1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z wyłączaniem xboxa 360 slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ISOVER2, Grudzień 23, 2011.

  1. ISOVER2

    ISOVER2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam od 5 miesięcy posiadam slima z dyskiem 250g przed wczoraj zaczął się problem z wyłączaniem kosoli a mianowicie :
    konsola po wyłączeniu przechodzi tak jakby w tryb czuwania a zielone światełko od przycisku włączania >wyłączania mruga co 6s, a i do tego zasilacz chodzi normalnie świeci się na nim zielone światełko dopiero po jakimś czasie kosola wraz z zasilaczem się wyłącza
    __co mogło się stać czy można to naprawić czy to szkodzi kosoli proszę o szybkom odpowiedz z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Mam dokładnie to samo (FAT), ale jakoś się w to zbytnio nie zagłębiałem... :D
    To na pewno nie jest pobieranie w tle, chociaż tak to wygląda... o_O
    Stawiam na te nowe ''zapisywanie w chmurze''... Pewnie coś tam jeszcze wysyła przed wyłączeniem.

    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  4. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Pobieranie w tle wyłącz tą opcje i będzie w porządku . Pomogłem naciśnij przydatny
     
  5. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    To nie to... napisałem nad Twoim postem...
    Miałem to włączone, wyłącznie nie pomogło...
    Btw. U mnie zaczęło się tak dziać jakoś po aktualizacji dash'a...

    EDIT://

    Tak, jak podejrzewałem... "Zapisywanie stanów w chmurze"... :p
    Coś tam sobie jeszcze synchronizuje...
    http://forums.xbox.com/xbox_forums/xbox_support/f/7/p/158591/828634.aspx#828634
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To wina samego dasha, bo sam sprawdzałem to przy odłączonym dysku, internecie i wyłączonej chmurze, nadal trzeba czekać na wyłączenie konsoli
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie ma co kombinować według mnie podłączyć do akara i wyłaczać z niego konsole i już
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tylko nie ma pewności gdy dysk jest w środku czegoś nie zapisuje bo jak zapisuje, a wyłączysz z listwy to masz na dzień dobry bad sectory lub/i głowica porysuje talerz
     
  9. ISOVER2

    ISOVER2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki wam wszystkim bardzo mi pomogliście :)
    a mam takie mało precyzyjne pytanie co to jest ten cały dash?
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To menu xboxa
     
  11. filmyredcywn

    filmyredcywn Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Menu? To jest oprogramowanie xboxa.
     
  12. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    spróbujcie wyłączyć chmure a ujrzycie komunikat,który mówi wszystko.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Owszem to oprogramowanie tylko dla przeciętnego kowalskiego i osoby pytającej to nadal nie jest odpowiedz, jak napiszesz ze menu to zrozumie
     
  14. ISOVER2

    ISOVER2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za wyjaśnienie po prostu pierwszy raz spotkałem się z tą nazwą :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum