1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Vendor mode 0xD1 i x052

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez weplausss, Styczeń 16, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siemka mam problem z wejsciem w vendor mode:

    SLIM: 0225
    Winbond: odblokowany

    Mam bardzo dziwny przypadek napęd nie wchodzi w vendor mode Caly czas wywala status 0xD1
    A po wysunieciu tacki zmienia sie na 0x52.
    SPI odblokowany i nie mam pojecia dla czego tak sie dzieje moze ktos mnie oswieci.

    Dodam ze jak pierwszy raz podlaczylem to wykrylo wszystkie dane napedu

    Typ Chipu Winbond
    status 0x72

    Dopiero po Kliknieciu Liteon-Erease naped nie wchodzi w vendor
    a po odlaczeniu zasilania i podlaczeniu w konsoli miga zielona dioda. A przestaje migac dopiero jak wysune i wsune naped

    Licze na wasza pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Igła na mpx01, intro i włącz napęd.
     
  4. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    U kumpla robilem tak samo i poszlo bez problemu bardzo dziwne moze ktos to jakos sensownie wytlumaczyc
    nie przykladalem punktu igly na mpx01
     
  5. makaveli77

    makaveli77 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem ten sam przypadek z litkiem nawet pod dosem mi sie status zmieniał tak jak u Ciebie i dopiero trik z USB-SATA pomógł i wszedł w VENDOR MODE.
     
  6. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    napiszcie cos na temat tego triku USB-SATA
     
  7. makaveli77

    makaveli77 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  9. pako32

    pako32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Ja używam probe i robię to w następujący sposób.
    -klikam Intro/Device ID , odłączam zasilanie od probe (nie włącznikiem , tylko wyciągam wtyczkę usb z probe)
    -igła do punktu MPX01 , klikam YES i podłączam zasilanie
    -wsakuje jakiś status status (nie piszę z domu i nie mam sprzętu pod ręką)
    -odkładam igłe , status się zmienia
    -czekam aż kropki dolecą do końca i wyświetli Device Intro Failed !
    -jeszcze raz klikam Intro/Device ID (napęd cały czas właczony)
    -klick na YES czekam chwilę i mam 0x72

    na Liteon 16d4s zawsze przechodzi ta metoda ;-)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum