1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z uruchomieniem GTA V xex rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Grubas, Wrzesień 23, 2013.

  1. Grubas

    Grubas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2013
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrobiłem chyba wszystko tak jak powinno być bo jak przerobiłem do god to wyskakiwało mi że muszę mieć profil sieciowy i **** to przerobiłem do xex tak jak pisaliście i gra niby już się włącza i jest 1 screen z gry i tak stoi i gleba.
    Dlaczego? Może coś źle skonwertowałem? Ale obie płyty skonwertowały się i było zakończone sukcesem. Z pierwszej płyty z content z 000000000000 wyciągnąłem ten folder 545408A7 i wrzuciłem na dysk od xboxa. W kolejnej płycie już nie było folderu content to wrzuciłem całą zawartość. I jak włączam to tak stoi. Miał ktoś taki problem?
    Proszę o pomoc
    elo:fat:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Próbowałeś moim sposobem, który opisałem tutaj: http://xboxforum.pl/kosz-53/rgh-gta-v-175003/index15.html#post1269942

    Jeśli nie to spróbuj i użyj tylko tych programów z mojego opisu. Pomaga też wgranie najnowszego Dashlaunch 3.09
     
  4. pesiu89

    pesiu89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.sciagłem gta v mam konsole rgh . gra jest na 1 dvd i 2 dvd . gra znajduje sie na 2 dvd a z 1 dvd co mam zrobic na pamieć usb konsoli wgrać? tylko pendrive musi byc wtedy sformatowane przez konsole i wrzucic za pomoca prgramu USBXTAFGUI_v44? pendrive ponad 8gb pasuje. czekam na info.pozdr
     
  5. Grubas

    Grubas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2013
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie formatuj pena pod konsole
    dvd 1 wrzuć z pendriva na dysk konsoli przez nowego dasha
    z dvd 2 uruchom gre
    dvd 2 może być na pendrivie albo na dysku konsoli
     
  6. pesiu89

    pesiu89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jesli nie działa mi sciagłem grę są 2 dvd . obrobiłem je w iso2good otrzymałem 2 foldery z grami. wrzuciłem na dysk i przez exemenu i FSD odpalam 2 dvd i prosi o połaczenie z internetem a 1dvd jak właczyłem to bląd. wiec????

    blizej jak dalej ale w czym problem ?

    Edytuj posty - nie pisz jeden pod drugim - Jabar
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    1 płyta do xex potrzebny Ci folder content. W nim będzie 54..... Jego Kopiujesz w to samo miejsce na hdd. Druga może być gdzie chcesz

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    po pierwsze nie pisz post pod postem, a na temat isnstalacji GTA V na rgh masz mnóstwo tematów tylko trzeba poszukać i czytać ze ZROZUMIENIEM, w skrócie Ci opiszę instalację, pierwszą płytę przerabiasz do formatu XEX , wyciągasz sam folder CONTENT i wrzucasz to na dysk WEWNĘTRZNY (pendrive sformatowanego pod konsolą) ,drugą płytę przerabiasz np: do GOD i wrzucasz gdzie chcesz na dysk wewnętrzny/zewnętrzny i gra powinna działać
     
  9. pesiu89

    pesiu89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1 dvd mam skopiować USBXTAFGUI_v44 - tym programem na pamiec konsoli (tzn pendrive sformatowany przez konsolę u mnie) a wtedy 2 dvd odpalić przez FSD? bo zawsze odpalam gry rgh przez to
     
  10. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
  11. kazimierz

    kazimierz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    124
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    siema!

    A ja mam zupełnie inny problem!
    A polega on na tym że : Po załadowaniu gry pogram przez chwilę i nagle......bęc gra nie wiedzieć czemu wczytuje się sama od ostatniego zapisu.....przy czym pojawia się komunikat takiej treści "Gra uruchomiła się ponownie z powodu problemu z urządzeniem magazynującym. Jeśli problem ponownie zmień urządzenie magazynujące i ponownie zainstaluj grę” !!!! O co chodzi ????? Dodam, że nie zawsze gra sama wczytuje się od ostatniego sejwu ale jest to niestety bardzo upierdliwe i nie pozwala cieszyć się z rozgrywki ! Pomocy !!!!! konsola elite z RGH dash 16537 dashlaunch 3.10. Dodam jeszcze tylko, że GTA V mam zainstalowaną na dysku twardym konsoli. Ostatnio ktoś mi polecił aby grę odpalać z dysku USB. Tak też zrobiłem ale ku mojemu zdziwieniu konsola wyłączyła się. Wszystkie inne gry odpalone z dysku USB działają! drugą płytę GTA V mam przerobioną do XEX z pierwszej CONTENT wrzuciłem na dysk twardy konsoli
     
  12. pesiu89

    pesiu89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pendrive sformatowany przez konsole 16gb - przez xemenu skopiowałem folder 1dvd na pendrive. podpiołem 1g dysk z gra 2 dvd gta.odpaliłem i dalej gra przez siec tylko...co mam zrobic?
     
  13. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    RTFM dział GTA V poradnik od Setha, w DL daj fakelive i po problemie, edytuj posty bo zaraz punkty dostaniesz za 3 po sobie.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk
     
  14. pesiu89

    pesiu89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak mam to wgrac jesli sciagłem te programy i nie moze mi załadowac na pendrive nie wiem czemu ?
     
  15. snmk

    snmk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @pesiu89 Przekonwertuj 2 płyty to formatu XEX za pomocą Xbox image browser, z pierwszej płyty wyciągnij folder 545408A7 i wrzuć go do hdd1:/content/00000.../(tutaj), a drugą płytę NA PRZYKŁAD do hdd1:/GAMES/(tutaj). I grę odpal z drugiej płyty.
     
  16. pesiu89

    pesiu89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    juz działa dzieki koledzy. horizion program na poczatku zle działał. gitara
     
  17. Graba71

    Graba71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiatm mam problem z gta v....mam xboxa360 z napedem benq rok 2007,przerobka lt 3.0 wszystkie gierki mi działają, black ops2,ufc2010,pes13...ale jak zainstalowalem cd 1 z gta v i odpalam cd2 to wyskakuje bład ze płyta nieobsługiwana...kumplowi gra smiga normalnie na tych samych płytkach...wiece co moze byc nie tak?
     
  18. Grubas

    Grubas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2013
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    to jest jakiś syf wszystkie gry zawsze przerabiałem w iso2god ale ta nie działa to zrobiłem niby tak jak ma być do xex i na screenie podczas wczytywania wątku fabularnego ****, zesrało sie i tak stoi
    w sumie to mam tylko screen, nie ma żadnych ikon wczytywania ani informacji po lewej stronie
    w ***** mam ten syf
    ziom pożyczył mi oryginał, zgrałem na dysk i chodzi
    pis
     
  19. kazimierz

    kazimierz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    124
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    słuchajcie ja miałem mega problemy z tą grą.....ale jakoś od dwóch dni odpukać w niemalowane jest dobrze. Powiem co zrobiłem może pomogę :

    1. ŚCIĄGNĄŁEM WERSJĘ GTA V QUACK ( PODOBNO W 100%-TACH BEZAWARYJNA )
    2. Z PIERWSZEJ PŁYTY ZROBIŁEM EKSTRAKT FOLDERU C O N T E N T I WRZUCIŁEM NA DYSK TWARDY KONSOLI DO CONTENT 0000000000000000
    3. Z DRUGIEJ PŁYTY ZROBIŁEM GOD I WRZUCIŁEM NA DYSK USB ( SŁYSZAŁEM ŻE W GTA V LEPIEJ GRAĆ Z DYSKU ZEWNĘTRZNEGO )

    zauważyłem, że ta wersja QUACK ma nawet więcej GB niż ten gotowiec, którego ściągnąłem na początku i który restartował mi samoistnie ostatni sejw.
     
  20. kazimierz

    kazimierz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    124
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ekstrakt FOLDERU CONTENT z 1dvd GTA V zrobiłem oczywiście programem IMAGE BROWSER
     
Wczytywanie...

Poleć forum