1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z uruchomieniem gier XGD3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez shaokahn34, Czerwiec 7, 2013.

  1. shaokahn34

    shaokahn34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.
    Posiadam xboxa 360 slim z wgranym lt+ 2.0, naped lite-on. Wszystkie gry XGD2 dzialaja bez zarzutow i sa odczytywane bez problemu, jednak gdy do napedu włożę gre XGD3, wyskakuje tylko napis 'Uruchom grę' bez żadnego obrazka, po kliknieciu wyrzuca mnie po chwili do dashboarda(zaktualizowany najnowszy). Gry nagrywałem z wgraną w nie topologią pod lt 2.0, sflashowanym ihasem 124b. Nagrania sprawdzałem kprobe2 i wyniki były dobre, więc raczej nie jest to wina źle nagranej płyty(korzystam z Verbatim). Co może być przyczyną problemu i jak go naprawić?

    @edit
    Jeszcze jedno pytanie, gdy kupiłem na allegro xboxa przerobionego, otrzymałem od sprzedawcy folder 'firmware napedu' ale nie ma w nim pliku dummy.bin, tylko source.bin, o ktorym nie moge znaleść zadnych informacji, czy to jest to samo?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jak masz lt 2.0 to nie dogrywasz topologii tylko ją cofasz, zgodnie z poradnikiem na forum. Chyba, że coś pomyliłem ;p
     
  4. shaokahn34

    shaokahn34 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Źle to ująłem, po prostu przez xbox backup creator wybieram plik iso i zmieniam topologie na ta z lt 2.0.
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    tutek lt 2.0 http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
    po cichej aktualicji dash powyżej 13xxx http://xboxforum.pl/artykuly-31/por...-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975/

    brak topologi do lt. Xgd2 działają na każdym lt tylko wymagają dany dash.

    czyli masz klucz napędu i nie musisz go wyciągać. sprawdz w jf czy to klucz.

    I porada odemnie wgraj sobie lt 3.0 bo nie jest dużo koszt a plusy to
    1)latwe przygotowanie kopi do nagrania
    2)gra na xbox live
    3)nie tracisz płyt jak w lt 2.0 i wszystko śmiga.
     
  6. kobek66

    kobek66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    JG
    tak jak kolega wyżej napisał wgraj lt3.0 i po kłopocie wszystkie gry chodzą bez problemu
     
Wczytywanie...

Poleć forum