1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z uruchomieniem DLC do Mafii II

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Paster03, Lipiec 3, 2011.

  1. Paster03

    Paster03 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    Witam, na wstępie zaznaczę, że konsolę i gry mam tylko oryginalne, nic nie grzebane w razie wątpliwości, a teraz do sedna problemu. Pobrałem wczoraj DLC do Mafii II "Przygody Joe", wszystko ściągnęło się bez problemów, przy włączaniu gry robiło aktualizację jak powinno a menu nic nie widać żeby to DLC uruchomić ;/ Sprawdziłem na dysku konsoli, jest pobrane na pewno, ale nie mam pojęcia jak to odpalić w grze. Wchodziłem na rynek Xbox Live i dodatek mam oznaczony jako pobrany, ale jak dam 'zagraj teraz' to wyskakuje komunikat, żebym uruchomił grę dla której to jest dodatek, tylko, że jak ją uruchomię to nic takiego żeby to włączyć w menu nie ma ;/ Wcześniej pobierałem DLC chociażby do Shifta, Hot Pursuita i wszystko grało a tu jakiś problem. Ktoś pomoże?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bobodevil

    bobodevil Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sciagales za microsoft points i jak amsz polska wersje mafii to nici z tego
    zeby dodatek joe's adventure poszedl sciagany z xbox live wymagana ejst angielska wersja mafii II
     
  4. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Paster03:
    Dodatki na polskim XBL: kompatybilne są tylko z wersją polską gry.
    Dodatki dostępne na na amerykańskim, brytyjskim XBL: kompatybilne są tylko z angielską wersją gry.
     
  5. Paster03

    Paster03 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    Czyli, krótko mówiąc jak grę mam w polskiej wersji a konto na xbox live zakładane dawno temu na wielką brytanię to jakiekolwiek DLC będzie mi działało tylko z angielskimi wersjami gier?

    Edit: Jednak nie rozumiem, sprawdziłem, że Shifta też mam PL a dodatki smigają bez problemu?
     
  6. Paster03

    Paster03 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    Jak zrobię migrację konta na Polskę to wszystko będzie działało?
    Tylko ktoś wie jak ruszyć taki problem, że jak na początku zakładałem konto to musiałem podać maila rodzica, mail jest na wp i wtedy przyjęło bez problemu, a teraz jak chcę zmienić region to potrzebna jest zgoda rodzica ale wywala że identyfikator windowslive jest nieprawidłowy, a maile od MS na niego przychodziły i przy ustawianiu konta rodzica go przyjęło ;/ To samo mam za facebookiem w konsoli, mail z wp rodzica automatycznie wpisany jako identyfikator a po podaniu hasła komunikat, że login lub hasło niepoprawne
     
  7. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Paster03:
    Większość dodatków jest wielojęzykowa, niestety DLC do Mafii zostało wydane oddzielnie dla Polski, Rosji i Czech. Tak zadecydował wydawca.

    Jak zmigrujesz konto to jedynie stracisz zakupione rzeczy, bo angielskie dodatki są nie dostępne w polskim XBL. Spróbuj skontaktować się z obsługą techniczną brytyjskiego XBL, może oni będą w stanie ci pomóc.
     
  8. Paster03

    Paster03 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    Czyli wszystkie DLC i gry z XBL stracę? W sumie dużo tego nie ściągałem, ale zawsze coś ;/
    A uważasz, że warto migrować konto, Polski Live jest okrojony w stosunku do brytyjskiego czy coś?
    Bo zastanawiam się czy nie lepiej skombinować angielską wersję Mafii żeby tylko przejść dodatek za który w końcu dałem pieniądze i chciałbym go wykorzystać. Poszłoby bez problemu nie?
     
  9. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Paster03:
    Nie wiem, czy stracisz wszytko co kupiłeś, na pewno jednak to co występuje w brytyjskim markecie a nie ma w polskim, czyli np. angielskie dodatki do Mafii II.

    Rzadko korzystam z XBL, jednak z tego co ostatnio patrzyłem polski jest biedniejszy w porównaniu do brytyjskiego. Z dnia na dzień przepaść się zmniejsza, ale jednak XBL w Polsce był niedostępny przez prawie 8 lat.

    Co do dodatków, nie są one jakoś mocno rozbudowane, w praktycznie żadnym nie ma fabuły, więc nawet nieznajomość języka nic nie zmieni.

    Dodatkowo DLC do polskiej Mafii można ściągnąć z Internetu i wrzucić na Pendriva, nie żebym polecał taką metodę, ale skoro już je kupiłeś...
     
  10. Paster03

    Paster03 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    Tak myslałem, że jednak odstajemy jak zwykle od innych krajów nawet pod tym względem.
    No to pozostaje skombinowanie angielskiej wersji, bo z piratami nie chcę się bawić ;)
    Dzięki za pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum