1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z torrentem, zamiast plików .ISO i .dvd jest pełno z rozszeżeniem .rf , HELP

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kubqq, Sierpień 11, 2011.

  1. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. spędziłem ponad 3 godziny szukając jakiegoś rozwiązania z moim problemem, nie tylko na forum ale i w google.

    Otóż jutro dostanę spowrotem mojego xbox slima przerobionego i chciałem ściągnąć grę Prince of Pesria the forgotten sands, lecz przed tym przeczytałem poradnik jak zgrywać gry i było w nim, że potrzebny jest obraz .ISO a w każdym torrencie nie ma jednego lub dwóch plików( .ISO i ew. .dvd ) lecz po 70 plików, np. tutaj:

    Prince of Persia The Forgotten Sands XBOX360 SPARE RF ******* - btjunkie




    01. sp-popfs.r00 [95MB]
    02. sp-popfs.r01 [95MB]
    03. sp-popfs.r02 [95MB]
    04. sp-popfs.r03 [95MB]
    05. sp-popfs.r04 [95MB]
    06. sp-popfs.r05 [95MB]
    07. sp-popfs.r06 [95MB]
    08. sp-popfs.r07 [95MB]
    09. sp-popfs.r08 [95MB]
    10. sp-popfs.r09 [95MB]
    11. sp-popfs.r10 [95MB]
    12. sp-popfs.r11 [95MB]
    13. sp-popfs.r12 [95MB]
    14. sp-popfs.r13 [95MB]
    15. sp-popfs.r14 [95MB]
    16. sp-popfs.r15 [95MB]
    17. sp-popfs.r16 [95MB]
    18. sp-popfs.r17 [95MB]
    19. sp-popfs.r18 [95MB]
    20. sp-popfs.r19 [95MB]
    21. sp-popfs.r20 [95MB]
    22. sp-popfs.r21 [95MB]
    23. sp-popfs.r22 [95MB]
    24. sp-popfs.r23 [95MB]
    25. sp-popfs.r24 [95MB]
    26. sp-popfs.r25 [95MB]
    27. sp-popfs.r26 [95MB]
    28. sp-popfs.r27 [95MB]
    29. sp-popfs.r28 [95MB]
    30. sp-popfs.r29 [95MB]
    31. sp-popfs.r30 [95MB]
    32. sp-popfs.r31 [95MB]
    33. sp-popfs.r32 [95MB]
    34. sp-popfs.r33 [95MB]
    35. sp-popfs.r34 [95MB]
    36. sp-popfs.r35 [95MB]
    37. sp-popfs.r36 [95MB]
    38. sp-popfs.r37 [95MB]
    39. sp-popfs.r38 [95MB]
    40. sp-popfs.r39 [95MB]
    41. sp-popfs.r40 [95MB]
    42. sp-popfs.r41 [95MB]
    43. sp-popfs.r42 [95MB]
    44. sp-popfs.r43 [95MB]
    45. sp-popfs.r44 [95MB]
    46. sp-popfs.r45 [95MB]
    47. sp-popfs.r46 [95MB]
    48. sp-popfs.r47 [95MB]
    49. sp-popfs.r48 [95MB]
    50. sp-popfs.r49 [95MB]
    51. sp-popfs.r50 [95MB]
    52. sp-popfs.r51 [95MB]
    53. sp-popfs.r52 [95MB]
    54. sp-popfs.r53 [95MB]
    55. sp-popfs.r54 [95MB]
    56. sp-popfs.r55 [95MB]
    57. sp-popfs.r56 [95MB]
    58. sp-popfs.r57 [95MB]
    59. sp-popfs.r58 [95MB]
    60. sp-popfs.r59 [95MB]
    61. sp-popfs.r60 [95MB]
    62. sp-popfs.r61 [95MB]
    63. sp-popfs.r62 [95MB]
    64. sp-popfs.r63 [95MB]
    65. sp-popfs.r64 [95MB]
    66. sp-popfs.r65 [95MB]
    67. sp-popfs.r66 [95MB]
    68. sp-popfs.r67 [13MB]
    69. sp-popfs.rar [95MB]


    Szukałem również jakiegoś poradnika jak te wszystkie pliki zgrać w jeden .ISO lecz nie znalazłem niestety żadnego.

    Moja prośba brzmi tak:

    1. Czy da się jakoś skonwertować te pliki do jednego .ISO
    2. Czy ma ktoś link do jakiegoś poradnika w którym jest opisane jak zgrać owe pliki na płytę
    3. Może ma ktoś link do poprawnego torrenta do tej gry, aby były pliki .ISO i .dvd
    4. Czy to prawda że żeby nagrywać gry potrzebna jest specjalna nagrywarka Double Layer w komputerze?

    Proszę o szybką i treściwą pomoc, ponieważ jestem zielony w tych sprawach, a ostatni raz wypalałem gry na PS2 jakieś 5 lat temu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamiLLLLCR7

    KamiLLLLCR7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wystarczy że rozpakujesz jeden plik . Nagrać możesz programem ImgBurn.
     
