1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z XBL i grą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grochos, Lipiec 25, 2011.

  1. grochos

    grochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nazwijcie mnie ślepakiem ale mimo usilnych starań i szukanie w "szukaczu" nie moge poradzic sobie z problemem, mianowicie:
    Pol roku nie gralem w Xboxa (praca szkola mniejsza o to). Dzis kupilem kod na 3 miesiace, elegancko doladowalem poprzez stronke. Na konsolce juz tez jest napisane "Gold" i co? wchodze w Gre MW2 klikam gra wielosobowe i nasstepnie Xbox Live i wyskakuje "Powiadomienie. Aktualnie wybrany profil nie może korzystać z Xbox Live". Pytanie, co z tym zrobic? bo nie do konca rozumie co oznacza ten "Profil" czy jest to konkretnie ta moja postac w grze, czy ogoolny profil na stronce z doladowaniami, czy co? help. za kazda konstruktywna wypowiedz wysle BIG MILKA:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chodzi o twój profil bo grać możesz zawsze. Ale to dziwne bo skoro aktywowałeś gold'a to wszystko powinno być ok.
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    konto zarejestrowane na osobę pełnoletnią? bo często wyskakuje takie info jak gracz nie ma 18 lat a gra ma PEGI 18.
     
  5. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jakiś gościu podobno miał taki problem z BFBC2 z pełnoletnością.
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    bo dokładnie takie info wyskakuje na niepełnoletnich kontach przy grach typu MW2 czy BFBC2. wszystkie są od 18 lat. ewentualnie można przypisać opiekuna do konta i za jego zgodą uruchomić multi.
     
  7. grochos

    grochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurcze panowie jestem 85 rocznik i w pazdzierniku sie hajtam, no bez jaj:) gdzie moge to zmienic:)?

    Edit: wczesniej w to moglem grac, teraz nie?
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    grałeś wcześniej na tym samym profilu?
     
  9. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    O cholipka... Może spróbuj zadzwonić do MS'u skoro masz osiemnastkę.
     
  10. grochos

    grochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dokladnie tak! Profil nazywal sie LoadingJupiter04 i mialem wbite okolo 50 poziomow. Wiec poprostu zalezy mi na tej postaci. pozatym sprawdzilem na stronce internetowej i mam tam zaznaczone w profilu "dorosly". Kolejna zagadka, nie moge odpalic Left for Dead :( to znaczy wszystko chodzi itd. ale nie moge polaczyc sie z netem. Net sam w sobie smiga niezle wiec to nie w tym lezy problem. Swiadczy chociazby to ze z wami rozmawiam i to ze sciagnelo sie nowsze oprogramownie do xboxa. Z tym profilem zastanawiam sie jeszcze czy nie jest tak, ze moze on ulega jakiemus przedawnieniu? jak np konta w diablo? czy raczej zle kombinuje. podbijam stawke. ten kto dzis mi pomoze dostanie flaszke:)
     
  11. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    region masz ustawiony na polskę?
     
  12. grochos

    grochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powiedz tylko gdzie sie to ustawia i zaraz sprawdze ew. to zrobie.
    jeszcze jedna prozba, niech ktos napisze jak powinno odbywac sie takie odnawianie konta krok po kroku, moze zlapie w ktorym momencie popelnilem blad. chociaz mowie konto i na stronce i w xbox "GOLD". a moze to musi poczekac iles zanim doladowanie w internecie "dojdzie" do tego konta na xbobxa?
     
  13. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    "Przedawnienie: jest niemożliwe więc to nie to. Spróbuję pomyśleć o tym bo to ciekawa sprawa.
     
  14. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Edit:

    moja konsola xbox -> ustawienia systemu -> ustawienia konsoli -> język i ustawienia regionalne.

    działa automatycznie. jak doładowałeś konto czy przez xbox.com czy przez konsole na gold'a to działa natychmiast.

    EDIT: jest jeszcze opcja odzyskania tagu gracza. po najnowszej aktualizacji ludzie mają problemy z XBL iczasami to pomaga.

    a konsolę masz przerobioną czy oryginał?
     
  15. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przeróbka raczej nic do tego nie ma skoro nawet nie napisał, że w ogóle nie może się z XBL połączyć.
     
  16. grochos

    grochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bardzo nurtuje mnie to "AKTUALNIE twoj profil nie moze korzystac z XBOX LIVE" Ciekawe jak rozumiec to "aktualnie"? moze to oni jakis problem maja z Livem? Moze to tylko chwiloe?
    Wina internetu: NIE! Wszystko dziala jak nalezy. Wina braku doladowania Xbox Liva: Nie! I w necie i na xboxie jest napisane GOLD! Wina wadliwgo sprzetu czy gier: Nie! nic nie porysowane wszystko chodzi prze idealnie! Wina braku ustawien: Nie! Gdyz smigalem we wszystkie te gierki juz wiele razy! wiec ja sie pytam: CO TO JEST? :(

    JEZYK POLSKI REGION POLSKA!!

    konsola orginal!

    moze cos blizej o tym tagu gracza? bo puki co to jedyny jakikolwiek trop :(
     
  17. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zadzwoń na telefony MS'u. Oni powinni ci pomóc.
     
  18. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jedno pytanie dla jasności: łączysz się z XBL i możesz przeglądać zawartość XBL? czy problem dotyczy faktu że nie możesz się połaczyć z serwerami gry MW2?
     
  19. grochos

    grochos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie po 2,5 godzinach ciezkich zmagan UDALO SIE :) dziekuje wam bardzo. wpadniecie do Gdyni to zapraszam na piwko:)


    Edit: po 3 godzinkach gry na dzis wystarczy:)

    nie moglem polaczyc sie z zadna gra! XBL dzialal. w jednej grze (MW2) ukazywal sie w/w komunikat, a np. w left4dead2 wogole serwera zadnego nie mogl odnalezc. Wiec idac ostatnim i jak sie okazalo ostatecznym tropem "zresteowalem" vel "odswierzylem" tag gracza. wymagany byl mail i haslo! od co! wszystko wrocilo do normy. A ja dobilem dwa poziomy w MW2 :) widocznie wystapil jakis lag z serwerem, bo np. reset konsoli nic nie dawal. Ciekawy przypadek dla dr Housa:) ale udalo sie. czas spac:) dobranoc i dzieki jeszczr raz:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum