1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z telewizorem, lub z konsolą.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vortex, Styczeń 15, 2011.

  1. Vortex

    Vortex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
    Witajcie użytkownicy.
    Mam strasznie dziwny problem. Otóż tak. Gdy podłączam konsole xbox 360 przez kabel HDMI do mojego innego telewizora wszystko pięknie działa. A gdy podłączam go do telewizora firmy Panasonic nie wyświetla się obraz. Na początku się wyświetlał, tylko teraz przestał. Nie było by w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt że jak podłączam inne urządzenia takie jak DVD czy dekoder wszystko ładnie śmiga na HDMI. Próbowałem inne wejścia i kable. Proszę was o radę, co mogło pójść nie tak.
    0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bogdan6120

    bogdan6120 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    169
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przestaw rozdzielczość na 480 i zobacz czy zadziała
     
  4. Vortex

    Vortex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
    Nie działa :) Telewizor Full HD.

    @Edit
    Nikt nie ma pomysłów ? Nie wiem już co myśleć...
     
  5. pulpido

    pulpido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    O tej godzinie po prostu większość użytkowników śpi ;] Poczekaj do jutra, po południu ktoś powinien wpaść na jakiś ciekawy pomysł.
     
  6. bogdan6120

    bogdan6120 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    169
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a próbowałeś przywrócić ustawienia domyślne
     
  7. Bosextozdrowie

    Bosextozdrowie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    coś zrobiłeś z ustawieniami... zrób tak jak mówił bogdan6120
     
  8. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Upewnij się , że wtyczka HDMI w Xboksie i Panasonicu jest odpowiednio wciśnięta.
    Najpierw włącz Xboksa , a potem przy włączonym tv przestaw sygnał wejściowy na HDMI IN.
     
  9. Vortex

    Vortex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
    Robiłem już tak. Nikt nie wie o co może chodzić ?
     
  10. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Ja tak miałem jak poszedłem do kumpa a samsunga 50' tv n na hdmi chodziło a xa czarny obraz przyszedłem do mnie ok nie szukałem rozwiązania bo to była chwila ale też mnie to zaciekawiło i nic ustawienia domyślne nic nie dały 2 kable wypróbowaliśmy i to samo też mnie to ciekawi
     
  11. Vortex

    Vortex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
    Za dużo z twojej wypowiedzi nie zrozumiałem, ale i tak nie podałeś żadnego sposobu...
     
  12. Vortex

    Vortex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
  13. opti

    opti Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałcz
    sprobuj swoj kabel hdmi podlaczyc odwrotnie tzn gdzie miales podlaczona wtyczke jkabla hdmi do xboxa to podlacz do tv a od tv do sboxa
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    włacz konsole na padzie trzymaj Lt+Y do momentu restartu konsoli
     
  15. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jaki masz ten tv Panasa? Mam 37pv70 i po HDMI wszystko śmiga.
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    sprawdz wszystkie rozdzielczosci w xboxie jak nie zadziala podlacz oryginalnym kablem ale przez component zielony niebieski czerwony chinch + kable od glosu w audio in czerwony i bialy.
     
  17. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    miałem tak samo, na monitorze wszystko śmigało a na TV nie, pożyczyłem od kolegi kabel i tym razem śmigało i na tym i na tym... nie wiem czemu tak było, po prostu na moim kablu nie można było grac na TV (a dodam ze ten kabel kosztował 70zł)
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    no ale kolega pisal ze sprawdzal na roznych kablach.
     
  19. Vortex

    Vortex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
    Nikt nie ma żadnych pomysłów ?
     
  20. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Podłączałeś wcześniej Xboksa przez kabel HDMI do Panasonica i chodziło. Teraz nagle nie chodzi.
    Jaką rozdzielczość miałeś wcześniej ustawioną w X360? 1080p?
    A jak podłączasz do tego tv kabel oryginalnym Scart z zestawu X360 to jest obraz? Oczywiście w tv musisz wtedy odpowiedni sygnał wejściowy ustawić .
    Może w Xboksie ustaw jeszcze zakres kolorów HDMI na standard?
     
  21. dontd

    dontd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie zdarza sie tak, że odłączenie Xboxa od mojego TV (Samsung LE40C530, kabel HDMI). A następnie podłączenie go do zwyklego kineskopa componentem i spowtorem do Samsunga kablem HDMI powoduje to, ze nie moze zlapac obrazu. Wyskakuje komunitak ze obecna rozdzielczosc nie jest obslugiwana. Jedynym rozwiazaniem jest uzycie componentu i podlaczenie go do Samsunga, nastepnie podlaczenie kablem HDMI działa spowrotem. Dziwny przypadek wedlug mnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum