1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z układem HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez firepredator, Marzec 6, 2010.

  1. firepredator

    firepredator Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam XBOXA 360 Elite Falcona i monitor iiyama ProLite B2403WS i problem z HDMI. Gdy podłączam xboxa do monitora przez hdmi wtedy pojawia sie albo czarny ekran (to znaczy ze jest połączony ale go nie odczytuje) albo niebieski na chwile czarny i znow niebieski (niebieski=disconnected). Byłem w serwisie, serwisant podłączył moim kablem HDMI xboxa do telewizora i działał, więc raczej nie jest to wina Xboxa ani kabla. Monitor jednak jest sprawny, na co dzien jest podlaczony do PC poprzez Hdmi. Prosze o pomoc bo na 20 calowym 20 letnim telewizorze sie trudno gra. Pozdrawiam...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. firepredator

    firepredator Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. firepredator

    firepredator Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Na pewno twój monitor nie jest fullHD. Zmień rozdzielczość HDMI w xbox-ie 360, najlepiej zrobić to na monitorze fullHD i zmienić na mniejszą rozdziałkę i obraz powinien się pojawić.
     
  6. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  7. firepredator

    firepredator Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie w sewisie ustawiono mi na najmniejszą rozdziałke i ciagle nie dziala
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    To problem tkwi z HDCP i dlatego nie widzi xboxa 360 ja tak miałem i zakupiłem TV pod X-a
     
  9. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    ten lcdek ma fullhd i obsługuje zabezpieczenie HDCP|

    może to pomoże http://xboxforum.pl/konsoli-f23/problem-z-ustawieniami-22326.html (restartowanie ostawień obrazu )

    Ps. UP-anie co 24h

    Ps2. nie jestem do końca pewien ale według niektórych źródeł xbox 360 nie wymaga hdcp w dashboardzie i grach. Jedynie w filmach HD-DVD jest wykorzystywane !!
     
  10. firepredator

    firepredator Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale wcześniej ten monitor działał z Xboxem
     
  11. misiek8

    misiek8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    734
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    In an ODST armor waiting to drop
    Ma logikę pasuje obstawić HDCP-tyle,ze ten monitor jest wyposażony w obsługę protokołu HDCP.

    Podpisuje sie pod kolege HOFI-zrób reset konsoli. Włącz konsole(bez plyty w napedzie) za pomocą XboxGuideButton,wcisnij i trzymaj Y, jednocześnie z prawym triggerem.

    Monitor iiyama ProLite B2403WS - benchmark.pl
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Spróbuj z tym restartem konsoli, jak nie pomoże to do serwisu i niech to naprawią bo coś nie tak z tym HDCP jak xboxa 360 nie widzi. Był już taki przypadek na forum z monitorem LG i problemem był z HDCP, zmienili w serwisie i nagle xboxa 360 monitor zaczął widzieć :) więc nękaj serwis
     
  13. firepredator

    firepredator Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety, reset i na monitorku i na telewizorze nic nie dał, więc czeka mnie wyprawa wojenna na serwis w pełnym rynsztunku...
    btw. dzięki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum