1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z włączaniem się Xboxa.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mathszat, Lipiec 22, 2011.

  1. Mathszat

    Mathszat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sam nie wiem jak to nazwać ponieważ ostatnio w xboxa grało moje młodsze rodzeństwo i wszystko było w porządku.(z 4 dni temu) Gdy chcę odpalić xboxa i klikam guzik (włącz/wyłącz) Normalnie diody świecą się na zielono więc to nie RROD. Gdy klikam na padzie (chodzi o to że na ekranie nie wyskakuje obraz, nic nie widzę) klikam na padzie literkę "a" to normalnie wysuwa się i można włożyć płytę. Sprawdzałem kable czy może nie łączą ale powinno być ok bo mam 2 sprawne i na każdym nie chce działać(hdmi) ... Może ktoś pomoże o co chodzi ? Bo nie wiem czy spaliło się/zepsuło coś w konsoli do wyświetlania obrazu czy coś innego. Może dlatego że przenoszę go często ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Moze to wina stykow sprobuj oczyscic styki kabli i styki w xboxie . Moze pomoze.
     
  4. Mathszat

    Mathszat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    moze kabel uszkodzony lub jaki wtyk tv lub na xboxie. ja bym sprawdzil ja u kogos innego na tv i innym kablu
     
  6. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Przenoszenie nic nie zmienia, na żadnym TV ani żadnym kablu nie działa ?? Sprawdź na 2 kablach i na 2 TV, może być wejście w TV uszkodzone albo w xboxie.
     
  7. Mathszat

    Mathszat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Mathszat

    Mathszat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wejściówa raczej nie bo nie była ruszana od ostatniego grania a nie działa. Może się coś przepaliło ... :/ (?)
     
  9. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    onix212: przeciez on napisal ze wszystko sie na zielono swieci wiec rrod nie ma.I jak ma widziec kod bledu skoro ma czarny ekran?
     
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    widze poprawilem post
     
  11. Mathszat

    Mathszat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    onix212
    Mam w domu 2 TV pod HDMI i 2 takie kable i na każdym połączeniu działać nie chce :(
    Xbox działa tak jak powinien, zasilacz też,pady także bo moge rozsunąć DVD, ale nic nie widać na ekranie ;(
     
  12. Mathszat

    Mathszat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Musiało się coś w xboxie zepsuć :/ chyba... :(
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nic zostaje ci zaniesc na pewny serwis tam predzej rozwiaza twoj problem
     
  14. AFT

    AFT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Miałem kiedyś taką konsole. Problem z ANA/HANA lub GPU. Inaczej mówiąc to RROD ;)
     
  15. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ale napisal ze nie ma czerwonych diod i mowisz o e74 i by mial komunikat na tv
     
  16. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Tak , ale jak ma odczytac ten komunikat przy nie dzialajacym telewizorze?alajacym telewizorze?
     
  17. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    diody czerwone sie swieca mialem falcona na e74 wiec wiem jak to wyglada. jak ma zielone nie wiadomo czy dzwieki oprocz braku obrazu. wygla ze cos z kablem albo tv
     
  18. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    a spróbuj podłączy kablem av który był dodawany do konsoli
     
  19. ToXiC1964

    ToXiC1964 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    to może spróbuj, podłączyć się do telewizora za pomocą czincz. sorry ale nie zauważyłem postu wyżej.
     
  20. Mathszat

    Mathszat Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zaraz sprawdzę. Z TV to nie raczej bo na 2 prawi nowych sprawdzałem :p
     
  21. AFT

    AFT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Co z tego że nie palą się czerwone diody!? To jest problem o jakim już wspomniałem. Miałem identyczne objawy... Wiem z doświadczenia wy teoretyzujecie więc...?

    Zmień kabel, zmień tv, odegnij, wyczyść styki... nic nie daje? Oddaj do serwisu na reballing pomoże ;) Chcesz sprawdzić moją diagnozę? wygrzej konsolę opalarką zadziała... ile innych szkód narobisz zależy od ciebie ;)

    Na kablu AV/Component możne być, choć nie musi obraz jednak będzie z artefaktami jak przed E74 ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum