1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wypalonymi grami XGD3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez narcyzik, Listopad 28, 2012.

  1. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej mam mega problem. Próbowałem już wszystkiego co znalazłem na forum i nic nie działa. Mój problem wygląda następująco.

    Miałem konsolke przerobionę na LT 3.0+ i do tego jakiś dash z początkiem 13xxx, wszystkie gry śmigały, XGD3 również (Mass Effect 3, MW3). Teraz sciagnalem AC3, Halo, Forza Horizon i zaktualizowalem dasha do 15574. Przeróbka jest dalej na konsoli ponieważ wszystkie gry, w które grałem wcześniej dalej działają!. Natomiast te, które wypalam teraz np. Halo4 nie działają i wyskakuje mi błąd "Nie można rozpoznać płyty". W menu pojawia sie ikona Halo4 pod uruchom gre. Nagrywam według tego tutoriala http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ na nagrywarce iHas z Burner max.

    Juz nie mam pojecia co to moze byc, probowalem tutoriali z nagrywaniem z roznych stron i stracilem chyba z 10 Verbatimow DL.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Problem z wypalonymi grami XGD3

    Iso w abgx?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  4. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ABGX ustawiam tak jak w tutorialu i wszystko jest na zielono, topografia dograna itd

    EDIT: zainstalowalem gre na dysku i dalej nie odpala
     
  5. Shodan155

    Shodan155 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    161
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olkusz
  6. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dograłem topologie jak w poradnikach i dalej nic... ręce mi opadają, nie mam juz absolutnie żadnego pomysłu
     
  7. Shodan155

    Shodan155 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    161
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olkusz
    Czyli inne gry XGD2 i XGD3 działają, tylko te które wymieniłeś wyżej : Assassin's Creed 3, Halo 4, Forza Horizon wywalają w menu komunikat o płycie?
    Może masz po prostu złe rippy i dlatego? Jeśli przepuszczałeś je przez ABGX 1.0.6 i nie wykryło błędów CRC obrazu to powinno być okej.

    Najwyżej jeśli masz czas i możliwość, spróbuj pobrać inną wersję gry, albo inną gre powiedzmy Black Ops II przepuść przez ABGX, wypal i sprawdź czy nadal to samo.


    ps. może pobrałeś wersję NTSC, zamiast PAL/REGION FREE? Nie wiem - tak tylko spekuluje.


    Jeśli możesz to zamieść fotki z ABGX, AC III i Forzy.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Strasznie dziwne a zarazem ciekawe hmm.. Przy niektórych dash'ach traci się przeróbkę.. ale jeśli piszesz, że gry wcześniej nagrywane działają to może być wina nagrywarki, spróbuj u kogoś odpalić te płytki co nagrałeś jeśli masz taka możliwość, sprawdź jeszcze raz ustawienia imgburn, możliwe że mogłeś przypadkiem zaznaczyć jakąś opcje.


    Co do regionu wydaje mi się że kolega pewnie się zna jeżeli wcześniej nagrywał już jakieś gry ;).
    Ale screena może wrzucić, zaciekawił mnie strasznie ten przypadek ;P.
     
  9. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    AC pobierałem dwa razy z różnych źródeł, znalazłem identyczny przypadek na xbox360iso i tam rozwiazanie jest takie ze napęd jest uszkodzony, nie wiem na jakiej zasadzie mialoby to dzialac, ale wydaje mi sie ze to chyba jedyna opcja, nigdy wczesniej nie mialem tyle problemów.

    mój napęd na pewno jest dosyć mocno wyeksploatowany, wiec ta opcja pasuje do wszystkiego

    edit: nagrywalem zwykla nagrywarka z truncate i dzisiaj ihasem, wiec na roznych nagrywarkach dalej nic, postaram sie sprawdzic u kogos plytke czy jest dobrze wypalona, to bedzie dla mnie jednoznaczne
     
  10. Shodan155

    Shodan155 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    161
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olkusz
    Dlatego ja osobiście każdą grę instaluje na dysku twardym, wyjątkiem był tylko Doom 3 BFG który był tak GŁUPIO zrobiony, że żebym mógł pograć w DooM I/II musiałem wywalić grę z dysku i grać z płyty. Debilizm.
    Ogólnie ja konsole mam już dobre 2,5 roku i troszkę się ją używało, jednak zawsze staram się żeby nie "katować" jej zbytnio.

    Oczywiście nie mówie że Twój napęd jest już w fatalnym stanie, ale jeśli sam wiesz że był mocno wyeksplatowany to faktycznie może to być wina tego.
    Jednak jeżeli inne gry działają to czy to faktycznie wina napędu ? Mówie - pobierz inną gre BO2 np, potem przepuść przez ABGX jeśli to nie pomoże to wtedy napęd to jedyna (chyba) opcja.
     
  11. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    druga dziwna rzecz, ze cała FORZA zainstalowała sie na dysku, a jak dałem odpal to sie pokazało, że nie mozna odczytac.

    jeszcze troche pokombinuje, a jak nic z tego nie bedzie to konsola leci na smietnik i kupie jakiegos slima z RGH
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zresetuj konsole , wyczysc pamiec podreczna i walnij formata dysku zapisujac wczesniej save i profil
     
  13. Shodan155

    Shodan155 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    161
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olkusz
    Jak masz wyrzucić to możesz mi dać, chętnie przyjme. : )

    Co do RGH to chyba nie da się grać na Live?
    Nie miałem, ale wydaje mi się że coś tak słyszałem ( 100% pewny nie jestem) .

    Pokombinuj, a może faktycznie się coś uda.

    I zapodaj screeny z ABGX, łącznie z weryfikacją obrazu.
     
  14. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nigdy nie miałem konsoli podłączonej do internetu

    zresetowałem konsole, sformatowałem i dalej to samo

    Kod:
    ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
    -------------------------------------------------------------------------------
    \\//\\//\\//\\//  _ |_  _ \ \/ /_  _  _  \\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\\ (_||_)(_|/ /\ \_||_ | | //\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ------------------------_|------_||_||_|--v1.0.6-------[http://abgx360.net]----
    
    Checking for updates to GameNameLookup.csv and abgx360.dat...
         Server file GameNameLookup.csv no newer than local file - not retrieving
         Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving
    
    X:\GIERCE\Forza Horizon RF XBOX360.dvd is valid
    
    Checking Game
         ISO: "X:\GIERCE\Forza Horizon RF XBOX360.iso"
         Size: 8738846720 bytes
         Game partition offset: 0x2080000
         Root sector: 2116929 (0x104720800), 2048 bytes
         default.xex sector: 3737397 (0x1CA41A800), 20856832 bytes
         Files in ISO: 2446, Folders in ISO: 73
         Total bytes used: 7628030559 (88.06%)
    Game appears to have random padding
    
    Checking default.xex
         Module Flags:          Title Module
         Image Flags:           Original Media Only
                                64 KB Pages
         System Flags:          Uses Game Voice Channel
                                Pal50 Incompatible
         Disc Profile ID:       0C3DF524599094E6CB87ECC8-F87A804E
         Title ID:              4D5309C9 (MS-2505)
         Ver / Base Ver:        v0.0.0.7 / v0.0.0.7
         Disc Number:           1 of 1
         Original PE Filename:  default.exe
         Original PE Timestamp: 2012/09/04 09:51:40
         Min Kernel Required:   v2.0.15574.0
         Allowed Media Types:   Xbox 360 Original Disc
         Game Ratings:          PEGI:    12+
                                PEGI-FI: 11+
                                PEGI-PT: 12+
                                BBFC:    12+
                                CERO:    B (12+)
                                OFLC-AU: PG (Parental Guidance recommended)
                                OFLC-NZ: PG (Parental Guidance recommended)
                                FPB:     13+
         Compression Info:      Uncompressed and Encrypted
         Title Type:            Full Game Title
         Dashboard Languages:   English (default)
                                Japanese
                                German
                                French
                                Spanish
                                Italian
                                Korean
                                Traditional Chinese
                                Portuguese
                                Polish (preferred)
                                Russian
         Game Name:             Forza Horizon
         No Avatar Awards
         Achievements:          50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
         XEX CRC = 7C2C3240
         XEX Media ID: DD04A22D0F8E35E0C3EE744E-2B7A1346
    
    Forza Horizon
    
    Region Code: 0xFFFFFFFF
         Region Free!
    
    Checking topology data
         Topology data SHA-1 = 574E341AEB614D602E4C0DE70681EDA4D75D0C98
    Querying the online database to find the appropriate verified data to use...
         Topology information was downloaded successfully
    
         Looking for TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 in the online verified database
         Server file TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 no newer than local file - not retrieving
    Topology data is currently verified
    
    Checking SS
         034100h ------- PSN ------> 238E0Fh DC71F0h ------- PSN ------> FCAEFFh
         +----------------------------------+----------------------------------+
         |  L0 Data Area = 2116880 sectors  |  L1 Data Area = 2112784 sectors  |
         +----------------------------------+----------------------------------+
         0x0002080000 --------> 0x0104707FFF 0x0104708000 --------> 0x020658FFFF
         <----------------- 4229664 sectors (8662351872 bytes) ---------------->
    
