1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z USB PROBE

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cubus, Grudzień 4, 2011.

  1. cubus

    cubus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Ostatnio zakupiłem usb probe:
    USB Probe Delux LT2.0 Spider Przerób Sam X360 PRO (1967184828) - Aukcje internetowe Allegro
    Mam naped plgs dg-16d4s na chipie winbonda. Miał on wgrane lt 1.9. Wgrałem przez usb najnowszy update, odpalilem konsole i wszystko było ok. Chciałem odczytać klucz napędu, a potem wgrać najnowsze lt. Problem jest w tym, że stosowałem już jf w wersji 0,184 ; 0,185 ; 0,187 i 0,190 i w każdym przypadku nie chce mi przejść do 0x52 i występuje błąd. Postepowałem wg tutoriala. Stosowałem różne taktyki odłaczania zasilania i przykladania probnika. POMOCY !!!!!!

    edit: Na płycie głównej mam chipset nForce 430, naped w jf jest wykrywany prawidłowo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Musisz wiercic dziure. Probe jest do napedow w fatach, dg-16d2s.
     
  4. cubus

    cubus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak mam dziurkę w chipie. Ta konsola była już przerobiona i miała lt1.9(grałem na piratach). Teraz ma wgranego najnowszego update'a i chce odczytać klucz. Mam ten próbnik do dziurki tej włożyć a nie pod mxc01 czy jakos tak to sie pisze??

    edit: to złącze nazywa się MPX01, a nie jak napisałem wyżej
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  6. cubus

    cubus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Mógłbyś mi to szerzej opisać całą procedurę z tym alkoholem i wacikiem ??
    2. Chciałem wyciągnąć klucz wg linka co mi wysłałeś i tam potrzebny jest kontroler sata. Użyłem swojego z kompa z płyty głównej no i dałem zasilanie do napedu z konsoli a nie jak poprzednio z usb probe. Nie chce nadal zczytać klucza (wywala inny status, ale to nadal nie jest 0x52).
    Co mam zrobić ??

    Mógłby ktoś mi zaproponować w miarę pewny sposób wyciągnięcia klucza z napędu dg-16d4s na chipie winbonda(przerobiony z dziura w chipie). Z góry dzięki
     
Wczytywanie...

Poleć forum