1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wypakowaniem DIRT 3 :(

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez kkey, Maj 21, 2011.

  1. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Siema mam problem z wypakowaniem gry DIRT 3.Otóż jak już wypakowałem grę to mam takie pliki bez tytułu.jpg | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl i jak chce je rozpakować aby uzyskać plik iso i dvd to wyskakuje komunikat że potrzebny jest następny woluminium...
    Pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Musisz dać prawym przyciskiem i wypakuj tutaj. Nie powinno nic gadać a jeśli tak się dzieje znaczy że uploader zapomniał jakiegoś partu ...
     
  4. dzwonkom

    dzwonkom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zrób tak jak radzi Komar251 ale ponieważ część z plików nie posiada ikonki archiwum musisz wskazać czym mają zostać rozpakowane. A więc do dzieła :) na pliku o nazwie mvl-d3d3.r30 prawy przycisk myszy a następnie właściwości w otwartym okienku zaznaczasz WinRAR archiver i przycisk ok. pojawi się kolejne okienko i ponownie wybierasz ok. i dopiero teraz zrób tak jak radzi Komar251.
     
  5. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wygląda na to, że gra była podwójne spakowana.
    Najpierw ktoś spakował folder na części np. 400MB, żeby wgrać to na upload.
    A teraz po rozpakowaniu masz oryginalne scenowe party. Liczba plików się zgadza.
    Wypakuj plik mvl-d3d3.rar i powinno być ok.

    Dziwne tylko, że pliki r00-r29 są przypisane do Winrara, a reszta nie.
     
  6. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
  7. dzwonkom

    dzwonkom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w takim razie faktycznie brak jest jakieś partu. Jedyne wyjście to ściągnąć raz jeszcze z innego źródła :(
     
  8. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
  9. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    1) warto rozważyć zmianę "znanego" WinRAR`a na coś innego, jak np. 7-Zip w praktyce oferuje to co poprzednik a może i więcej = do tego darmowy;

    2) już tutaj: bez*tytułu.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl można by zauważyć, że wydanie powinno mieć około (piszę około bo nie wiem dokładnie na ile ktoś podzielił) 69 części + (*.r00, *.rar) – taka mała uwaga, jak się pokazuje zrzuty warto robić je w widoku „Szczegóły” albo w jakimś TC – a plików nie wiem jak kto liczy ale jest 54-55...

    3) tu plików mamy bez*tytułu.jpg | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl ponowne 55 gdzie się to ma do 69?

    4) na ostatnim "grafiku" bbfdb.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl widać dobitnie, że prosi już o part 6 którego nie ma w folderze.

    summa summarum:
    gra pobrana nie w całości, brakuje kilku/kilkunastu partów, do tego już początkowych, można pobrać same brakujące ale praktyczne tylko z tego wydania, inne ktoś "mógł podzielić inaczej", dodam tylko, że często się zdarza tzw. "podwójne pakowanie" czyli ktoś: a) pobrał grę w XX częściach; b) nic z nią nie robił (nie rozpakowywał, nie zmieniał itp), tylko "spakował" w częściach np. większych, tworząc tym samym swój super unikatowy "release" lub po prostu w celu ułatwienia ściągnięcia w większych partach;

    *P.S na przyszłość widok szczegółowy;

