1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wyciągnięciem klucza

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez filo12345filo, Luty 23, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    Witam.Otóż mam taki problem.Próbuję wyciągnąć klucz z napędu liteon lecz za każdym razem wyskakuje mi Phat key failed. Dokładnie po momencie gdy mam wyłączyć probe na 5 sekund i włączyć... dodam jeszcze że wczoraj źle wgrałem fw, nie zapisałem klucza i dziś chciałem wyciągnąć go raz jeszcze ale nie daje rady...co może być tego przyczyną?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W napedzie nie ma juz klucza, skasowales go. Teraz rgh lub odzysk klucza z plyty glownej.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    a jak odzyskać klucz z płyty głównej?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Trzeba zrobic rgh

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  6. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Skoro nie miałeś wyciągniętego klucza to nie rozumie dlaczego bawiłeś się z firmware napedu. Teraz to tylko RGH.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  7. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    Dobra poradziłem sobie.znalazłem plik key.bin i przy jego pomocy wgrałem fw.Teraz mam inny problem. Napęd nie czyta żadnych płyt, nawet oryginalnych. Próbuje niby coś odczytać ale wyskakuje odtwórz dvd. Czy to znaczy że napęd się wypala?
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgrałeś prawidłowe FW? Jaki Dash?
     
  9. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    Fw wgrałem prawidłowe, dash 2.0.14717
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zespoofowałeś klucz z firmware? Na pewno wgrałeś "LTPlus-0251-v3.0.bin" lub "orig-02510C-1c000.bin"?
     
  11. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    tak zespoofowałem klucz z fw, wgrywam dobre fw już 4 raz i ciągle to samo...czyli że napęd siada tak?
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Najprawdopodobniej źle wgrane fw, napęd był zmieniany?
     
  13. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    niee napęd oryginalny.no nic spróbuję wgrać ogryginalny fw a później LT 3.0
     
  14. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Skoro odtworz dvd na oryginalach to zły klucz.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  15. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak sie nazywa ten plik klucza którego użyłeś?


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Powinien być Dummy.bin, w każdym bądź razie musi ważyć około 256KB.
     
  17. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    Dummny.bin. Najpierw wgrałem fw za pomocą pliku key.bin. Gdy nie działały gry to wyciągnąłem raz jeszcze klucz z napędu i z pomocą utworzonego pliku dummny. bin flashowałem napęd.
     
  18. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak jak kolega wyżej uważam, ze masz zły klucz.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  19. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    Dobrze to możecie mi powiedzieć jak sflashować napęd samym plikiem key.bin?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Manualspoof tsm masz wsadzene pliku key, ja sadze i tak ze bedziemy eycisgac z plyty klucz...

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  21. filo12345filo

    filo12345filo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zalesice koło Radomia
    Już nie wiem co mam zrobić.Jakim cudem plik key.bin wyciągnięty za pierwszym razem,jeszcze przed złym wgraniem flasha może być nieprawidłowy? Czy wyciągnięcie klucza z płyty głównej jest trudnym do wykonania rozwiązaniem?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum