1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wifi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez DusiekPL, Kwiecień 8, 2009.

  1. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Tak więc niedawno kupiłem sobie router SpeedTouch Thomson 716i v5. Kupiłem go tylko i wyłącznie dlatego żeby grać na Xbox live bezprzewodowo oraz żeby laptop też był uwolniony od kabli. Na Livie grałem wcześniej też bezprzewodowo lecz sytuacja była taka że ściągałem sygnał od sąsiada:p. Czasami łapało zwieche i mnie wywalało z serweru ale niestety nic nie mogłem poradzić:(. NO to teraz kupiłem sobie własny router no i z podłączeniem laptopa nie było problemu (karta wifi). Schody zaczęły się przy Xboxie. Gdy szukam sieci do których mogę się podpiąć odnajduje swój router. Ale gdy pokazuje się okno testowania łącza to Xbox najpierw łączy się z routerem ale do internetu już nie:mad:. Co za tym idzie do Liva też. Tutaj moja prośba do was. Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak zrobić aby internet był jednocześnie w laptopie i Xboxie? Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ciężko ocenić. Może być kilka przyczyn. Czy xbox otrzymuje od routera adres IP, maskę podsieci? Jeśli tak to wina "dostarczania internetu" jest po stronie routera.
    Musisz podać więcej danych może jakieś screeny fotki ustawień itp ;]
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    masz przekierowanie portów na routerze??? albo wlaczona obsluge UPNP?
     
  5. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Tak konsola dostaje Ip od routera. Nie wiem czy wam to pomoże ale zauważyłem że mam wyłączone DHCP. A co do przekierowywania portów to nie wiem :D Napisz mi jak to sprawdzić to ci powiem :p Ale ogółem sprawa wygląda tak jakby router dostarczał sygnał tylko i wyłącznie do komputera. Mam jeszcze telefon z wifi i tam też nie moge się połączyć z netem.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    blokada na mac adres w routerze moze byc.
    sprobuj wpisac adres z kompa do xboxsa zobaczymy czy pojdzie dalej
    jaki ten adres dostaje xbox??? z tej samej podsieci co pecet?
     
  7. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Port Forwarding for the Thomson/Alcatel SpeedTouch 716WL <--- powinno pasować do Twojego routera... jak nie to sprawdź model najbardziej zbliżony do Twojego

    EDIT:
    i jeżeli masz neo czy jakieś inne łącze ze zmiennym ip ustaw stałe ip. W tym linku masz również podane jak to zrobić
     
  8. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Nie no ip i inne rzeczy są troche innej jak w pc. Jak wpisuje ręcznie to wtedy X nie łączy się w ogóle z routerem

    otacon@
    Nie wiem u mnie to nie działa. Pisze żeby wpisać Static Ip czyli Ip który posiadam bo nie mam zmiennego. Jak ide krok po kroku i już wpisuje adres IP do wyszukiwarki to żadna strona mi się nie wyświetla
     
  9. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    ja wchodze do routera 192.168.1.1 chyba takie adres i tam mam ustawienia dałem hasło i mywlonczyłem ustawienia MAC i działa
     
  10. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Włącz DHCP i wyłącz filtrowanie MAC.
    Na PC ustaw automatyczne pobieranie adresu oraz na konsoli.
    Musi działać.
     
  11. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    A jak włączyć DHCP i wyłączyć filtrowanie?
     
  12. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wpisuj swojego ip bo tej kratki na www.. tylko zrób wszystko po kolei tak jak tam jest napisane
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    daj jakies screnshoty z konfiguracji
     
  14. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z rutera :) daj screenshoty :) (btw po co zamazywales swoj adres IP przeciez to adres prywatny po nim i tak nikt ci sie nie wlamie na kompa :)
     
  16. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    ej ale jak to ustawienia routera? Jedyne co mam to te adresy ip itp.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    omy god
    router konfiguruje sie przez internet explorera.
    wejdź tam i porób screenshoty głównym opcjom
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  19. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    No i już wszystko poszło. Dzięki akir19@ . Temat można zamknać
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze bys napisal co bylo nie tak
    jak inny beda czytali ten watek to moze czegos sie dowiedza a tak to tylko tyle ze juz ci chodzi live :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum