1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wyciągnieciem klucza Liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sierasie, Luty 15, 2013.

  1. sierasie

    sierasie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lipno, Poland, Poland
    Witam, mam problem. Otóż próbuje wyciagnac klucz z lite-on. Oczywiscie bez próby (wyciagnięcie tacki)
    Przedstawiam screeana, jak to wygląda u mnie. Nie wiem dlaczego, ale nie widzi mi portu com. Napęd mam podlaczony kabelkiem sata do kompa, a zasilanie do konsoli. Proszę o instrukcje na wyciagniecie klucza

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  4. sierasie

    sierasie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lipno, Poland, Poland
    A nie da się tego jakoś zrobić bez probe ?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. sierasie

    sierasie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lipno, Poland, Poland
    Zrobilem sobie probe samoróbke. Słchajcie, w czym teraz tkwi problem ?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.92 Beta (304)
    Session Started Sat Feb 16 20:31:19 2013

    This is a Wow 64 process running on 2 x 64 bit CPUs
    portio64.sys Driver Installed
    portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 6 I/O Ports.
    Found 0 Com Ports.
    Found 9 windows drives A: C: D: E: F: H: I: J: K:
    Found 1 CD/DVD drives F:

    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0xFF00
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    ......
    Serial flash found with Status 0x52

    Stage 1 failed

    Stage 1 failed

    Extracted drive key failed Verification !


    PhatKey extraction failed!
     
  7. sierasie

    sierasie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lipno, Poland, Poland
    Dodam, że zrobiłem tak.
    do kabelka 3.3v podpiąłem switch, a pod gnd igiełkę. Do punkty 5-tego w poradniku http://xboxforum.pl/artykuly-206/tutorial-pmt-hack-odczyt-klucza-z-wszystkich-liteonow-89475/ Jest wszystko cacy. Gdy wyłączam switcha i wlaczam po 5s wywala blad. Próbowałem z róznymi odstępami czasu. Jakieś podpowiedzi ?

    Temat do zmknięcia. Problem rozwiązany. Wyjąłem po prostu switha, i zrywałem kaberki ze sobą. Cacy ;) Teraz mam inny problem zapraszam :http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/problem-z-xgd3-160973/
     
Wczytywanie...

Poleć forum