1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Transfer Kit

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Daredo, Luty 2, 2010.

  1. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem związany z zestawem transfer kit

    Aktualnie mam dysk 20GB, konsola premium.
    Kupiłem niedawno dysk 60GB oryginał
    Kupiłem też kabelek u robsona do transferu danych (360kit.net)

    Po podłączeniu kabla do wejścia usb z tyłu konsoli oraz dysku do drugiego końca kabla, włożyłem płytę z oprogramowaniem do konsoli. Automatycznie miał się uruchomić program który pozwoliłby mi przenieść dane na nowy dysk.
    Jednakże po włożeniu dysku, nie da się go uruchomić. Występuję on w konsoli pod nazwą "Dysk z różnymi materiałami" i nie można go po prostu włączyć.

    Wiem, że są różne sposoby na to, aby poprzez komputer i programy typu Xport 360 zgrać sobie wszystko, aczkolwiek jestem laikiem w tych sprawach i wolałbym nie grzebać w dysku, szczególnie że czytałem gdzieś, że jest niebezpieczeństwo że można zepsuć dysk przez grzebanie w nim z poziomu komputera.

    Myślałem, że może spróbowałbym zgrać jakoś oryginalny od MS soft transfer kitu na płytkę i odtworzyć ją w xboxie ale wątpie żeby to zadziałało.

    Dlatego też bardzo proszę o pomoc, jeśli nie da się z poziomu konsoli przenieść :( to żeby prosto i jasno ktoś mi wytłumaczył jak zrobić to z poziomu PC.

    Z góry serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    może płytka z oprogramowaniem jest źle nagrana, najlepiej skontaktuj sie zkimś z robsona i spytaj się o ewentualną wymiana płyty
     
  4. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok napiszę do nich.

    Wpadłem na jeszcze jeden pomysł, czy jakbym połączył kabelkiem ethernet xboxa z komputerem to mógłbym przenieść savy na kompa, a potem podczepić nowy dysk i z powrotem?

    Pytanie głupie pewnie, bo transfer kit byłby wtedy bezużyteczny ale pytam w razie czego :p
     
  5. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
  6. muniek131

    muniek131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdów>KrK
    Spróbuj włożyć płytę i wejść do "Biblioteki". Wydaję mi się, że tam powinna być aplikacja do Transfer Kit'a.
     
  7. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm niestety nigdzie nie widzę w bibliotece żeby coś takiego występowało ;x
     
  8. siwy1400

    siwy1400 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to sie robi przez PC!!
     
  9. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytaj co napisałem:

    Wiem, że są różne sposoby na to, aby poprzez komputer i programy typu Xport 360 zgrać sobie wszystko, aczkolwiek jestem laikiem w tych sprawach i wolałbym nie grzebać w dysku, szczególnie że czytałem gdzieś, że jest niebezpieczeństwo że można zepsuć dysk przez grzebanie w nim z poziomu komputera.

    Po prostu wolałbym to zrobić z poziomu konsoli niż żeby przez przypadek nie popsuć coś w dysku . Ale jeśli nie da się nic zrobić to najwyżej spróbuje przez xport kombinować
     
  10. siwy1400

    siwy1400 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to sorry, nie przeczytałem całości.
    Ale nie zrobisz tego z poziomu konsoli
     
  11. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha czyli skoro płytka nie uruchamia się w żaden sposób to rozumiem że pozostaje mi tylko przesyłanie danych poprzez xport? W takim razie ucieszyłbym się gdyby ktoś wyjaśnił mi mniej więcej jak to działa, choć to i owo już o tym programie wiem ;]

    Aczkolwiek nadal z chęcią przyjmę wszelkie alternatywne rozwiązania dotyczące transferu danych między dwoma dyskami z poziomu konsoli :p
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Z poziomu konsoli tego nie zrobisz bo to nie jest oryginalny transfer kit. Nie ma na tej płycie softu do konsoli. Masz za to xport.

    Podłacz dysk transfer kitem do pc (przy takim połączeniu nic sie nie stanie) zgraj zawartość każdej partycji na kompa a pożniej zgraj zawartość tych partycji na nowy dysk. Cała filozofia.
     
  13. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok potrzebuję jeszcze tylko teraz małej pomocy.

    Zrzuciłem już sobie wszystkie savy i wszystko co potrzebuję na nowym dysku.
    Po podpięciu nowego dysku mam wgląd na wszystko itp. ale nie mogę przenieść rzeczy które zgrałem sobie na PC na dysk. Ktoś pomoże?

    PS: używam xport360
     
  14. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  15. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    jak masz vistę Uruchom jako Administrator.
     
  16. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    jak masz vistę Uruchom jako Administrator.


    raczej tak zrobił, bo by mu dysku nie znalazło.
     
  17. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mistrzmtb dzięki wielkie, zrobiłem jak na filmiku i wszystko poszło gładko, teraz mam wszystko co chciałem z mojego starego dysku na nowym ;] teraz tylko brać się za instalowanie gier na dysku i można grać ;]

    mam tylko jeszcze dwa końcowe pytania:
    1. xbox każe mi zaktualizować xbox live, rozumiem że ta aktualizacja nic mi nie zrobi z dyskiem czy coś .? wolę się upewnić tylko ;p
    2. czytałem sobie ten tekst:
    Xbox.com | System Use - Xbox 360 Content License Restoration FAQ
    i prawie na samym końcu jest napisane coś takiego:
    Czyli skoro wymieniałem tylko dysk to nie muszę odnawiać tej licencji tak?



    Pomoże ktoś?
     
  18. Daredo

    Daredo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam tylko jeszcze dwa końcowe pytania:
    1. xbox każe mi zaktualizować xbox live, rozumiem że ta aktualizacja nic mi nie zrobi z dyskiem czy coś .? wolę się upewnić tylko ;p
    2. czytałem sobie ten tekst:
    Xbox.com | System Use - Xbox 360 Content License Restoration FAQ
    i prawie na samym końcu jest napisane coś takiego:

    Czyli skoro wymieniałem tylko dysk to nie muszę odnawiać tej licencji tak?

    Sry że podwójny post, ale ze względu na dużą ilość nowych tematów w tym dziale powtarzam pytania, a nie chcę robić kolejnego tematu żeby nie zaśmiecać jeszcze bardziej, dlatego z góry przepraszam ;p
     
  19. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    1 nic sie nie stanie

    2 nie musisz odnawiac licencji, porostu wszystko sciagnij jeszcze raz
     
Wczytywanie...

Poleć forum