1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z X, zawieszenia, wywalanie bledow.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez vantom, Kwiecień 22, 2009.

  1. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Mam problem, mianowicie mialem przerobionego Falcona stara metoda,czyli wymiana napedu (na samsunga), ale zaczely sie problemy z glosnym buczeniem przy wyciaganiu plyty, przy wylaczaniu gry i wracaniu do Menu, potem zaczely sie problemy ze zawsze na kazdej plycie ktore dzialaly wczesniej normalnie (Orginalne i kopie) wyskakiwal komunikat o wyczyszczeniu szmatka plyty.
    Wymienilem naped na Lite On ktory mi zostal i oddalem do przerobienia go ixtream 1.51. Chodzil dobrze okolo miesiaca, teraz zaczely sie zawieszac gry, zaczely wyskakiwac bledy o czyszczeniu plyty jeszcze zanim zaladuje sie jakiekolwiek logo w grze.
    Czym to moze byc spowodowane? moze to byc oznaka RROD?

    p.s
    A moze ktos z warszawy (moze Gocławia ,albo wesołej) moglby mi zdiagnozowac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Raczej wątpię żeby był to nadchodzący 3ROD skoro wyskakuję komunikat o szmatce. Ja bym stawiał na to, że któryś kabel od napędu jest walnięty albo kiepsko wczepiony.
     
  4. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale to na starym napedzie i nowym? Poza tym chodzilo po wymianie okolo miesiaca dobrze...
     
  5. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Jeśli kable były te same i tylko same napędy były wymieniane to wszystko możliwe. Jeśli jednak i kable były wymieniane to może problem z płytami? Na jakich płytach masz nagrane gry? Chociaż skoro i na oryginałach wywala komunikat to nie wiem...
     
  6. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kopie na Emtec,tytanium i Verbitem, ale Fifa steet i 09 sa oryginalne i z nimi jest ten sam problem.
    Niestety nie wiem czy kabelki byly wymienione bo nie widzialem samej wymiany.
    Emteci maja czasami problem z przegraniem na dysk, ale tytanium i verbitem chodzily bez prolemu.
     
  7. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dodam tylko ze kazda gre moge przegrac na dysk i grac, ale z plyty juz nie moge
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    to cos z napedem sie dzieje,skoro na dysk ladnie idzie

    jak dla mnie laser-podczas gry z plytki laser ciagle pracuje i musi na biezaco odczytywac dane,jak zgrywasz na dysk i ominie jakas sciezke to do niej wraca
     
  9. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli co,nowy liteon tez walniety? mam na niego jeszcze 2 miesiace gwarancji ,wiec oddac?
     
  10. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Możesz oddać. Najwyżej jeszcze jeden kupisz tylko jeśli nie będzie to wina napędu to my z poziomu forum nic tu nie poradzimy i tylko serwis Ci pomoże.
     
  11. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Uszkodzony napęd DVD.
    Proponuje wymianę na BENQ.
     
Wczytywanie...

Poleć forum