1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z wyświetlaniem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kosssak, Styczeń 2, 2016.

  1. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Od razu zaznaczę, że wszystko zaczęło się od zakupu CoD-a: AW w wersji cyfrowej. Po skonfigurowaniu routera pod kątem portów multi zaczęło hulać, ale z ekranu głównego konsoli zniknęły mi kwadraty m.in. games with gold, deal with gold itd.

    2.jpg

    To samo z kolejną zakładką (o dziwo klikając odśwież pojawiają się wszystkie informacje o ostatnich osiągnięciach itp.)

    1.jpg

    Co ciekawe NAT mam otwarty

    3.jpg


    Próbowałem już chyba wszystkiego jeśli chodzi o router, włącznie z odłączaniem kabli i resetowaniem ustawień. Czasem pojawią się te ikony przy włączeniu konsoli, ale już przy następnym uruchomieniu ich nie ma.

    Boję się, że będę musiał walnąć format konsoli do ustawień fabrycznych, ale wolę wpierw zapytać Was - może Wy coś doradzicie i pomożecie.

    Multi w CoDzie po przywróceniu ustawień fabrycznych routera przestało działać - każde inne multi działa normalnie bez problemu.

    To wszystko to jeden wielki szczegół, ale dla mnie dość irytujący.

    Od razu dzięki i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  4. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy save'y są w chmurze czy mam je zgrać na dysk zewnętrzny? Pierwszy raz ogarniam taką operację, więc sorki jeśli zadaję zbyt oczywiste pytania
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna

    Tutaj savy są w chmurze
     
  6. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięki. To jedziemy z koksem. Mam nadzieję, że pomoże. Podzielę się rezultatem.

    EDIT: Podziałało. Dzięki :)
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 2, 2016
  7. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niestety. Nic to nie dało. Dziś odpaliłem konsolę i znów tak jak było. Jakieś pomysły?
     
  8. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ok, sprawa wygląda tak. Zrobiłem wszystko na dwa sposoby (fabryka z konsoli i pendrive'a) jak napisał Seth i za pierwszym uruchomieniem wszystko gra. Niestety, po ponownym uruchomieniu wszystko znika. Jakieś pomysły czy pisać/dzwonić do Microsoftu o pomoc?
     
  9. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja tak z ciekawości podpytam.
    Jak ty to zrobiłes ze kolo swojego nicku w lewym gornym rogu masz ile masz GS ?
    Ja mam tam tylko nick

    Wysłano z WC za pomocą gołębia pocztowego.
     
  10. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nic nie robiłem. A to nie jest norma .?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    olej te kwadraty na co ci to. ja tego też nie mam i nawet przez myśl mi nie przeszło aby głowę sobie tym zajmować

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  12. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No ale jak to tak, że było, a nie ma :D?

    Pedantyczny obowiązek każe mi coś z tym zrobić :p

    Dziwne, że po resecie do fabryki w obu przypadkach za pierwszym razem wszystko wyświetlało. Dopiero przy restarcie znów znikało. Zastanawiam się czy to nie wina łącza (mam UPC), po tym jak grzebałem, by ustawić porty pod CoD-a (tylko, że robiłem już twardy reset i modemu i routera).
     
  13. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    No ja właśnie tego nie mam dlatego się zdziwiłem:-D

    Wysłano z WC za pomocą gołębia pocztowego.
     
  14. Yapetto

    Yapetto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Hej miałem podobny problem u siebie wina leżała po stronie dostawcy internetu u którego musiałem logowac wszystkie urządzenia w domu. Wejdz w przeglądarkę Microsoft edge i zobacz czy nie musisz zalogować sie do sieci Wi-Fi mnie pomogło
     
  15. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    nope. internet chodzi normalnie właśnie. Zresztą kupiłem kilka dni temu nowego laptopa i nie miałem problemu z dodaniem urządzenia czy coś.
     
  16. Yapetto

    Yapetto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie tez wszystko smigalo normalnie multi,sklep,aplikacje oprócz tych ikonek nie szkodzi spróbować
     
  17. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No normalnie odpalam przeglądarke i wszystko chodzi. Trzeba gdzieś wejść na stronę czy coś?
     
  18. Miki1986

    Miki1986 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2015
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    A masz ustawione "instant on" czy oszczędzanie energi?
     
  19. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawsze miałem oszczędzanie energii.

    EDIT: Faktycznie zadziałało :O
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 3, 2016
  20. loniexz

    loniexz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam podobny problem. Zauważyłem że kiedy mam włączone ******** to też nie wyświetla mi się ta zawartość. Po wyłączeniu torrentów i uruchomieniu konsoli wszystko wraca do normy. Spróbuj u mnie to rozwiązuje ten problem.
     
  21. Kosssak

    Kosssak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2015
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak masz włączone co? Torrrenty? Programów do ściągania piratów itp. rzeczy nie mam od lat na żadnym urządzeniu w domu.

    Faktycznie instant on pomaga, ale nie potrzebuję mieć włączonej konsoli cały czas i to trochę boli :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum