1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wgraniem LT MAX

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez danio94ns, Listopad 6, 2012.

  1. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam nagrywarkę ATAPI iHAS 124 B. Chciałem wgrać LT MAX ale mi nie wyszło.

    Sprawdziłem w EEPROM Utility moją wersję i odrazu był to AL0S, a nie AL0R więc nic nie trzeba było z tym robić
    Uruchomiłem Flash Utility, dałem read flash i zapisalem plik .bin i wszystko poszlo bez problemu. klikajac write flash pomylilem sie i zamiast sciagnietego pliku .bin wrzucilem ten dopiero co zapisany po operacji read flash. flashowanie poszlo dwie kreski po czym wyskoczylo "failed to flash" czy cos w tym stylu. probujac zrobic wszystko od nowa wgrywajac dobry plik .bin dzieje sie to samo, dwie kreski i blad. w sumie czy to powinien byc taki straszny problem co zrobilem? probowalem wgrac (chyba) podstawowy .bin dopiero zapisany a i tak to nie wyszlo. moze problem jest gdzie indziej.

    co robic?? z gory dzieki za odp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    No to chyba uszkodziłeś nagrywarkę.
     
  4. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Podobno przez niektóre adaptery sata-usb nie da się zrobić flasha więc jeśli używasz laptopa wina może być adapteru.
     
  5. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Upewnij się czy ten napęd aby napewno jest rev. B. Ja dzisiaj w komputroniku kupiłem swój napęd, i przyszła mi wersja D. w ostatniej chwili się zorientowałem. a jeszcze mnie sprzedawca przekonywał że to napewno B. Jutro idę z reklamacją.
     
  6. Payti

    Payti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Danio sprawdź dokładnie na naklejce na napędzie czy masz wersję 'B' i napisz jaki masz adapter konkretnie czy też napęd podpięty do portu SATA. Jeśli tak to sprawdź czy port SATA nie jest ustawiony na AHCI. To może być ten problem.

    Pozdr,
     
Wczytywanie...

Poleć forum