1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z XBL

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kubillos, Styczeń 16, 2010.

  1. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam taki problem ze podaczas połączenia się do XBL nie moge sie zalogowac poniewaz kiedy sie loguje to wyskakuje mi blad że MTU cos tam musi wynosci conajmniej 1386 o co z tym chodzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Napisz po kolei co robisz i gdzie wyskakuje błąd . Jaki kraj jest w ustawieniach konsoli wybrany ? Do czego masz podłączoną konsolę ? kablówka , neo ?
     
  4. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. Kraj stany zjednoczone (a mozna zamienic?)
    2.podłocony net mam w Sptelek 3mb
    3. to tak kiedy juz podłącze konsole do netu to właczam logowanie do XBL
    i wtedy wyskauje mi bład połaczenia i robie test na połączenie i wychodzi mi że mam połączenie z siecią ale nie z interentem i wtedy pokazuje mi sie bład i ja właczam !wiecej informacji! to wyskakuje mi cos ze MTU nie wiem co to
    powinien wynosci conajmniej 1386
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Kraj możesz zmienić na np. UK . Może musisz zgłosić do usługodawcy internetowego podłączenie nowego urządzenia ( ja tak mam w kablówce ) i podać mu drugi MAC adress ( czyli MAC konsoli ) którą chcesz podłączyć . Lub Podłączyć konsolę pod PC kablem skrosowanym rj45 i spod PC udostępnić konsoli live .
     
  6. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a te 1386 to chdzi o szybybkosc interentu np jak sie robi na speed test bo ja mam tera problem z netem i zamiest normalnie 2,5mb (na 4web oblicznie na szybkosc interentu) to mam 1mb to ma jakies znaczenie:(
     
  7. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Raczej nie jest to szybkość internetu . Poza tym jeśli masz tak zwaną "kablówkę" to podłączenie kolejnego urządzenia musisz zgłosić operatorowi ( podając MAC urządzenia ) bo inaczej się nie podłączysz . Inaczej sprawa wygląda przy połączeniu przez Neostradę .

    @antyJCK-Krucjata jak chcesz nabijać posty to chociaż pisz z sensem a nie jakieś bzdety .
     
  9. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tylko ja juz sie podlacząłem

    A taki mi bład wyskakuje

    Dostepnąść sieci ma zbyt ustawiony zbyt niski współczynik MTU. Usługa XBL wymaga współczynika o wartosci przynajmniej 1364.

    Na komputerze pc przejdz do strony WWW z konfuguracją rutera i ustaw współczynik MTU na opcję auto. 1364 lub wyższe wartosc .Jesli to nie pomoze odłacz konsole od rutera (nie posiadam podłaczam do kompa) i podłącz bezposrednio do modemu
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    PC-konsola musi być połączona kablem skrosowanym . Inaczej konsola może się nie połączyć z netem . I ustawione powinno być tak : w konsoli ustaw
    tak :
    ip: 192.168.0.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1


    w kompie ustaw

    ip: 192.168.0.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1

    Wpisanie bramy nie jest konieczne , z czasem nawet przeszkadza w połączeniu .


    @edit: może zobacz tu co do tego MTU : http://www.sdcv.pl/f116/dostrajanie-mtu-czyli-jeszcze-szybszy-internet-34873/

    lub tu : http://www.tweaks.pl/czytaj,jak_ustawic_mtu,135.html
     
  11. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a to moze byc do innego kompa
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    To znaczy jak do innego kompa ? Komp to komp , zależy tylko czy masz windę , linuxa czy maca .
     
  13. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no mi chodzi o ip bo ty masz inny i ja
     
  14. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nie rozumiem co to ma do rzeczy przy podłączeniu konsoli , żeby pograć online ?
     
  15. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Źle chłopakowi tłumaczycie, miałem tak samo. Zobacz jaki masz MAC Adres komputera i zmień MAC Adres konsoli na taki jak ma komputer. Ja mogę podłączać się zwykłym kablem, poprostu podłączam do modemu i tyle.
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Faktycznie to dobry pomysł ...
     
  17. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nick dzieki ktoremu sie logujesz musi byc identyczny jak podales na stronie i chyba ale pewien ne jestem ta mini fotka
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Dlatego lepiej nie rejestrować się na xbox.com jeśli nie ma takiej potrzeby , bo taka rejestracja nie jest do niczego potrzebna . Wystarczy rejestracja w konsoli aby grać i korzystać z LIVE .
     
  19. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a gdzie moge spr mac adres kompa i jak go zmienic w konsoli
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    W PC ściągnij sobie program Everest i tam MAC adress znajdziesz lub poszukaj w google jakiś prostych programików do sprawdzenia MAC . W konsoli znajdziesz w ustawieniach konsoli-sieć-konfiguracja połączenia
     
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    we właściwościach połączenia sieciowego na kompie

    stan -> szczegoly - adres fizyczny
     
Wczytywanie...

Poleć forum