    UPDATE:
    z tego co widzę wydanie powinno składać się łącznie z 69 plików z czego pliki od *.rar, *.r00... do *.r66 ważą około 95.37 MB a ostatni *.r67 około 3.8 MB (chyba, że mylę wydanie)
    **** mvl-d3d3.r00 -
    **** mvl-d3d3.r01 -
    **** mvl-d3d3.r02 -
    **** mvl-d3d3.r03 -
    **** mvl-d3d3.r04 -
    **** mvl-d3d3.r05 -
    **** mvl-d3d3.r06 -
    **** mvl-d3d3.r07 -
    **** mvl-d3d3.r08 -
    **** mvl-d3d3.r09 -
    **** mvl-d3d3.r10 -
    **** mvl-d3d3.r11 -
    **** mvl-d3d3.r12 -
    **** mvl-d3d3.r13 -
    **** mvl-d3d3.r14 -
    **** mvl-d3d3.r15 -
    **** mvl-d3d3.r16 -
    **** mvl-d3d3.r17 -
    **** mvl-d3d3.r18 -
    **** mvl-d3d3.r19 -
    **** mvl-d3d3.r20 -
    **** mvl-d3d3.r21 -
    **** mvl-d3d3.r22 -
    **** mvl-d3d3.r23 -
    **** mvl-d3d3.r24 -
    **** mvl-d3d3.r25 -
    **** mvl-d3d3.r26 -
    **** mvl-d3d3.r27 -
    **** mvl-d3d3.r28 -
    **** mvl-d3d3.r29 -
    **** mvl-d3d3.r30 -
    **** mvl-d3d3.r31 -
    **** mvl-d3d3.r32 -
    **** mvl-d3d3.r33 -
    **** mvl-d3d3.r34 -
    **** mvl-d3d3.r35 -
    **** mvl-d3d3.r36 -
    **** mvl-d3d3.r37 -
    **** mvl-d3d3.r38 -
    **** mvl-d3d3.r39 -
    **** mvl-d3d3.r40 -
    **** mvl-d3d3.r41 -
    **** mvl-d3d3.r42 -
    **** mvl-d3d3.r43 -
    **** mvl-d3d3.r44 -
    **** mvl-d3d3.r45 -
    **** mvl-d3d3.r46 -
    **** mvl-d3d3.r47 -
    **** mvl-d3d3.r48 -
    **** mvl-d3d3.r49 -
    **** mvl-d3d3.r50 -
    **** mvl-d3d3.r51 -
    **** mvl-d3d3.r52 -
    **** mvl-d3d3.r53 -
    **** mvl-d3d3.r54 -
    **** mvl-d3d3.r55 -
    **** mvl-d3d3.r56 -
    **** mvl-d3d3.r57 -
    **** mvl-d3d3.r58 -
    **** mvl-d3d3.r59 -
    **** mvl-d3d3.r60 -
    **** mvl-d3d3.r61 -
    **** mvl-d3d3.r62 -
    **** mvl-d3d3.r63 -
    **** mvl-d3d3.r64 -
    **** mvl-d3d3.r65 -
    **** mvl-d3d3.r66 -
    **** mvl-d3d3.r67 -
    **** mvl-d3d3.rar -
     
  10. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Czyli rozumiem że nic z tym nie zrobię i muszę pobrać jeszcze raz tą grę od kogoś innego ? A można pobrać gdzieś te brakujące party ?
     
  11. jarekdd

    jarekdd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NIe chce zakładac nowego tematu a tez mam problem z tą grą. Otóż po włożeniu i odpaleniu gry kiedy chce właczyć wyścig wyskakuje mi komunikat ze nie moze odczytac plyty lub jest brudna. Ktoś wie co z tym zrobić? Dodam ze wyłaczenie konsoli i ponowne właczenie oraz przeczyszczenie płyty jak podaja w komunikacie nic nie pomoglo.
     
  12. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    ja bym zrobił tak:
    1) folder z "gra", zmienić sposób wyświetlania na "Szczegóły", sprawdzić których partów brakuje do tego sprawdzić czy większość partów (poza ostatnim) ma taką samą wielkość, wszystko to od razu będziesz widział wykorzystując np Total Commander 7.56a - dobreprogramy ;
    2) dobrałbym z *******`ów brakujące części (niewiele ich będzie więc w miarę szybko poleci);
    3) próbowałbym wtedy 7zipem, ew. TC połączyć;
    4) zakładając niepowodzenie szukałbym innej "wersji".
     
  13. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    A z jakiego torrenta można pobrać te brakujące party ?
     
  14. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
  15. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    próbowałbym z jakimkolwiek torrentem który jest podzielony na tyle (i tak samo jak już masz na dysku) części co wspomniałem wcześniej - np. pierwszy z strony ******* Search Engine
     
  16. PanJan

    PanJan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak naprawde to temat trwa juz dwie doby. Gdybyś się sprężył to miałbyś już tą gre drugi raz z wszystkimi woluminami.
     
  17. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    OK temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum