1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z uruchamianiem gier - Jasper z lt3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Roscolnikov, Marzec 26, 2013.

  1. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Niedawno oddałem swojego xbox'a do zrobienia przeróbki lt3.0, zakupiłem też nagrywarkę liteon ihas 124D
    wypaliłem kilka płyt według różnych poradników programem imgburn i za każdym razem nagrywały się bez żadnych problemów i błędów
    po włożeniu do konsoli, płyty można zainstalować na dysku, lecz uruchomić się nie da ponieważ wyskakuje że płyta jest nierozpoznana lub nieobsługiwana
    te same płyty działają bezproblemowo na xboxie kolegi [Falcon z lt3]

    oryginalne gry działają na mojej konsoli bez żadnego problemu.
    co może być nie tak ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Na lt 3 przeskanuj iso abgx 360na ustawieniu autofix level 3 . A do nagrywarki prog paytools 0.15. Nagrywarka do bani bo xgd3 i tak tym nie grasz z paytools
     
  4. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    obraz był skanowany abgx360 na takim ustawieniu jak mówisz i wszystko było na zielono, używałem też programu BurnerMAX Payload Tool - Version: 0.15
    nagrywarka z tego co wiem jest dobra i burnermax spokojnie ją obsługuje,
    najbardziej zastanawia mnie to że nagrane płytki mi nie chcą działać u mnie a u kumpla śmigają bezproblemowo... czy może być to wina złego wgrania lt3?
     
  5. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli te nagrane gry działają u kolegi a u ciebie jest taki komunikat to nie masz wgranego lt 3, zapewne masz lt 2. Remix jeśli gry się instalują to są nagrane dobrze
     
  6. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A czy po tym jak odebrałeś konsole z przeróbka instalowałeś dasha lub w serwisie to zrobili ? Jeśli tak to spróbuj wyczyścić pamięć podręczną wszystkich nośników
     
  7. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Mrowa edytuj posty. Nie lt 3 lub wina lasera. Albo zle wgrane
     
  8. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    po tym jak odebrałem konsolę nie instalowałem nowego dasha, nawet nie podłączałem jej do internetu
    a koleś który ją przerabiał mówił że wgrywa lt3, zresztą pisało tak na jego stronce na allegro, i między innymi sugerowałem się tym opisem
    a jak ją odbierałem to dał mi jeszcze płytkę z jakimiś kluczami, mówił że to od napędu
    pamięć podreczną też próbowałem już czyścić
     
  9. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    Podaj datę produkcji konsoli.
     
  10. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    A jakie kolwiek gry ci dzialaja xgd2?
     
  11. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    1.09.2009
    gry xgd2 zaraz nagram bo obraz mam na dysku i powiem co i jak
     
  12. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No cóż w takim razie nie wgrał ci lt3 pewnie masz lt2 możesz sprawdzić dla pewności użyć program xbox backup breator usunąć topology i nagrać mówię tu o grach xgd3 jeśli będą działać to masz lt2 tutek jak nagrać znajdziesz na forum
     
  13. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Albo ma stary naped hitachi i lt 2 i nie nagrywa mu kopi ihas . Dlatego moze mu nie smigac. A gosciu pewnie wgrywa najnowsze. Nie patrzac czy to fabryczny naped czy nie
     
  14. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przecież pisał że GRY MU SIĘ INSTALUJĄ A U KOLEGI DZIAŁAJĄ BEZ PROBLEMU jak by miał nie orginalny napęd to by nie zainstalował gry . Masz lt2 wgrane sprawdzisz nagrywając pod lt2 gierke xgd3 będziesz miał 100% pewności
     
  15. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    mój napęd w konsoli to na pewno LiteOn ( charakterystyczna prosta tacka i w otworku od strony przedniej konsoli widać dwa żółte kabelki)
    koleś na aukcji oferował sie tak:
    "Przedmiotem aukcji jest (ODCZYT/ZAPIS FLASH) NAPĘDU KONSOLI XBOX360.

    WSZYSTKIE NAPĘDY XBOX360 PHAT:
    BenQ VAD6038
    LiteOn (74850, 83850V1, 83850V2, 93450V3, 0251C)
    Samsung TS-H943
    Hitachi GDR-3120L
    TAKŻE NAPĘDY XBOX360 SLIM
    LiteOn (9504, 0272, 0225, 0401, 1071)
    z datą produkcji konsoli do 07-2011

    Napędy flashowane na profesjonalnym sprzęcie softem iXtreme LT+ 3.0."
     
  16. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    Może kiepsko ci sflashował tą konsole. Napęd w twojej konsoli to: Philips-LiteOn 16D2S, więc spokojnie obsługuje lt3.0
    Jeszcze istnieje taka możliwość, ze powoli pada ci laser.
     
  17. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    nie stawiał bym na laser ponieważ odtwarzałem już kilka filmów na konsoli - bezproblemowo , i odpaliłem dzisiaj gra Fable III - równierz bezproblemowo
     
  18. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to teraz wrzuc płytę fable 3 do pc i przeskanuj programem abgx jak będziesz miał napis na czerwono the first 12 sectors is blank a gra ci działa to masz lt2 i H * J (żadnej innej opcji nie ma )
     
  19. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    w abgx pokazuje mi takie coś:

    Checking for updates to abgx360.dat...

    * About to connect() to abgx360.net port 80 (#0)
    * Trying 69.73.174.253... * connected
    * Connected to abgx360.net (69.73.174.253) port 80 (#0)
    > GET /Apps/Stealth360/abgx360.dat HTTP/1.1
    User-Agent: abgx360 v1.0.6 (Windows)
    Host: abgx360.net
    Accept: */*
    Accept-Encoding: deflate, gzip
    If-Modified-Since: Mon, 18 Mar 2013 13:57:49 GMT

    < HTTP/1.1 304 Not Modified
    < Date: Tue, 26 Mar 2013 18:03:02 GMT
    < Server: Apache
    < ETag: "997a925-714-4d00f8d62ec80"
    < Vary: Accept-Encoding,User-Agent
    <
    * Connection #0 to host abgx360.net left intact

    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    ERROR: Media size (181862400 bytes) is too small to be an Xbox 360 game!

    Press any key to exit . . .


    ..właśnie wypaliłem gre (Alice Madness Return) xgd2 pod lt3 i działa idealnie, uruchamia sie bez czekania
     
  20. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po 1 gry xgd2 będą działać na lt2 i lt3 . Po 2 miałeś przeskanować fable 3 rozumiesz ?!
     
  21. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    uruchamiam abgx360 z tabelki input wybieram burnedDVD, wybieram naped z płytą i klikam launch? -tak właśnie sprawdzałem zawsze nagrane płyty
     
Wczytywanie...

Poleć forum