1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wgraniem ixtreme Liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez guguś, Sierpień 25, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. guguś

    guguś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Serdecznie wszystkich użytkowników forum.

    Mam problem i dlatego zdecydowałem się napisać w czym tkwi.
    Otóż posiadam xbox360 już od kilku lat w wersji elite, była przerobiona.
    Jednakże gry zaczęły po pewnym czasie szwankować, to znaczy nie czytało ich oraz wyskakiwał komunikat aby przetrzeć szmatką.
    Wcześniej wgrałem już do niej ixtreme i było wszystko OK.
    Czytnik Lite-on w wersji 74850C.

    Dzisiaj jednak zassałem fajną grę i klapa, nie chciała ruszyć i rozebrałem xbox'a.
    jungle flasherem przerobiłem iextreme lt.3 oraz lt.2 , czyli zrobiłem ten Spoof z kluczem Dvd.
    Jednakże nie mogłem go Jungleflasherem w najnowszej wersji wgrać.
    Zatem ruszyłem Dosflashera w wersji 1.8 i poszło, najpierw lt.3 a potem lt.2.
    Na lt. 3 nic nie czyta.
    Na lt. 2 widzi płyty jako Dvd rom, tak jakby filmik widział.

    Doradźcie mi co ja robię źle, gdyż wgrałem oba ixtreme i żaden nie działa poprawnie nawet z grami, które wcześniej działały.
    Którego tego ixtrema lepiej wgrać lt.2 czy lt.3. ?
    Posiadam nagrywarke z ihasem, także to nie jest przyczyną.

    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a wgrywasz LTPlus-0251-v3.0??Klucz masz masz??
     
  4. guguś

    guguś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witaj,

    Tak, klucz posiadam.
    Wersję jaką wgrywam to LT-liteon-0800-v3, ale teraz wgrałem Jungleflasherem i dalej gry nie chodzą.
    Dla pewności wgrałem oryginalny soft od Lite-on a potem ten LT-liteon-0800-v3.

    Sending Lite-On-Erase request to port 0xC000
    ..............
    Drive returned Status 0x7F
    ..............
    Serial flash found with Status 0x72
    Manufacturer ID: 0xC2
    Device ID: 0x11
    Flash Name: MXIC(MX25L2005)
    Flash Size: 262144 bytes

    Getting Status from port 0xC000
    SPi flash found with Status 0x72

    Sending Chip Erase to Port 0xC000
    Erasing:
    Writing target buffer to flash
    Writing Bank 0: ................
    Writing Bank 1: ................
    Writing Bank 2: ................
    Writing Bank 3: ................

    Flash Verification Test !
    Reading Bank 0: ................
    Reading Bank 1: ................
    Reading Bank 2: ................
    Reading Bank 3: ................
    Write verified OK !

    Sending Vendor Outro to port 0xC000
    Drive is Lite-On..

    Mógłbym prosić może o jakąś inną wersję tego ixtreme, żeby mi działało.
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wychodzi na to, że wgrałeś soft do ripowania gier 0800. Masz wgrać LTPlus-0251-v3.0 nie 0800 :D
    Jak masz IHAS'a to wgraj 3.0
     
    1 osoba to lubi.
  6. guguś

    guguś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy mógłbym prosić o jakiegoś normalnego linka, gdzie pobiorę ten normalny działający soft?
    Szukałem już wszędzie, nawet na xbins ale coś wygląda na to, że źle szukam i nie chcę ubić konsoli.
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  8. guguś

    guguś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I działa, wgrałem tego LTPlus-0251-v3.0 i chula aż miło.
    Bardzo Dziękuję za pomoc na Największym i Najlepszym forum Xbox 360.

    Pozdrawiam.
     
  9. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum