1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wiatrakami

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez fifty, Styczeń 3, 2010.

  1. fifty

    fifty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Inowrocław
    Witam mam problem z wiatrakami. Proszę o Pomoc :)
    Więc pewnego dnia przy rozkręcaniu xbox'a odczepił mi się kabel który był przylutowany do płyty głównej.
    Na zdjęciu wygląda to tak : http://img294.imageshack.us/img294/8034/zdjcia021n.jpg
    Miejsce w którym był kabel : http://img339.imageshack.us/img339/967/zdjcia0215a.jpg
    W przybliżeniu :
    http://img46.imageshack.us/img46/2279/zdjcia0216.jpg
    Próbowałem przylutować kabel do tej samej luty ale nic to nie dawało.
    Proszę o pomoc nie wiem co zrobić. Może jest jakieś inne miejsce w którym mógł bym przylutować ten kabel ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nware

    Nware Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po pierwsze nie włączaj konsoli bez chłodzenia jak chcesz żeby jeszcze pochodziła(włącz tylko na sprawdzenie czy działają wentylatory).
    Kabelek biały ten co się urwał to odlutuj od kabli czerwonego i brązowego.
    Następnie czerwony i brązowy podłącz(przylutuj) do wtyczki oryginalnej wentylatora dokładnie jak na foto.
    Jeżeli nadal nie działa musisz wymienić wentylator, ten pewnie pracował na 12V cały czas.
    [​IMG]
     
  4. tomcies

    tomcies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam nieco inne pytanie odnośnie wiatraczków.
    Otóż moja konsola się przegrzewała i dałem do serwisu i tam założyli mi chyba inne wiatraczki bo od tego czasu strasznie głośno pracuje :(
    Chyba pogrzebię w środku i założę inne chłodzenie.
    Wiecie jakie tam są wiatraczki ? Jaki rozmiar itp. ?
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wiatraki mają rozmiar 70mm wysokości ,ale to że głośno chodzą tzn. że na stałe podnieśli ci ich napięcie zasilania na 12Volt można przywrócić ich pierwotne zasilanie zamiast wymieniać i znowu będzie cisza
     
  6. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    [​IMG]

    To jest wiatrak!
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a to jest ten co walczy z wiatrakami :D


    [​IMG]
     
  8. tomcies

    tomcies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie rozebrałem i widzę że są dwa kabelki czerwony i brązowy odcięte od wtyczki i przylutowane razem do płyty głównej.
    Rozumiem że spowrotem dołączyć te kabelki do tej normalnej wtyczki.

    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9744201ffd33f47.html
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak
    zrób tak jak na foto od @Nware żeby było
    czyli połącz je kolorkami bo u ciebie są poprzecinane
     
  10. tomcies

    tomcies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrobione i rzeczywiście dużo ciszej.
    Ciekawe tylko czy będzie się przegrzewała teraz konsolka.
    Ale widzę że są założone jakieś dodatkowe radiatorki to nie będzie tak źle chyba ;)
    Ostatnio miałem tak że wieszały się gry.
     
  11. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  12. tomcies

    tomcies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spox,zobaczy się
    Narazie wczoraj pograłem z 4 godz. i jest ok
     
Wczytywanie...

Poleć forum