         Timestamp of Authoring: 2012/09/06 00:00:00
         Timestamp of Mastering: 2012/10/15 21:00:42
         SS Version: 2 (trusted)
         --------------------------------------------------------------------------
         CT RT CID Tol Mod Typ Data          CD       Response   Angle Deviation
         -- -- --  --  --  --  ------------- -------- ---------- ----- ------------
         15    63  00      00                EFCF9F0B 4384AAA6
            01 63      00      033100 0340FF EFCF9F0B 4384AAA600
         14    0C  00      00                FCEE73E9 60828900
            03 0C      00      244530 24552F FCEE73E9 6082890000
         15    04  00      00                0E92BE7E A2B3C561
            01 04      00      DBBAD0 DBCACF 0E92BE7E A2B3C56100
         14    A2  00      00                CF84FE83 43E0B0F3
            03 A2      00      FCAF00 FCBEFF CF84FE83 43E0B0F300
         25    C6  0F      00                57597CAF 57590001   1    
            05 C6      00      033100 033E7F 57597CAF 0200000200
                               v1 deviation from CCRT            2     +1   (00.6%)
                               v2 deviation from CCRT            2     +1   (00.6%)
                               v1 deviation from v2                     0   (00.0%)
         24    D6  0F      00                9F84C412 9F84005B   91   
            07 D6      00      244530 2452AF 9F84C412 5B00005B00
                               v1 deviation from CCRT            91     0   (00.0%)
                               v2 deviation from CCRT            91     0   (00.0%)
                               v1 deviation from v2                     0   (00.0%)
         25    A1  0F      00                B5E8BD63 B5E800B5   181  
            05 A1      00      DBBAD0 DBC84F B5E8BD63 B50000B500
                               v1 deviation from CCRT            181    0   (00.0%)
                               v2 deviation from CCRT            181    0   (00.0%)
                               v1 deviation from v2                     0   (00.0%)
         24    B0  0F      00                B664526C B664010F   271  
            07 B0      00      FCAF00 FCBC7F B664526C 0E01000E01
                               v1 deviation from CCRT            270   -1   (00.6%)
                               v2 deviation from CCRT            270   -1   (00.6%)
                               v1 deviation from v2                     0   (00.0%)
         01    40  00      00                A4A5062E 539DC03C
            00 40      00      2A539D 12C03C 00000000 0000000000
         E0    98  00      00                6C5543C9 E93E0523
            E0 98      00      E0E93E B80523 00000000 0000000000
         --------------------------------------------------------------------------
         CPR_MAI: A4A5062E
         SS CRC = B4DBD0E7 (RawSS = 18D4EC42)
         SS Media ID: DD04A22D0F8E35E0C3EE744E-2B7A1346 (matches game)
    SS looks valid
    
    Checking DMI
         Timestamp of Authoring: 2012/09/06 00:00:00 (matches SS)
         Catalog Number: MS-2505-04-W0-7F1
         DMI CRC = 3C064DEA
         DMI Media ID: DD04A22D0F8E35E0C3EE744E-2B7A1346 (matches game)
    DMI looks valid
    
    Checking PFI
         030000h ------- PSN ------> 0330FFh FCCF00h ------- PSN ------> FCFFE6h
         +----------------------------------+----------------------------------+
         |  L0 Data Area = 0012544 sectors  |  L1 Data Area = 0012519 sectors  |
         +----------------------------------+----------------------------------+
         0x0000000000 --------> 0x000187FFFF 0x0207590000 --------> 0x0208E037FF
         <----------------- 0025063 sectors (0051329024 bytes) ---------------->
    
         PFI CRC = 26AF4C58
    PFI matches known data (XGD3)
    
    Video partition found
         Volume ID: "CD_ROM"
         Volume space size: 25062 sectors (51326976 bytes)
         Volume creation date & time: 2012/09/05 17:00:00 (GMT-07:00)
         Video CRC = 9401220C (V0 = 2C048F68, V1 = BF9ADA5F)
    
    Basic Stealth check passed!
    
    Starting Verification
         Looking for B4DBD0E77C2C3240.ini in the online verified database
         Server file B4DBD0E77C2C3240.ini no newer than local file - not retrieving
    
         Using B4DBD0E77C2C3240.ini (326 bytes):
    
    [B4DBD0E77C2C3240]
    SS=B4DBD0E7
    RawSS=42C2B9F9
    PFI=26AF4C58
    DMI=3C064DEA
    RegionFlags=FFFFFFFF
    V0=2C048F68
    V1=BF9ADA5F
    Video=9401220C
    Game=8D57FD6C
    XexHash=7C2C3240
    MediaID=DD04A22D0F8E35E0C3EE744E-2B7A1346
    DiscSource=Retail
    GameName=Forza Horizon
    GamerTag=Defosho
    DriveName=DG-16D2S
    DriveFW=iXtreme v3.0
    Notes=[abgx360 v1.0.6]
    
         Video CRC matches
         V0    CRC matches
         V1    CRC matches
         PFI   CRC matches
         DMI   CRC matches
         SS    CRC matches
         Xex   CRC matches
         AnyDVD style corruption was not detected
         Game CRC = 8D57FD6C (matches)
    
    All CRCs match
    Verification was successful!
    
     
  15. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Też tak myślałem, że coś może być z napędem... Masz go podłączonego pod laptopa czy w stacjonarnym przez jakaś przejściówkę ? Możesz przeczyścić styki podpiąć na nowo i spróbować chociaż nie wiem czy to coś pomoże, wydaję mi się, że w gre wchodzi tylko wymiana napędu, możesz też od kogoś pożyczyć taki napęd i nagrać te obrazy które już masz i będzie wszystko jasne, no chyba że wolisz od razu kupić nową nagrywarkę ;)

    Ja też miałem ostatnio dziwną sprawę z Forza... Gra nie chciała się odpalić gdy nie była zainstalowana na dysku, wywalało błąd ze ściereczką..
    Po zainstalowaniu hula jak ta lala ;P
     
  16. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mowisz ze nagrywarka jest uszkodzona? dzisiaj mi ją kurier przywiózł z allegro :O
     
  17. Shodan155

    Shodan155 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    161
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olkusz
    " Checking game CRC... " tutaj masz 100% i wszystko OK?

    Jeśli tak to faktycznie tak jak mówi Rooob, spróbuj załatwić jakiś napęd albo sprawdź płyty u znajomego. Wtedy masz pewność 100% .
     
  18. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyedytowałem i dalem log z abgx juz pelny po przy pierwszym nie do konca mi doszlo, wszystko jest ok w ABGX
     
  19. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    To chyba źle wytłumaczyłeś wcześniej bez tego editu, myślałem że używasz ihas'a już długo.
    Może podepnij go pod inne wejście czy coś, zależy jak masz podpiętego czy pod stacjonarny + przejściówki czy zwykłym ata czy jeszcze pod laptopa.
    EDIT : oczywiście nagrywarka mogła się uszkodzić podczas przesyłki..
    Z tego co czytałem dzisiaj pod RGH nie podłączysz internetu, o Live'ie można zapomnieć jedynie lan ;).

    Według mnie wina napędu (uszkodzone gniazdo, laser itp) ew. przewodu. Może być jeszcze wina serii płyt czasami można trafić na jakiegoś bubla ale tutaj raczej szanse są znikome.
     
  20. Shodan155

    Shodan155 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    161
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olkusz
    Czyli rip jest na 100% dobry . Teraz tylko pytanie czy wina faktycznie leży po stronie napędu w konsoli, czy może nagrywarki?
    Dużo niewiadomych a szkoda też marnować pieniądze jeśli nie ma się 100% pewności co jest wadliwe.

    Dziwi mnie tylko fakt że jeśli masz gry XGD3 i one działają (z tego co pisałeś) to napęd w konsoli nie powinien być problem. Bo jak? Że niby wcześniejsze XGD3 czyta a tych już akurat mu się odwidziało?
    Oczywiście mogę się mylić, bo podobnego problemu nigdy nie miałem i wszystko co pisze jest wyłącznie moją spekulacją.
    Jednak to faktu nie zmienia że gdyby problem dotyczył mnie to idę do kumpla który sprzedaje w sklepie z X360, i testujemy.

    Tobie polecałbym podobnie, o czym zresztą wspominałem wyżej. Jeśli u kolegi gra działa, wtedy wiesz że to jest wina napędu konsoli = wymiana. Jeśli u niego nie działa również, wtedy możliwe że wadliwa nagrywarka.
    Najprościej i najszybciej tak sprawdzić. Chyba że jesteś w stanie wymienić te dwa komponenty no to okej. : ) Ale wtedy też nie ma pewności że ruszy.. ahh to życie.. ciągle pod górkę : )
     
    1 osoba to lubi.
  21. narcyzik

    narcyzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no więc nagrywarke mam podłączoną do laptopa przez przejściówkę, ale nagrywalem wcześniej na innym laptopie na dwóch roznych nagrywarkach i tez nie działało, co do płyt mam dwie zupełnie inne partie i nagrywałem na jedną i na drugą (wielokrotnie)

    pisalem wczesniej ze naped w konsoli mam mocno wyeksploatownany, pewnie stad ta nieścisłość

    edit: prozaiczny powód dla którego ciezko bedzie mi zweryfikować u kolegi, to dlatego, że żaden nie ma x360! :D,

    mam dwie opcje, albo nowa konsola, albo poczekam az bedzie rgh pod 15574, ale wczesniej na pewno musialbym sprawdzic czy wina nie lezy po stronie nagranej plytki
     
Wczytywanie...

Poleć forum