1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z uruchamianiem gier pod RGH

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez x_fan, Październik 1, 2013.

  1. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam,
    jestem w posiadaniu konsoli xbox 360 RGH z najnowszym FSD,
    no i niestety nie mogę odpalić żadnej "kopii zapasowej" gry zapisanej na pendrive
    przy uruchamianiu pliku default.xex ze ścieżki gry zapisanej na pendrive wyskakuje komunikat:
    " nie można uruchomić gry, pobierz ją ponownie"
    gry są poprawnie ściągane oraz wypakowywane najnowszą wersją programu xbox image browser,
    próbowałem też wypakowywać gry programem exiso-gui v.1.4, problem jest cały czas ten sam
    nie posiadam żadnego dodatkowego dysku. chcę po prostu uruchamiać gry bezpośrednio z pendrive'a.
    Gry zapisuję w utworzonym katalogu GAMES, sam pendrive jest sformatowany pod FAT32
    wertowałem już forum i nie mogę znaleźć odpowiedniego pasującego wątka
    jeżeli zna ktoś rozwiązanie mojego problemu to bardzo bym prosił o odpowiedź \ dzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    musisz zaaktualizować dashdorda do najnowszej wersji np tym poradnikiem http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-aktualizacja-dashboardu-rgh-jtag-przez-xebuild-175366/ i powinno pomóc
     
  4. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszystko fajnie tylko że jak napisałem dash jest najnowszy, żadna gra nie chce się uruchomić z pendrive'a więc wychodzi na to że to ja coś źle robie moze przy uruchamianiu, sam nie wiem
     
  5. camileck

    camileck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dashboard a FSD to dwie różne rzeczy.
     
  6. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    napisałeś że masz najnowszy FSD a to nie jest dash , a taki komunikat pokazuje się przerażnie przy niskim dashu niż wymagany do danej gry, a jaki masz dash?i jakie gry próbujesz odpalić bo to też jest ważne
     
  7. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NBA 2K13 i najnowsze GTA, jestem laikiem więc musicie mi wybaczyć ....
    generalnei może rozwinę wątek, bo może faktycznie źle uruchamiam samą gre, mianowicie:
    w menadzerze plików są dwie identyczne sekcje, po lewej jak i po prawej stronie, zarówno po lewej jak i po prawej mam katalogi o nazwach:
    GAME, onboardMU oraz USB0, odpalam gry z mojego pena (USB0) z sekcji lewostronnnej, ale próbowałem też robić to z prawej, wyskakuje ten sam błąd,
    gry są zapisywane na pendrive w katalogu GAMES
     
  8. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    nba powinna ci bez problemu chodzić a przy gta jest wymagany dysk wewnętrzny , sprawdż jaki masz dash to wtedy będziesz wiedzieć czy to przez dasha masz problem z grami
     
  9. camileck

    camileck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta lewo- i prawostronna sekcja to dokładnie to samo, to jest np. do kopiowania czy przenoszenia plików z miejsca na miejscie, jest to po prostu jakby ominięcie 'schowka' znanego z Windows. Gry uruchamiasz w dobry sposób, chociaż spróbuj może je po prostu uruchomić z menu przez okładkę gry ale zacznij przede wszystkim od sprawdzenia wersji dashboardu i aktualizacji.
     
  10. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podam może numeracje dasha, jest to wersja: 16537, czy to wystarczy ? (podkreślam że jestem laikiem ...)
     
  11. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    dasha masz najnowszego czyli coś nie tak musisz robić , odpuść sobie uruchamianie gta bo do tego potrzbujesz dysk wewnętrzny , skup się na samym nba , zrób tak na początek ustaw ścieszkę do gry w fsd poradnik punkt 3.1 http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ potem w fsd w zakładce moje gry powinna ukazać się nba i uruchom ją i zobacz czy działa, a jak to nie pomoże to przerób do formatu god programem iso2god poradnik punkt 5,3 http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ i sprawdz czy to coś pomogło
     
  12. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spróbuję właśnie powalczyć z tym iso2god, ale generalnie powinienem uruchamiać bez problemów gry z pena tak jak to opisałem powyżej (tak mi się wydaje przynajmniej)
    zrobię tę ścieżkę ale dopiero w dniu jutrzejszym, dzisiaj już nie znajdę czasu nawet na włączenie konsoli ...

    PS:
    GTA niby wymaga dysku ale chyba można przerobić pendrive'a tak żeby był widzialny przez konsolę jako urządzenie na które można zapisywać gry,
    czyli można przydzielić penowi odpowiednią ilości miejsca np:9 GB na zapis zawartości 1-szej płyty tej gry,
    trzeba sformatować pendrive'a z poziomu konsoli na wyżej wymieniony rozmiar, tak zakładam ale jak pisałem jestem laikiem i nie mam o niczym pojęcia, heh
    jutro odpiszę, dzięki za odpowiedzi,
    pzdr

    mały update:
    generalnei w menadżerze plików mogę uruchamiać gry zarówno z lewej jak i prawej sekcji czy nie bardzo ?
    wiem że po lewej stronie pojawia się wielkość widzialnych plików wyrażona w MB, po prawej stronie te wartości oprócz samych nazw plików nie widnieją,
    jeszcze dziwna rzecz się stała przy zapisie NBA 2K13 za pomocą exiso gui 1.4
    otóż konsola nie widzi w ogóle rozpakowanego obrazu płyty (sam katalog gry umieszczony na penie już tak)
    później przerobiłem obraz programem xbox image browser i wszystko jest ok oprócz tego że sama gra oczywiście nie chce się uruchomić,
    exiso przerobiło mi poprawnie obrazy dwóch płyt GTA 5
    (pliki są widzialne z poziomu konsoli, natomiast zarówno jedna jak i druga płyta nie chce się odpalić - pliki default.xex oczywiście)

    kolejny update:
    żadna gra nie działa pod konsole, jestem maksymalnei zdołowany, próbowałem uruchomić dodatkowo grę red dead redemption, jest cały czas ten sam błąd
    konwertowałem NBA 2K13 iso2god, nie mogę jej odpalić
    utworzyłemk ścieżkę gier do pendrive'a, konsola nic nie widzi
    nie mam zamiaru się bawić w reinstaki dasha, FSD lub innego syfu, oddaję konsolę, niech dziady zwracają pieniądze (10 dni konsumenckie jeszcze mam ten bufor czasowy)
    obrzydło mnie to całe RGH ... wracam do LT

    Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim - Jabar
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sprawdź inny pendrive i wypakuj grę na innym PC. Ja obstawiam jedni z nich a nie konsole.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    obrazy gier są prawidłowo ściagniete i wypakowane, to gwarantuję, z żadnymi ograzami gier na PC nigdy nie miałem żadnych problemów, oprogramowanie komputerowe działa w pełni prawidłowo (sam komputer też ...) nie mam kurczę innego pendrive'a, z tym też nie mam problemów, filmy odtwarzam z niego bez najmniejszego zająknięcia, wg mnie jest to ewidentna wina konsoli, nie wiem co jest z nią nie tak,
    sama konsola dzisiaj uruchmiła mi się dopiero za 5-tym razem, przy 1-szych czterech podejściach czekałem do 3 minut, już nie mam do niej siły ...
    konsole kupiłem nową, sprzedawca pewny, no ale niestety będę ją musiał oddać
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Może sprzedawca coś sknocił. Niech dokładnie wszystko posprawdza i sam coś zainstaluje. Nie rezygnuj z rgh, bo naprawdę warto je mieć.
     
  16. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja wiem czy warto, napaliłem się na to RGH a przecież warto i tak mieć kopie zapasowe gier na nosnikach DVD, kupiłem wersję RGH która nie działa prawidłowo, zniechęciłem się i z niej rezygnuje to tyle :)
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sprawdź czy napewno nie minęło 10 dni od daty otrzymania konsoli :p poza tym każdy obeznany w temacie powie ci ze nie ma co tutaj sknocic, jedynie może być zabawa z czasem startu. Jeśli gry nie startują z taki błędem to ewidentnie wina PC lub nośnika.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak napisałem pendrive jest w pełni sprawny, jego pojemność po rozpakowaniu gier jest prawidłowa, wszystkie pliki są widzialne z poziomu konsoli,
    z PC-tem nigdy nie miałem żadnych problemów również pod kątem gier wydanych na tą platforme (ściągniętych obrazów "kopii zapasowych" tych gier)
    konsola z RGH "leci do kosza"
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale co ci szkodzi sprawdzic innego i wypakowac gre na innym pc? nie ma co sie upierac nad niezawodnoscia sprzetu ;)
     
  20. x_fan

    x_fan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam jednego PC-ta oraz jednego pendrive'a ..... sprawdzałem tez obrazy gier xbox-owych pod kątem wirusów, kaspersky nic nie wykrył, nie wiem co jest nie tak,
    gry uruchamiane z orginalnych nośników działają normalnie na tej konsoli, z pena już nie,
    w ogóle samo to RGH jest kiepskawe bo przydługo uruchamia mi się ta konsola, sprzedawca powiedział że to jest normalne, dla mnie nie do końca bo cenię sobie szybkośc uruchamiania czegokolwiek, to jest też kolejny powód dla którego rezygnuję z RGH
    już fakt że udało mi się dzisiaj uruchomić tę konsolę dopiero za 5-tym razem skutecznie mnie dobił ...
    od 1-szego zakupowego startu był już ten problem tylko że konsole zwykle udawało mi się uruchomić za 2-gim. maks 3-cim podejściem ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum