1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wi-fi, internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szymek939, Maj 22, 2012.

  1. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    zakupiłem niedawno Xboxa 360 i mam problem z podłączeniem się do sieci. Nie działa zarówno wi-fi jak i podłączenie xboxa kablem, w czym tkwi problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12071
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zapewne w twoim routerze, na odleglosc tego nie sprawdzimy. Nic nie podaleś, czy widzi sieć przy skanowaniu czy na routerze swiexi sie dida przy poaczeniu kabla. Jake zabezpieczrnia wlaczone dozabezpieczenia sieci. Proponuje poprosic kogos kto obsluguje ten router...
     
  4. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie działa WiFi oraz Kabel ?
     
  5. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox wyszukuje sieć, ale nie chce się do niej połączyć, mój router to jakiś tp-link.

    Że nie działa to źle powiedziane, on nie chce się połączyć, mimo iż sieć znajduje.
     
  6. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli na WiFi masz ustawione hasło WPA-PSK to je wyłącz na czas testów. Zdarza się, iż WPA-PSA (oraz inne kombinacje) powoduje brak możliwości przyłączenia do routera. Jak wygląda sytuacja z diodami na routerze jak podłączysz kablem konsole ?
    Czy masz jakieś inne urządzenie podłączone do rutera przez WiFi ? i czy działa poprawnie ?
     
  7. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na routerze po podłączeniu kabla zapala się dioda z numerem wyjścia, do którego podłączyłem kabel.
    Do routera mam podłączony prze kabel 1 komputer i przez Wi-fi 3 laptopy, wszystko działa bez żadnego problemu.
     
  8. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    wyłącz firewalla na routerze jeśli włączony, sprawdź czy nie masz włączonego klonowania mac addresów, sprawdź jakie masz ustawione zabepieczenie tego wi-fi...
     
  9. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  11. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może ktoś jeszcze ma pomysły, co może być nie tak z moim routerem/xboxem?
     
  13. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Spróbuj dać wszystkie ustawienia na automatyczne.
     
  14. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety, nic ;/
    Może ktoś z Was ma jeszcze jakieś pomysły? :)
     
  15. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakieś jeszcze pomysły macie koledzy?
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Przypisz staly adres ip do mac sieciowki konsoli w routerze

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  17. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli mam adres mac konsoli wpisać jako mac routera?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12071
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrob tak zresetuj router do ustawien fabrycznych, po tym zabiegu konsola zacznie sie laczyc na 100%. Wiele routerow tak sie zamyla i tylko to pomaga, sam to przerabialem.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  19. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ~akir, dziękuję za pomoc, pomogło.
     
  20. kornelx

    kornelx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja też miałem ten problem (lub podobny) i tez nie potrafił mi nikt pomóc. Posiadam Liveboxa TP. Trzeba wejść na http://192.168.1.1 zalogować się, następnie sieć bezprzewodowa i wyłączam Tryb filtracji MAC. Wtedy wszystko chodzi. Jeżeli masz z czegoś innego neta to wydaje mi się, że kroki będą podobne.
     
  21. szymek939

    szymek939 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kornelx, tak jak już napisałem, problem rozwiązany dzięki zresetowaniu ustawień konsoli w wi-fi. Żadna zmiana filtrowania MAC nie pomagała.
     
Wczytywanie...

Poleć forum