1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wypalaniem lub czytaniem plyt!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez linonr1, Marzec 29, 2010.

  1. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam 1.6ix . Do tej pory na ok 10 plyt verbataim odczytalo mi 2. Nagrywalem juz na 3 róznych nagrywarkach tj asus , lg i Lite on. na predkosciach 2-4. Gosc w serwisie twierdzi wze naped jest dobry. Sam juz nie wiem w czym moze tkwic problem. Czy ma ktos jakies sugestie??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukasz1985

    lukasz1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wąbrzeźno
    Jak nie napęd to co innego,może obrazy gier.A ogólnie chodzi ci o nowe gry? Zmieniasz wave na 3?Jak on ci sprawdził,że napęd jest dobry skoro nie czyta?
     
  4. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie przerabiam na wave. myslalem ze skoro mam nowego ixtreme to nie trzeba przerabiac. naped dziala poniewaz nagralem p[rzeciez 2 gry i dzialaja jest to nba 2k10 i dirt 2. nie nagral sie batlefield 2 , AC2, CoD MW2, Fifa 10. pozyczylem tez 4 gry od kumpla i 2 z nich dzialaly.
     
  5. lukasz1985

    lukasz1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wąbrzeźno
    wiesz jak ja miałem 1.6 to i tak przerabiałem obrazy na wave 3 czy to asassin,czy inne nowe.Zrób np.batlefield2 na wave3 i zobacz czy pójdzie.Nowe gry nie będą ci chodzić na ix1.6.pozdro
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Taki ixtreme nie odpali nowych gier, wystarczy wspomóc go płyta activate.iso nagraj ją.
     
  7. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co to jest ta plyta activate iso?? i dlaczego nowy ix nie czyta nowych gier? wydaje mi sie to nilogiczne??
     
  8. Melkorn

    Melkorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin


    Nie wprowadzaj w blad kolegi ja mam 1,51 i wszystkie nowe gry smigaja az milo tylko trzeba odpowiedni wave:)


    A wiec przy 1,6 wave 3 i bez zadnego active.iso ci wszystko bedzie smigalo :)
     
  9. lilulu22

    lilulu22 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Augustów/Słupsk
    opisuj może dokładniej swój problem...bo z tego co napisałeś nic nie wynika.
    Może powiec co jest napisane jak wkładasz płyte czy odtwarza jako film ci? Czy miele i pokazuje sie komunikat otwórz napęd.
    jeśli ten pierwszy
    a) 1.6 - waw1,2,3 czyt powyżej tylko activ.iso lub patchowanie do niższego waw.
    b) przy opcji jeśli pokazuj cie sie otwarcie napędu płytka zle sie nagrała.
     
  10. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pojawia mi sie komunikat odtworz DVD. kiedy klimam w niego pojawia sie biale tlo z logiem xbox 360. i jest menu do odtwarzania filmow dvd ale nic juz tam nie da sie zrobic.. a ix1.61 otwiera te same wavy co ix 1.6??
     
  11. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    - 1.6.1 Wave 4.
    - 1.6.1 na LiteOn Wave 5.
    - 1.6.1 NS Wszystkie Wave jakie są i jakie będą.
    - LT jak narazie wszystkie Wave.

    Tutaj masz jaka gra ma jaki Wave :

    abgx360 - Verified

    Tutaj masz link do ABGX wszystko co trzeba sprawdzisz :

    abgx360 - Download

    Pozdr.
     
  12. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobrze rozumiem ze skoro napisales ix 1.61 wave 4. czyli działa do 1 do 4 , czy od 4 do 6?
     
  13. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    "Do 4" ; "Do 5" ; "Wszystkie to wszystkie" ..

    Poza tym każda "modyfikacja" jest kompatybilnie wsteczna więc jak obsługuje Wave 4 to i tym samym 3,2,1 ..
     
  14. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a powiedz mi jeszcze czy jest roznica miedzy 1.6 a 1.61??
     
  15. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    żeby odczytać najnowsze gry do 1.6 potrzebujesz dodatkowej płyty activate.iso lub trzeba patchować gry
    a do 1.61 nic nie potrzebujesz wkładasz i grasz
    a najnowszy jest iXtreme LT 1.1 dla Liteona i Benq też wkładasz i grasz

    ładnie wszystkim kliknij dziekuję za szybką pomoc :D
     
  16. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    okej wiec jak sie pat****e gry lub czy przed kazdym wlozeniem gry bede muail wkladac plyte activate iso??
     
  17. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    Jak nie zpat****esz to tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum