1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wave4->wave3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kot, Styczeń 24, 2010.

  1. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Siema!

    Mam problem z uruchomieniem gier wave 4. Od razu mówię, że nie mam pojęcia jaki mam napęd w konsoli, ani którą wersję iXtreme. Po prostu mam konsolę, jest ona przerobiona, bo inne się uruchamiają, nie kombinowałem nigdy z żadnymi wave'ami, abghx360-ami czy innymi activate'ami.iso. :)

    GTA: Episodes from Liberty City.
    Wypaliłem po ściągnięciu, po włożeniu płyty do napędu, wyświetlało się logo X360 i pojawiał się dziwny komunikat, ale nie pamiętam jaki. Wiem, że przekopałem Wasze forum i nie natrafiłem, by ktoś wspominał o tym komunikacie, nie było to ani żądanie aktualizacji, ani brak połączenia z siecią. Coś z CRC czy czymś tam innym, nie wiem. Po prostu się nie włączało. Poczytałem tu trochę i postanowiłem zmienić wave4 na wave3. Użyłem do tego x360 wave patchera. Wypaliłem, po włożeniu płyty konsola ładuje i czyta płytę, ale uruchamianie zatrzymuje się po kilku sekundach na czarnym ekranie, konsola się zawiesza. Wprawdzie już płytę czyta i nawet rozpoznaje, że to GTA: E, ale się nie włącza. I teraz nie wiem już co dalej.

    Co radzicie?

    Podobny problem mam z Assassin's Creed II, ale w tym przypadku to wypaliłem od razu po ściągnięciu i konsola rozpoznaje płytę jako film DVD, wiecie ocb. Nie wiedziałem, że ACII to też wave4.

    Pomóżcie! Opiszcie jakąś procedurę, która pomoże w uruchomieniu tychże pozycji!

    Pozdrawiam,
    Kot
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PlamKa

    PlamKa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
    nAjnowsze gry mają Wave 4 więc wystarczy spatchować z Wave 4 na wave 3 programem 360wavespatcher i będzie ok . Reszty poszukaj na forum ( jak to zrobić i gdzie ściągnąć , z tym nie powinieneś mieć problemu )
     
  4. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    No to przecież napisałem, że zmieniłem tym programem na wave3 GTA:E, ale dalej mi nie działa. Czarny ekran i konsola wisi.
     
  5. Brygada_RROD

    Brygada_RROD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zmien na wave 2 byc moze masz ixtreme 1.4 lub 1.5x
     
  6. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    2 gra zle wypalona (AC2) a z GTA problem napewno z WAVE.
     
  7. ecko

    ecko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może masz płyty daremne
     
  8. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    OK, czyli rozumiem, że skoro zamiana na wave3 powoduje czarny ekran i zwis, to jest to oznaka tego, że mam starszego iXtreme, tak? I zmiana na wave2 poskutkuje?

    I jeszcze jedno, jak sprawdzić czy gra jest wave4? Tym całym popularnym wśród Was abgx360 czy jak to tam się nazywa?

    Edit Płyty to Verbatimy, na innych nie nagrywam.

    Jak to źle wypalona? Zawsze wypalam CloneCD i do tej pory wszystkie gry śmigały. Czyli ACII nie jest wave4?

     
  9. zajaczek87

    zajaczek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    360WavesPatcher ten program rozpozna jaki wawe ma gierka, ACII jest wawe4, musisz pamietac ze abgx360 po sprawdzeniu znowu gierka wroci do wawe ktory miala wczesniej.
     
  10. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    360wavespatcher tym programem zmien na Wave 3/2 zalezy jaka masz przeróbke i nagraj przez IMGBURN ! napewno zadziała ;)
     
  11. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Dzięki wszystkim za pomoc, jeszcze się tylko upewnię - skoro po zmianie GTA:E z wave4 na wave3 dalej mi nie czyta, to znak, że mam starego iXtreme i muszę zmienić na wave2, tak?

    W ogóle jest jakiś sposób, by sprawdzić jaki mam iXtreme?
     
