1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wypalaniem gier na laptopie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez soon44, Grudzień 15, 2010.

  1. soon44

    soon44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, to już mój kolejny temat z tym problemem jednak narazie nikt nie udzielił mi pomocy która by była skuteczna. Problem wygląda następująco: na początku miałem płyty Omegi gdy wypalałem je najpierw Clone CD później IMGBurn Xbox widział te nagrane płyty jako brudne i kazał przecierać szmatką i resetować konsole, wszystko z przygotowaniem obrazu gry robiłem wg następującej instrukcji Jak nagrywać gry na Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - video jednak większość obrazów z neta jest już przerobione i gotowe do nagrania. Z 10 płyt Omegi wypaliło mi prawidłowo 2 - prawidłowo tzn gra działa na Xboxie ale np nie można jej zainstalować. Po kilku poradach kupiłem "lepsze" płyty Verbatima, przy wypalaniu IMG Burn prędkość nagrywania waha się od 1,4-2,4 przy czym 20sec nagrywarka buczy stuka i wchodzi na większe obroty po czym 20 sec siedzi cicho i tak w kółko, nagrywarka jest to SlimType DVD A DS8A3S SCSI standardowy napęd w laptopach Asusa- laptop ma niecały rok, inne płyty nagrywa bez problemu. Prosił bym o jakąś konkretną wskazówkę co i jak mam robić ponieważ straciłem już pieniądze na zflashowanie + 70zł na płyty a mam 2 gry działające nie w 100%, przeczytałem już chyba wszystkie poradniki, dla informacji mam LT + 1.1 .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagraj u kogoś innego (najlepiej na nagrywarce PC) i zobacz, czy ta gra będzie elegancko chodziła na twoim x.
    Jeżeli tak, to problem tkwi w twojej laptopowskiej nagrywarce, jeżeli nie to znaczy, że coś z x'em.

    Tak będzie najprościej.
     
  4. soon44

    soon44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Przemooo73

    Przemooo73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wypalaj najlepiej na pc lub u znajomego, ja mam ten sam problem w laptopie aristo(napęd hitachi) każda płyta nie działa ale np w Acerze(napęd pioneer) zawsze nagrywanie kończy się sukcesem :)
     
  6. soon44

    soon44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam jeszcze w domu laptopa HP ale nie wiem jaki tam jest napęd przełoże obraz do niego i sprawdze na tamtym sprzecie jednak już szkoda mi płyt na experymentowanie...
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nagrywaki w latopach zle nagrywaja płyty DL i nic na to nie poradzisz
    nagrywanie na takich palnikach to loteria i strata czasu i pieniedzy
     
  8. soon44

    soon44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    słyszałem też opinie w któryś z komentarzy że teraz microsoft do nowych gier daje jakies nowe zabezpieczenia ktore te extreamy nie obchodza to pewnie mit...najgorsze ze nie mam dostepu nigdzie do pc ;/
     
  9. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    nagraj u kumpla jakiegos... z doswiadczenia wiem ze w laptopach gorszej i sredniej klasy nagrywarki nie sa zbyt dobre .... Mialem PC stacjonalrny i na nagrywarce samsung uszkodzilem moze 1-2 plyty na ponad 100 , od jakiegos czasu mam laptopa HP compaq ( jakos tak) i na okolo 10 nagranych plyt 5-6 stracilem :) , teraz czesciej mi nagrywa kumpel bo nie chce tracic plyt, choc ostatnio nagralem sam wszystkei nowosci z AP i smigaja
     
  10. soon44

    soon44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdzę na jakimś PC bo już praktycznie nie mam innego wyjscia tylko jedyny pc do jakiego mam dostep jest narazie uszkodzony wiec musze czekac ;P a co do laptopow to smutne ze w nowym sprzecie za ktory dajemy pare tys zł producent daje nam nagrywarke ktora nie nadaje się do niczego innego oprocz czytania płyt cd ;]
     
  11. Galon

    Galon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No producenci laptopow pewnie nie mysla o tym, ze ktos bedzie chcial sobie wypalac gry na xbox'a :).
    PC > Laptop
     
Wczytywanie...

Poleć forum