1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z włączaniem i wyłączaniem konsoli.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez karpiu91, Czerwiec 7, 2009.

  1. karpiu91

    karpiu91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !

    Konsolę mam od trzech dni i niestety pojawiły się problemy.
    Jasper Premium, nówka z allegro (z wgranym iextreme 1.6).

    1. Nie mogę włączyć konsoli za pomocą pada. Po włączeniu przyciskiem power, pad normalnie łączy się z xboxem, nie ma problemu z grą.

    2. Przedwczoraj po włączeniu konsoli nie paliły się żadne diody (nawet power), mimo iż x pracował normalnie. Po odłączeniu od zasilania i odczekaniu ok. 2h już działało normalnie, z tym, że po wyłączeniu przez całą noc nadal świeciła się dioda sygnalizująca podłączenie pada (nie wiem, może tak ma być, ale wydawało mi się, że konsola powinna przejść w stan czuwania).

    3. Wczoraj natomiast pojawił się największy problem...przy próbie wyłączenia konsoli czy to opcją z menu, przyciskiem - uruchamia się ponownie. W żaden sposób nie idzie jej wyłączyć, tylko odłączając zasilanie.

    Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Wadliwa konsola. Ślij na gwarancje.
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    co do 3 punktu:tez tak mam ze czasem konsola ponownie sie uruchomi mimo ze ja wylaczam pilotem,zauwazylem ze jak dysk w tym momencie odlacze to sie wylacza,a i bez dysku problemu niemam...wiec mysle ze to wina czegos na dysku:)


    Co do 1 i 2:prawdopodobnie masz walniety modul RF,chociaz u mnie tez czasami nie odpala z pada...ale to moze temu ze paredziesiat cm obok mam routerka na czestotliwosci pdobnej do pada;p
     
  5. karpiu91

    karpiu91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie przed chwilą grałem i wyłączyła się normalnie...
    Jakie diody powinny świecić się na konsoli podczas 'spoczynku' - w stanie czuwania?
    Jak ja wyłączę xboxa to nadal i na padzie i na konsoli zostaje jedna dioda (sygnalizująca podłączenie pada), z tym, że pad się wyłącza po jakiś 10min, a pudło przez cały czas tak się świeci. Jak chcę załączyć padem to mrugają na nim tylko cztery diody, łączy się dopiero jak odpalę konsolę przyciskiem.

    Teraz zaś po włożeniu innej płyty żadne diody się nie świecą, ładny bajzel ;D
     
  6. kozak71

    kozak71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    71
    Co do pierwszego pytania, to nic sie nie powinno świecić, jedynie na zasilaczu pomarańczowa dioda. Skoro konsola jest nowa, wyślij do serwisu.
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    hah to masz tak jak ja


    rzadko kiedy sie wylacza noramlnie,musze wylaczyc pilotem i potem znowu pilot szybko 2 raz wcisnac i sie wylaczy



    cos moze z softem nie tak,albo zyj z tym dalej albo slij na gwarke :)
     
  8. Kris194

    Kris194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ślij konsolę na gwarę sam lepiej nic nie kombinuj
     
  9. DojoPL

    DojoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Tylko ,że on ma ''ulepszoną :( '' konsolę.Lepiej niech przed wysłaniem sprawdzi plomby bo jak będą naruszone to nie przyjmą na gwarancje.Po drugie trzeba się modlić aby czasem nie chciało im się sprawdzić czy nie masz przeróbki.Ostatnio kolega wysłał przerobioną w sprawie błędu E73 no i BAN.
     
  10. McFly

    McFly Banned

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale on chyba odeśle kolesiowi od którego kupił. Wkońcu jeśli nówka z allegro to bez problemu powinien wymienić jeśli jest taki problem. (wg. praw konsumenta towar można zwrócić bez podania przyczyny nawet do 7 dni). I na twoim miejscu długo bym się nie zastanawiał tylko szybko wysyłał konsolą i prosił o inną.
     
  11. karpiu91

    karpiu91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem już dawno rozwiązany, przyczyną był wadliwy moduł RF.
    Gwarancję miałem od sklepu w którym kupowałem konsolkę, także dzień po oddaniu już grałem ; )

    Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
    Temat można zamknąć.
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dzieki za info,wymienie sobie bo wqrza te resetowanie w kolko,ostatnio piec minut go wylaczalem-.-
     
  13. olo_pop

    olo_pop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Jest po prostu źle przerobiona konsola
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ty masz źle przerobiony mózg.
    Zawsze wyłączcie pobieranie w tle w opcjach następnie sprawdzić moduł RF
     
  15. Sony42

    Sony42 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nasielsk
    Ten tekst mnie rozwalił .

    Dobrze wiedzieć to na przyszłość jak by się coś działo :(
     
  16. kisiel__94

    kisiel__94 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Z kisielowa
    powinieneś wysłać to na gwarancje jak masz takie problemy.
     
  17. Hpmav

    Hpmav Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!!

    Mam podobny problem...i nie wiem czego to wina...Czesto zdarza sie tak ze np odpale konsole wlacze gre a ona po jakis 10-20minutach sama sie wylaczy...na poczatku myslalem ze to wina tego ze sie przegrzewa ale zdarza sie to rowniez zaraz po wlaczeniu (raz sie tak zdarzylo). Po wylaczeniu zapala sie na zasilaczu czerwona diodka (chociaz tez nie zawsze). Przy probie ponownego uruchomienia konsola uruchamia sie ale miga znaczek 1/0 tak jak przy otwieraniu napedu. Naped nie reaguje...trzeba wtedy ja odlaczyc i odczekac z kilka minut. Nie wiem czego to wina...zasilacz, naped? moze to przez spadki napiecia? bo np sa dni ze caly dzien sie loi i nie ma problemu a sa znow takie ze tylko sie gre odpali i out...zaczyna mnie to delikatnie mowiac denerwowac...
     
Wczytywanie...

Poleć forum