1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z uzyskaniem Obrazu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez spec1345, Listopad 24, 2010.

  1. spec1345

    spec1345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Witam mianowicie tak posiadam swojego xboxa już dobre dwa lata zawsze grałem na monitorze u siebie w pokoju aż do momentu kiedy kupiłem telewizor lcd SONY KDL-37EX402 Bravia Engine 2 mój xbox niestety nie posiada wejścia hdmi , wiec postanowiłem użyć mojego kabla hdtv component który dostałem kiedyś w zestawie po podłączeniu wszystko działało okey rozdzielczość jaka mi wykrył odrazu telewizor to 1080i wiec postanowiłem zmienić na 1080p .Rozdzielczość zatwierdziła się ALE pojawił się żółty obraz wiec stwierdziłem ze wyłączę konsole i docisnę mocniej kabel i powinno być wszystko dobrze po włączeniu ponownym moim oczom ukazało się wielkie NIC (czarny ekran ) tylko sam dźwięk odłączałem kilka razy wszystko od siebie i podłączałem nic nie dało podłączałem na euro oraz na AV3 tez nic nie dało użyłem standardowego kabla tv do konsoli tez nic nie dało. W końcu pomyślałem ze może coś z kablami mam nie tak pożyczyłem od kolegi jego kabel hdtv nic potem zaczolem podłączać do starych telewizorów konsole i tez nic za ponad 100-tnym podłączeniem już się zdenerwowałem i spróbowałem z powrotem podłączyć do monitora lecz też nic konsola się włącza wszystko pięknie , obrazu niema jest dźwięk .Poszedłem do kolegi spr na monitorze full hd na innych dwóch telewizorach hd i zwykłym tez nic , nie wiem co mam robić konsola już stoi od ponad tygodnia bez czynnie wszystko co robię nie ważne z jakim telewizorem bądź monitorem uzyskuje efekt samego dźwięku bądź nic już mam tego dość a wątpię żeby coś z konsola się stało bo żadnego roda ani nic nie mam i nigdy nie miałem proszę o ewentualna pomoc z tym zaznaczam też że wszystko działało okey dopóki nie podłączyłem konsoli do nowego telewizora wcześniej na monitorze cały czas hulało teraz coś się spiepszylo....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    no to klops. albo uszkodziłeś gnizdo albo GPU.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zresetuj ustawienia obrazu -

    wciśnij klawisz sync na konsoli
    i trzymając go włącz konsolę
    i nie puszczaj zanim się
    nie uruchomi całkowicie.

    jak nadal nie ma obrazu to dzwoń na infolinię i zgłaszaj na gwarancję
    bo gdy jest dźwięk a brak obrazu to uszkodzenie ana/hana lub gpu
     
  5. spec1345

    spec1345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Przycisk sync to ten mały biały do wykrywania połączeniem z padem ? jeśli to ten to już go tak wciskałem i nic ;/ po za tym żadna czerwona dioda się nie świeci zawsze włącza się wszystko ok palą się 4 zielone diody po czym mrygaja i standardowo wykrywa pada nie wiem o co chodzi z tym , obrazu w dalszym ciągu nie ma
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zgłoś się do serwisu. czerwone lampki nie mją z tym nic wspólnego. albo gniazdo albo GPU is dead.
     
Wczytywanie...

Poleć forum