
  10. Felipe501

    Felipe501 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kujawy
    Ale przeciez w xboxie są pale. Jak ustawisz na 50 to bedzie
    w kolorze skoro to starszy tv, a jak na 60 to bedzie czarno-bialy
    bo tv nie bedzie tego obslugiwal. Sam mialem taki problem. Na nowym
    samsungu konsolka smigala. Chodzi o tez o to, że jeżeli posiadasz
    gry na xboxa to zwykle sa one w 60 palach wiec 60 Hz, ktorych
    nasze starsze tv nie beda odpalaly. Radze zainwestowac w tv badz monitor.
    Teraz posiadam kabel do monitorka i jestem zadowolony. Pozdrawiam
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Masz rację tylko że nie wszystkie gry chodzą w pal-50.
     
  12. koksi

    koksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak pewnie zrobie, tzn. załatwie sobie sensowny telewizor czy monitor.

    Ale on to właśnie napisał ;)
     
  13. kajtas

    kajtas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mój problem również jest spowodowany przez HDMI. Chodzi o to, że na jednym ekranie komputerowym HDMI działa, a próbowałem na 3 innych telewizorach i nie chce ruszyć... Kurczę nie mogę sobie z tym poradzić. Szukałem na googlach, ale nie mogłem niczego znalezc.. W XBSupport też nie mogli mi pomóc. Błagam, bo grać nie mogę :)
     
  14. maciekl15

    maciekl15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pionki
    ale co konkretnie nie działa??
     
  15. kajtas

    kajtas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox nie wyświetla obrazu przez HDMI... działa tylko na monitorze Gateway, a na telewizorze już nie chcę. Port w telewizorze działa na 100 procent
     
  16. kajtas

    kajtas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ktos jest w stanie mi pomoc?
     
Wczytywanie...

Poleć forum