  4. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli jeśli rozpakuje ten jeden plik to będę miał .ISO tak?

    I czy to prawda że trzeba mieć wypalarkę double layer?
     
  5. KamiLLLLCR7

    KamiLLLLCR7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie rozumiem tego stwierdzenia. ImgBurn to program, double layer oznacza nagrywarkę dwuwarstwową. Jak można porównać te dwie rzeczy i stwierdzić, że program jest lepszy od technologii ?
     
  7. Troende

    Troende Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań!
    Te pliczki to part, pobierz wszystkie i rozpakuj "01. sp-popfs.r00" potem reszta będzie się automatycznie rozpakowywała i będzie .iso ;)
     
  8. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale ImgBurn to program a mi chodzi o nagrywarke w komputerze - czy tzreba mieśc jakąś Double Layer czy wystarczy nagrywarka DVD, bo od kogos słyszałem, że potrzebna jest nagrywarka DVD+R Double Layer, a gdy wpisałem sam tekst "double Layer" na allegro, wyskoczyły tylko płyty i jedna taka nagrywarka, więc jak to jest? ;P
     
  9. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Potrzebujesz nagrywarki dwuwarstwowej, gry na konsole musisz wypalać na płytkach DVD9 ( rozmiar 8.5GB ). Możesz sprawdzić swoją nagrywarkę za pomocą "Nero Info Tool", ewentualnie wklep w google jej nazwę i sprawdź parametry. Praktycznie wszystkie nagrywarki na rynku teraz to mają, jeśli masz jakąś starą to lepiej się upewnić.
     
  10. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No nieźle, żeby nie wiedzieć, jak wypakować archiwum. A rozszerzenie pliku .rar nic Ci nie mówiło? Żeby było jasne, musisz pobrać program WinRar, następnie klikasz na pierwszy plik sp-popfs.r00 prawym przyciskiem myszy, następnie "wypakuj tutaj" bądź gdzie tam sobie chcesz. Dalej już wiesz, co robić - wypalasz płytkę imgburn'em.
     
  11. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    plik .Rar coś mi podpowiadał, ale nie chciałem ściągać na marne, ponieważ mam tylko 20gb dysk na komputerze i musze ściągać każdą grę pokolei
     
  12. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @BogdanROX

    dzięki za wszelkie informacje, okazało się, że moja nagrywarka DVD która ma 5-6lat działa nadal poprawnie, więc po debiutanckim poprawnym podłączeniu napędu, użyłem programu który radziłeś ściągnąć i wyszło takie coś:

    Imageshack - neroinfotool.jpg

    Wszystko wygląda na to, że będę mógł nagrywać gry, ponieważ w programie wyświetla się zielonym ptaszkiem, iż mogę zapisywać pliki na płytach DVD+R DL, oraz na samym napędzie mam grafike to przedstawiającą, ale jeśli mógłbym prosić, zobacz jeszcze mojego screena i potwierdź moje słowa :)

    PS: czy na tym forum jest możliwość przydzielania tzw. punktów reputacji?
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nagrywarek ktora masz to juz dziadek jest, premiere miala w 2004r, a twoja jest z 2005r, moze miec problemy z nagraniem plyt DL z powodu starości lasera, ale to sie przekonasz podczas nagrywania i po nagrywaniu, stosuj verbatimy i najlepiej wgraj najnowszy firmware do niej

    LiteOn SOHW-1653S - nagrywarka: dane techniczne i biosy - CDRinfo.pl

    Pobierz wersje CS0T - 2005/12/23
     
  14. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Potwierdzam Twoje słowa, nagrywarka jest DL. Z tym wgrywaniem firmware'u bym się wstrzymał, osoba niedoświadczona może coś sknocić i nagrywarka się posypie. Najpierw nagraj dla próby jakąś grę i jeśli wszystko będzie ok, to nie widzę powodu dla aktualizacji firmware'u.
     
  15. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok. Mam nadzieje że będzie działać, nigdy nie miałem z nią problemu ;)

    Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce zakładać niepotrzebnie nowego tematu.

    Czy można wypalać płytę kilka razy? Tak jak robi się to z grami na PC, np. powiedzmy że pożyczam "pirata" GTA od kolegi na PC, wypalam sobie płytkę i wszystko śmiga. Szukałem jakiś poradników, lecz nie znalazłem, bo nawet nie wiem jak to się dokładnie nazywa.

    Jeśli ktoś mógłby napisać jak to zrobić i ma może jakiś link, prosiłbym o podanie.

    Poza tym, jakim programem najlepiej i najłatwiej nagrywać gry z internetu i jakim programem "wypalać płyty jak wyżej opisałem"

    Pozdrawiam
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Plyty dvd+/- R sa jednokrotnego zapisu
    Aktualizacja firmware w tym litku jest prosta włączasz aplikacje exe w windowsie i dajesz start i po kilkunastu sekundach juz jest wgrany firmware, po wgraniu trzeba zrestartować komputer
     
Wczytywanie...

Poleć forum