1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z xbl w cod mw2

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez GawedaS, Kwiecień 26, 2010.

  1. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    witam

    od przedwczoraj znowu mam ten sam problem

    w czasie gry rozłącza mi xbla i muszę na nowo się łączyć

    co może być tego przyczyną ???

    internet mam netia 16mb , klocka mam podlaczonego przez ruter

    taki sam problem mialem jakies 2 tygodnie temu ale na nastepny dzien bylo juz ok a teraz to juz 3 dzien trwa ;(

    edit by Thomasho- naucz sie w końcu zakładać temat w dobrym dziale, dostałeś juz warna ode mnie za zły dział i widzę, że nie pomogło. Dlatego warn z 3 punktami karnymi (6 brakuje do bana), a temat przenoszę


    administratorow odrazu przepraszam ze zamieszczam tutaj temat ale w dziale gry pomoc juz istnieje ten temat ale tam malo osob wchodzi a dzial dla swiezakow wiekszosc czyta i mam nadzieje ze tutaj ktos mi odpowie

    edit by Thomasho- nie musisz przepraszać, wystarczy, że będziesz znać podstawowe zasady panujące na forum, nie zadawaj więcej pytań w dzialę dla świeżaków a będzie OK, ewentualnie możesz tam udzielić pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    hmmm czas na wróżkarstwo:
    1. Masz w routerze ustawione Connect on Demand z którym x sobie nie radzi ...
    2. Nie masz otwartych portów w routerze dla xbl - sprawdź w MW2 czy masz NAT - OTWARTY czy średni - jak średni to masz poblokowane porty i to może być przyczyna problemów.
     
  4. minio7

    minio7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wejdź w konsoli w ustawienia sieć i komunikacja bodajże i testuj połączenie z netem

    jak ci wyskoczy że ci NAT ogranicza to zrób tak jak jest tam napisane odepnij router od prądu na ok 30 sekund podłącz z powrotem i poczekaj chwilkę a potem ponów próbę. mi taki zabieg pomógł a jak nie to będziesz musiał szukać dalej
     
  5. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    pemek

    fakt mam sredni nat

    wiec mam wejsc w ustawienia mojego ruteraz i zrobic port z ixa na otwarty ???



    minio, testowalem takie resotowanie ale to nic nie dawalo

    a teraz jest jak narazie ok
     
  6. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    a i owszem. najlepiej imo i najprosciej jest zrobić tak:
    1. przypisz w konsoli ip na stałe (z puli dhcp routera oczywiscie)- jesli pule dhcp masz np od 192.168.1.10 - 192.168.1.100 to ustaw dla bezpieczenstwa np 192.168.1.20
    2. otwórz porty
    UDP 88
    UDP 3074
    TCP 3074
    w routerze (port forwarding) dla IP które nadałeś klockowi. jeśli nie masz możliwości ustawienia udp/tcp osobno to ustaw bidirection etc. w zależności od routera.

    takie ustawienia, oczywiście prawidłowe dają 100% otwarty NAT i przynajmniej w moim przypadku (i kilku znajomych) ZERO problemów z łączeniem z XBL.



    a co do wyłączania wtyczki z routera to nic Cie nie da ;)
     
  7. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    a powiedz mi jeszcze jedno bo dzieje mi sie to jak zauwazylem tylko w weekendy ten co teraz byl i 2 tygodnie wczejsniej jednego dnia tak mialem teraz 2 dni z rzedu jest ok nic sie nie dzieje moge grac do woli
     
  8. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    no niestety ale kuli i zdolności przewidywania nie posiadam ;)
    może masz UPC - wtedy czasem bywają problemy z połączeniem przy dużym ruchu w sieci. może masz TP albo cos innego na ADSL i również obciążenie sieci jest zbyt duże. A może jakiś miły sąsiad namierzył Twoją sieć WIFI i ciągnie z Twojego netu co się da (akurat wtedy ma wolne :) )
    a może po prostu router Ci sie partoli ..
    itp itd etc
    pozdrawiam :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum