1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wykrywaniem napędu Benq na laptopie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez filipo95, Marzec 7, 2012.

  1. filipo95

    filipo95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mój laptop Asus K50I nie widzi napędu Benq podłączonego przejsciówką sata to USB i zasilanego z konsoli, wydaje mi się że laptop nie obsługuje portów nForce czy jakoś tak, ale nie jestem pewien jak mogę sie upewnić czy na moim laptopie w ogóle da się przerobić xboxa albo ewentualnie co trzeba dokupić lub doinstalować. Proszę o pilną odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Do latpotpa to chyba tylko X360USB PRO
     
  4. filipo95

    filipo95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to jak kupię x360 usb pro to na pewno będzie mi działało pod laptopem?
     
  5. filipo95

    filipo95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak patrze na allegro to taki ponad 200zł prawie 300 nie ma nic tańszego?
     
  6. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Tak, to kontroler sata podlaczany przez usb, wiec napęd bedzie widzal. Tylko kwestia czy Ci sie oplaca bo urządzenie kosztuje ponad 200 zl. Czy nie lepiej opłaca Ci sie oddac konsole komus do przeróbki, albo robic to na kompie stacjonarnym
     
  7. filipo95

    filipo95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie ma innej opcji jeżeli nie mam kompa stacjonarnego bo to działało, jakiś tańszy zamiennik tego albo coś? A ogólnie to na żadnym lapku nie idzie tego zrobić czy są jakieś wyjątki?
     
  8. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    laptopy nie maja zewnetrznego kontrolera sata, wiec lipa. Albo komp stacjonarny z kompatybilnym kontrolerem sata albo x360 pro, albo sprzet od lizarda ale cena wyzsza niz x360 pro. no chyba ze jest cos jeszcze innego ale osobiscie sie nie spotkalem
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jakmasz gniazdo na pcmia mozess kupic kontroker sata a via koszt do 100zl

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. filipo95

    filipo95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak sprawdzić czym mam to gniazdo pcmia w laptopie? Mój laptop to ASUS K50I
     
  11. blaharz

    blaharz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i przepraszam za odgrzewanie kotleta ale wydaje mi się, że mogę się podpiąć pod temat (jeśli nie to przepraszam)
    Wracając do tematu, podobne pytanie jak kolega filipo95, z tym, że mam dodatkowe pytania,
    kupiłem coś takiego :
    USB naar IDE / SATA Converter - Eminent
    jest przejście na usb, wszystko pięknie, ładnie lecz po włączeniu konsoli (napędu) niestety nie widzi sterowników do napędu....
    cały adapter jest zainstalowany poprawnie, jakie sterowniki może chcieć adapter a może ja robię coś nie tak?
    Drugie pytanie, czy jeśli użyję kabelka sata dokładnie takiego:
    DeLOCK SATA 300 verlengkabel
    i podepnę do w lapku w wejście pod drugi dysk twardy, czy laptop będzie go widział??
    Dopiero się uczę i nie jestem na tyle w tym dobry, niestety muszę poradzić sobie z tym problemem sam, mieszkam za granicą i niestety nikt tu nie przerabia konsoli. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziekuje i pozdrawiam
     
  12. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na tym forum kiedyś przeczytałem jak koleszka działał na windowsie z pendrive i napędem podłączonym zamiast dysku twardego. Co ma takiego w sobie napęd xboxa? Przez zwykłą przejściówkę usb sata normalnie dyski i zwykłe nagrywarki śmigają ;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum