1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wypalonymi kopiami

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Chris_188, Grudzień 24, 2011.

  1. Chris_188

    Chris_188 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Witam,

    Mam problem tego typu:
    nagrałem grę Batman Arkham City [Xbox360][RegFree][MULTi5][XDG3][WwW.ZoNaTorrent.CoM].Zgodnie ze wskazówkami wypaliłem ją imgburn'em na verbatimie 8,5gb.Gra uruchamia się do momentu pierwszego dialogu i jest przerwana komunikatem:

    Wykryto uszkodzoną zawartość do pobrania.Jażeli zawartość jest uszkodzona,pobierz ją ponownie lub usuń ją za pomocą interfejsu głównego konsoli...
    Za każdym razem tak samo,czasami wraca do głównego interfejsu a czasami wszystko się zawiesza i trzeba wył/wł konsolę.
    Potem wypaliłem ją ClonemCd i też ten sam scenariusz.
    Kolega z forum polecił mi żebym ją ściągnął w wersji complex, tek zrobiłem i też wypaliłem Clonem.Ok załadowałem do box'a, odpalam,idzie.Rozpoczynam grę w celi z której wychodzę i kiedy zadowolony wychodzę z gry do menu konsoli znowu komunikat:

    Wykryto uszkodzoną zawartość do pobrania.Jażeli zawartość jest uszkodzona,pobierz ją ponownie lub usuń ją za pomocą interfejsu głównego konsoli...
    W następnych próbach uruchomienia nawet nie dotarłem do menu rozpocznij grę

    Fight Night Chempionship po wypaleniu wogóle jest niewidoczny dla Xboxa.

    Już nie wiem co skopałem, do w...bania mam już cztery verbatimki z obrazami gry.Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kokos0

    kokos0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śląskie
    Może wina leży w nagrywarce, a jakim ClonemCd wypalasz?
     
  4. Chris_188

    Chris_188 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Nagrywarkę mam Asusa DRW-10(albo 18)14BLT i clona 5.3.1.4 by Monter
    Dzisiaj wypaliłem Imagiem Ace Combat Assault Horizon PAL.XBOX360-COMPLEX {BOOBSMAN} i działa jak na razie bez zarzutów.
    Może w przypadku Batmana i Fight Nighta trzeba zrobić coś w adgx360.
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zainstaluj na dysku, wyczyść pamięć cache.
     
  6. Chris_188

    Chris_188 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Niestety nie mam jeszcze kupionego dysku dlatego wypalam płytki,kasowałem pamięć w boxie i nic to nie dało...
    Może musze jakoś przerobić te kopie???Bardzo zależy mi na tych tytułach:)
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak będziesz miał dysk to i tak będziesz musiał wypalać na płytki, nawet jak zainstalujesz to będziesz musiał wkładać płytke przed grą.
    A jakie to są gry XGD2 czy XGD3 ?
     
  8. Chris_188

    Chris_188 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Jeden Batman którego ściągnełem jest xdg3 a drugi complex, nie wiem jaki jest z fight nignt.
    Jak to sprawdzić?
    Próbowałem adgx360 ale nie wiem o co w tym biega bo jak na razie to jestem wielkim noobem:) w tych sprawach.
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Complex to znaczy że wstawka napewno będzie działać bo jest sprawdzona ..
    Do XGD3 potrzebujesz w konsoli LT+2.0 jeśli tego nie masz to nie zagrasz w gry z tym formatem
    XGD3 narazie nie idzie przepuścić przez abgx tylko wypalasz i działa jeśli masz LT+2.0 w konsoli
    XGD2 przepuszczasz przez abgx zmieniasz SS na 2 jeśli jest SS1 i wypalasz :)
     
  10. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jest o tym już temat na forum. Łatwo znaleźć. Po instalacji gra powinna ruszyć i działać normalnie. Nie masz dysku, użyj pendrive'a. Z tego, co pamiętam niektórzy podłączali konsole do live i pobierali update, po którym gra działała. Tylko ze względu na cichą aktualizacje nie polecam tego sposobu.
     
  11. Chris_188

    Chris_188 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Dzięki ROBI za pomoc.Dopiero teraz mogę wrócić do tematu (święta,święta i ...)Więc sytuacje wygląda następująco:
    Mojego X na razie nie mam zamiaru podłączać do Xbox Live do czasu nabranie biegłości w temacie:)
    Mimo niepowodzeń z Batmanem:/ i Fight Night'em:/ wypaliłem Imagiem jeszcze płyty które chodzą.
    Wspólne dla tych gier jest to że ściągneły się jako dwa pliki: Image File i Plik Obrazu Dysku.
    Niektóre mogłem otworzyć abgx360 np.:Blackwater,Kinect Sports 2,Michael Jacksom,X-Men Origins Wolverine i tak jak pisałeś miały ss1 a abgx360 przerobił na ss2
    (prośba o jakiś sprawdzony poradnik konfiguracji adgx360:)
    Problemy są z grami które trzeba rozpakować i trochę się w tym jeszcze gubię:/GoW3 np. po wypakowaniu niema pliku Image File...
    Jutro zadzwonię do gościa który robił mi konsolę i spróbuję się coś dowiedzieć.
    Będę wdzięczny za kolejne dobre rady:)
    Dam znać jak nie znajdę rozwiązania z tytułami które dla mnie są obowiązkowe:))))
    Pozdro
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tutaj masz jak ustawić abgx360 żeby sprawdzić wszystko co potrzebne:
    Ustawienia ABGX360
    Tutaj masz link do całego poradnika myśle że Ci się przyda:
    Sprawdzanie kopii gier
    To tylko Ci się przyda do gier XGD2, narazie XGD3 abgx nie obsługuje i je tylko wypalasz i grasz no i musisz mieć lt2.0 :)
    Jak masz do mnie jakieś pytania to możesz pisać na gg : 7291321
     
  13. Chris_188

    Chris_188 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Robi jeszcze raz dzięki za pomoc, skorzystałem z twoich linków i pomogło batman i gears of war 3 w xbg3 hulają:D
    Pozdr
    Temat do zamknięcia:) (czy może to pisze MOOODERATOR:)
    Ps. W moim Imagu 2.5.6.0 po kliknięciu wypal pojawiają się dwie opcje skracaj i overburn...może na początku klikałem skracaj????
     
Wczytywanie...

Poleć forum