  12. PlamKa

    PlamKa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łęczna
    A jeśli to nie zadział (wave 4 / wave 3 / wave 2 ) to znaczy że masz zły obraz lub jest w systemie NTSC .
     
  13. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Ale tak swoją drogą - teraz mi przyszło do głowy.

    To jakie wave mają inne gry? Np. Batman, NBA 2K10, FIFA 10? Bo to też nowe gry, a nie ma żadnych problemów z nimi u mnie.

    Jeśli GTA:E nie chodzi, bo jest wave4, zmienione na wave3 też nie chodzi, to znaczy, że muszę zmienić na wave2 bo mam starszy firmware. Ale czy to jest możliwe, biorąc pod uwagę, że dźwiga ww. gry?
     
  14. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Jesli na Wave 3 nie dziala to napewno Wave 2 ;] a co dodziewkowania to jest taki przycisk jak "Dziekuje" ;)
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    batman to wave 3
    wiec masz ixtreme 1.6

    co do gta to jak miales blad crc to masz skopany obraz.
    nic z tym nie zrobisz musisz sciagnac inny
     
  16. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Oki, czyli słowem podsumowania.

    Skoro chodzi mi Batman bez żadnych zmian wave, to znaczy, że mam iXtreme 1.6.

    A to znaczy, że powinno mi czytać wave3, tak? Czyli coś skopałem przy zmianie wave'a?

    Więc wszystkie wave4 zamieniać na wave3 i będzie gites?

    PS. Przycisku "dziękuję" użyję na wszystkich, którzy mi w tym temacie pomogli, ale najpierw muszę go wyczerpać. ;)
     
  17. VV44

    VV44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarnystok
  18. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Chodzi o to, że nie wiem jakiego mam iXtreme.

    Ale z tego co piszecie i wyczytałem, to jest tak:

    * Skoro gry wave 3 mi się uruchamiają bezproblemowo, znaczy, że mam iXtreme 1.51 albo iXtreme 1.6.

    więc...

    * Skoro GTA:E, które jest wave 4, skonwertowane na wave 3 mi się nie uruchamia, to...? mam 1.6 i muszę korzystać z activate.iso? Gry konwertowane z wave 4 na wave 3 nie uruchamiają się na 1.6, jedyny sposób to activate.iso?

    Bardzo proszę o pomoc, każdemu, kto coś wniósł do tematu podziękuję odpowiednim guzikiem, ale wpierw chciałbym mieć jasność.

    Sorry, że taki natręt ze mnie, ale zielonym w tych sprawach, najfajniej jakby ktoś mi to łopatologicznie wyłożył po kolei.

    I jeszcze jedno pytanie - nie mam pojęcia jaki mam napęd w konsoli, jest jakieś uniwersalne activate.iso, które zadziała z każdym napędem?
     
  19. extremeTHE

    extremeTHE Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    K-lin
    Ponoć jest uniwersalny, na tym 4um wygasły linki. Poszukaj na Google a znajdziesz ich trochę
     
  20. qatroo

    qatroo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Activate.iso działa na wszystkich napędach (z tego co wiem to na jakimś liteonie nie działa)
    W programie Xbox360 Wave patcher masz na zielono napisane jaki masz wave ( po otworzeniu iso) jeżeli wave 4 zamieniasz na wave 3. Niektóre najnowsze tytuły nie będą już potrzebowały activate.iso więc kolejną grę którą ściągniesz spróbuj uruchomić bez activate.iso bo lepiej włączać bez ciągłego otwierania tacki, nie ?
     
  21. skiba1985

    skiba1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmiana Zabezpieczeń w Grach Xbox360 na starsze.
    XDVDMulleter
    3rd.wave.patch
    ABG360
    Instrukcja :)

    PLIK 18,4MB

    Mianowicie chodzi o podmiane nowego wave4 (lub nowsze) na starsze wave2.Tak stworzony obraz Bedzie kompatybilny ze starszym wersjami firmware niż 1.51/1.6. Ibedziemy mogli grac pez pponownej przerobki konsoli.

    Programy Do zmiany Zabezpieczeń w Grach Xbox360

    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting <---- KLIknij
     
Wczytywanie...

Poleć forum