1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z updatem na 13599 - Slim 9504/0272 - MXIC.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez VerbatimekPL, Grudzień 22, 2011.

  1. VerbatimekPL

    VerbatimekPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Potrzebuję Waszej pomocy. Mam slima z dashem 13141 i LT 1.9, chciałem zrobić update dasha na 13599 w celu flashu na LT 2.0 niestety nie zrobiłem uprzednio reflashu na oryginalny fw i zwiesiło mi konsole podczas updatu (biała plansza z kodem błędu). Teraz gdy chcę zrobić reflash na oryginalny fw w celu dokończenia aktualizacji nie mogę zczytać klucza, ani poprzez slim-unlock, ani poprzez slimkey, wyskakuję extract failed. Jakiś pomysł?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Trik z sata-USB jak przy odczucie z 0272/0225/0401/1071 i zrobisz odczyt.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  4. VerbatimekPL

    VerbatimekPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, klucz się znalazł, poza tym udało mi się sczytać klucz poprzez SlimKey i potem 'no' czyli metodą na zablokowanego chipa. Czyli mam rozumieć, że pomimo tego iż aktualizacja się nie dokończyła to i tak wykasowało mi LT'ka i zblokowało chipa? Czyli wystarczy tylko przeciąć ścieżkę wrzucić LT 2.0 i dokończyć aktualizację(tak jak na fat'ach) ? Czy muszę najpierw załadować stock firmware 0272 dokończyć aktualizację i dopiero wtedy potraktować go LT 2.0 ?
     
  5. VerbatimekPL

    VerbatimekPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, wrzuciłem fabryczny soft od 0272 i dalej lipa, teraz pokazuję się pasek ładowania aktualizacji ale niestety wiesza się i nie idzie dalej. Aktualizację robię z pendrive'a.
     
  6. riddle13

    riddle13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na fabrycznym ci nie pojdzie, musisz wgrac 2.0 a dopiero z plyty, z usb nie pojdzie poniewaz zaczal z płyty - u mnie taz tak było.
     
Wczytywanie...

Poleć forum