1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z uruchomieniem gier z xbox 1 na xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez brennenheart, Maj 4, 2011.

  1. brennenheart

    brennenheart Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    postanowiłem napisac na największym forum o xbox w polsce, ponieważ mam problem ;P , oczywiście z konsolą a mianowicie kupiłem xbox 360 slim 4gb, do konsoli dokupiłem dysk 250gb z tym , że nie jest to oryginalny dysk microsoftu a jego identyczny zamiennik , w konsoli mam najnowszą aktualizację a niestety nie mogę odtwarzać gier z xbox 1 , gry są oryginalne i działają bez problemu na konsoli znajomego tyle , że on ma xbox 360 60gb z oryginalnym dyskiem :). Na mojej konsoli po włożeniu płyty na kwadraciku w menu na którym pokazuje jaka gra obecnie jest w napedzie widnieje napis zagraj w grę i nazwa gry lecz gdy klikam aby uruchomić gre , robi sie czarny ekran a za chwilęwyskakuje błąd ( nie mozna uruchomic gry pobierz gre ponownie i na dole adres microsoftu xbox support ) a u mojego znajomego, zanim gra sie otworzy wyskakuje normalnie bialy ekran z logo xbox i gra sie uruchamia. Wie ktos w czym leży problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dymuś

    Dymuś Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hajnówka
    Dzieje się tak ze wszystkimi grami ?
     
  4. brennenheart

    brennenheart Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak ze wszystkimi grami ;) a jak wspomniałem u znajomego działają więc u mnie też powinny dysk w konsoli jest wiec nie wiem juz co robic:p
     
  5. vitalis

    vitalis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie jest identyczny. Nie masz partycji na której jest emulator pierwszego xboxa. Na nieoryginalnych dyskach 99% tak ma, jak chcesz gry z oryginalnego xboxa sprzedaj ten dysk i kup oryginał.
     
  6. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    brennenheart, tak głupio zapytam- a ty instalowałeś w ogóle emulator xboxa na swojego x360? może od tego zacznij. :d
    ale tego, czy się da na nieoryginalnym hdd, to już nie wiem. ot, taka mała dygresja. :D
     
  7. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Partycję numer 2 potrzebną do odpalenia gierek z pierwszego X , jak i sam emulator znajdziesz w mojej sygnaturze.

    Poczytaj sobie TEN temat i moje posty , to się dowiesz co zrobić.
     
  9. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a gdzie brennenheart napisał że ma wgrane LT+? jakoś nie mogę tego wyczytać... Poza tym nawet jak HDD niema 2 partycji to nie problem ją zrobić.... (poza tym wątpię aby jej nie było)potem wgrac potrzebna zawartości i działa bo sam tak robiłem z dyskiem który kupiłem do X360 a wszystko jest w tutku który podałem
     
  10. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    364
    Polubienia:
    207
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zaraz jak mam slim 250GB nówkę z oryginalnym dyskiem to mogę grać w gry z 1go xboxa bez żadnego przerabiania? Wystarczy że kupię gdzieś np. Dooma 3, włoże płyte i zagram?
    Czy trzeba przerabiac bo jakiś emulator potrzebny.
     
  11. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    1. A gdzie ja napisałem , że musi mieć wgrane LT+ , zresztą na LT+ nie działa , może to być każda przeróbka prócz LT+ , jak i oryginał.
    2. Przecież podałem mu link na którym wszystko dokładnie wytłumaczyłem , jak również znajdują się tam wszystkie programy , a to co Ty podałeś jest to opis przygotowania "czystego" dysku , tak by wogóle X mógł go zobaczyć , a sądzę , że jemu dysk działa , może instalować gry itp
    3. pozwolę sobie wątpić , że Ty jednak wątpisz......

    Kyron
    Wystarczy , na oryginalnym dysku powinno działać.
     
  12. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Daniel1979
    AD.1 ale temat który podałeś własnie dotyczy problemów z emulacja gier z xbox1 gdy masz LT+(bynajmniej ja tak zauważyłem)
    AD2. tu też są opisy i linki do programów i co najważniejsze sam robiłem swój Hdd wg tego poradnika i działa wszystko jak trzeba pozatym napisałem ze jak dysk działa z X360 to można porostu utworzyć partycje 2 flash-owanie HDD można odpuścić... Poprostu idziesz do punktu w którym pisze jak zrobić partycje 2 wgrac pliki z partycji 2 i po kłopocie
    AD3. Ktoś sprzedający HDD pod X360 nie zrobiłby partycji 2? najbardziej prawdopodobne jest to ze nie wgrał plików na nią.
    Poza tym nie twierdzę że Twój sposób jest zły czy Twoje rady są blednę
    brennenheart
    Podłacz dyskdo kompa go otwórz za pomoca porgramu Xplorer360 i powiedz czy masz wszystkie potrzebne partycje ale i tak zacznij od wgrania emulatora z linku który podałem we wcześniejszym poście
     
  13. brennenheart

    brennenheart Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki chlopaki za pomoc ale slrzedam wczoraj wystawilem ten dysk na allegro za 150 zl i w ciagu 3 min sie sprzedal ;-p a na dysku sa 4 pelne wersne gier kupionych z xbox marketplace ;-p wiec moze dlatego tak szybko sie sprzedal , i juz zamowilem oryginalny microsoftu wiec juz niepowinno byc problemu z odczytem gier z xbox 1 ale dzieki za pomoc :)
     
  14. Mateusz002000

    Mateusz002000 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zachodniopmorskie
    Musisz rozkręcić obudowę, wsadzić dysk z obudowy do komputera, na komputerze uruchamiasz program Xplorer 360 klikasz na file potem restore partition 2 i wybierasz plik .bin z partycją 2 czekasz chwilkę, zamykasz program wsadzasz dysk do obudowy podłączasz pod konsolę. Pobierasz jeszcze na kompie ten plik od użytkownika Tofik504: http://download.microsoft.com/download/5/8/a/58a10dbc-9445-4eed-83d5-22f8ad8ee855/default.zip , wypakowywujesz to nagrywasz na CD wsadzasz do Xbox 360 aktualizujesz i grasz. Nie trzeba mieć żadnej przeróbki (no chyba że gry pirackie), jak masz oryginalną grę to będzie chodzić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum