1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z xbl !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawelek123, Październik 3, 2011.

  1. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, w dzien premiery kupilem Fife 12 oraz live GOlda na 3 miesiace..Ale mam maly problem..
    Otoz Xboxa mam polaczonego z internetem poprzez Router. Lecz gdy gram mecz to zawsze pod koniec mnie wywala i pisze ze polaczenie zostalo przerwane, potem wyskakuje komunikat iz servery ea starcily polaczenie.. a po jakis 3 minutach wywala mnie z XBL..
    Mam tak co mecz ..
    I teraz pytanie czy to przez moj interenet? czy servery ea? :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    witaj - powodów może być wiele, - czy to się dzieje tylko na tej grze ?

    Nie wiem jaki masz router, ale powinna tam być dostępna informacja "logi" i w nich zobacz co powoduje zerwanie połączenia. Jeśli także masz podłączony komputer do tego routera to puść na kompie pingi do XBL (z parametrem -t np: ping wp.pl -t) i graj na konsoli w fifa12 i kiedy Cię wywali zerknij na pingi czy także jest przerwa, jeśli będzie zanik pingów to coś trzeba poprawić w ustawieniach routera.
     
  4. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tzn i komputer i xboxa mam podlaczonego do routera.. i dzis ledwo mecz zaczalem w fifie wywalilo mnie z meczu .. i przy okazji z kompem tez mnie rozlaczylo.. wiec nie wiem o co chodzi.. Moze sprobowac xboxa do wifi polaczcyc? albo jakies inne sztuczki ;/?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    ok - jako że nie wiem jak masz skonfigurowany router proponuje przywrócić ustawienia fabryczne (jeśli masz tam jakieś ważne przekierowania portów etc etc to zgraj sobie ustawienia, ta opcja jest na 100 % dostępna ) następnie ustaw adres IP dla sieci LAN (np 192.168.1.1-router; 192.168.1.2-xbox;192.168.1.3-PC; i co tam jeszcze będziesz miał),

    ale ! proponuję nie dawać od razu wszystkich zabezpieczeń dla sieci WIFI, chodzi tylko ! żeby udostępnić internet. Pamiętaj jeszcze żeby udostępnić porty w Virtual Servers

    ID Service Port IP Address Protocol Status Modify

    1 3074 192.168.1.3 ALL Enabled Modify Delete
    2 53 192.168.1.3 ALL Enabled Modify Delete
    3 88 192.168.1.3 UDP Enabled Modify Delete
    4 80 192.168.1.3 TCP Enabled Modify Delete


    potrzebne dla usługi XBL

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)

    - jeśli wszystko będzie "chodzić" to wtedy daj zabezpieczenie dla swojej sieci WIFI i znów sprawdzić czy z grą będzie wszystko ok - może się okazać że jak grasz w Xbox i masz podłączony PC to router nie "ogarnia" całego ruchu sieciowego, często routery z niżej półki nie radzą sobie i potrafią się zawieszać, jeśli mają ustawiony na max'a Firewall - czasami także przy ustawieniu na max zabezpieczeń dla WIFI "routery" nie potrafią maksymalnie wykorzystać całego łącza/pasma jakie dostajemy od swojego usługodawcy (słaby procesor powoduje że nie zdąża z "szyfrowaniem" pakietów)
     
  8. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chyba masz racje jesli o chodzi o router, ze poprsotu nie ogarnia pcta i xboxa.. Tylko teraz pytanie, gdzie podlaczyc ixa?Bo jesli chodzi o wifi to nie mam karty tej spacjelnej do xkloca zeby laczyl sie przez wifi ..
     
  9. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    ale ty masz xboxa ver. SLIM ?
     
  10. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Też tak miałem. Weź wejdź w opcje na xboxie i przetestuj połączenie i napisz co ci tam wyświetla bo domyslam się że chodzi o to g*** z portami.
     
  11. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, mam wersje Elite Jasper 120 GB
    Jesli chodzi o polaczenie to git, bo testowalem polaczenie w XBL : siec : polaczenie. Internet : polaczenie . Xbox LIVE : polaczenie..
    Wiec nie wiem :(((

    A co zrobiles z tymi portami?
     
  12. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    router posiada jeszcze taką opcję jak MTU (Maximum Transmission Unit) (zazwyczaj jest ona w zakładce NETWORK tam gdzie ustawiasz adresacje WAN) standardowo jest ona ustawiona na 1500 ustaw na 1300 i zobacz jaki będzie efekt możesz też zmienić na 1200. Jeśli nie będzie efektu wróć do standardowych parametrów.

    ps: jaki masz router ?
     
  13. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    próbowałeś zmienić MTU ?
     
  15. Piotr Bajkow

    Piotr Bajkow Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WItam Wszystkich, potrzebuje Waszej pomocy poniewaz nie moge uaktywnic golda trzymiesiecznego- Jestem zarejestrowany na xbox live i na Ea Sports (chce pograc w fife 12) i jak wpisuje kod z karty gold to wyskakuje blad -Nie można pobrać informacji z usługi Xbox LIVE. Kod stanu: 8016a04b : Sprawdź, czy region Twojego konta jest taki sam jak region, gdzie kod przedpłaty został kupiony. Niektórych kodów przedpłaty można używać tylko w wybranych krajach lub regionach. kabinowalem z tym regionem i nic juz nie wiem co mam robic, prosze o pomoc :)
     
  16. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy musisz sie tak wpieprzac w moj temat, gdzie o calkiem czym innym jest rozmowa? -.-
    Zrob swoj temat -.-

    ______
    TE MTU TO ZMIENIC Z 1500 NA 1200 TA?
     
  17. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak ustawile na 1300 MTU to wgole mi neta nie czytalo w xbl ;/ .. i na kompie tez lagi ;s .
    Kurde :(
     
  18. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Najpierw ustaw na 1300 i sprawdź jaki będzie efekt.

    Generalnie zasada jest tak że MTU w PC powinno być mniejsze niż w routerze - wiem że dla osoby która nie zajmuje się na co dzień takimi sprawami może się wydawać to wszystko dziwne - ale trzeba wszystko sprawdzić.

    Czytałem opinie o tym routerze i są rożne, są także wpisy że jest wolny i przerywa połączenie

    Napisz czy na innych grach dzieje się tak samo;

    ( Change your MTU under Vista or Windows 7 richard-slater.co.uk tutaj jest opis jak zmień MTU w PC )
     
  19. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jeśli dałeś 1300 to daj teraz 1400
     
  20. pawelek123

    pawelek123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha no ok spoko, sproboje zaraz.. a jest mozliwosc zeby wgle gdzie indziej to podlaczyca nie do routera? zeby mialo swoje lacze a nie bralo od pcta i drugiego lapka w ktory tez jest podlaczony do tego routera?
     
  21. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    i napisz mi jeszcze czy adresy IP z routera dla konsoli i PC są przydzielane z DHCP ?


    jest możliwość udostępniania połączenia internetowego (troszkę pisania ale to zaraz) - jak będziesz mógł to podłącz jeszcze bezpośrednio xbox'a do Ethernetu i wtedy będzie wiadomo że to wina twojego routera a nie np twój dostawca internetu co zmienił.


    c.d.n
     
Wczytywanie...

Poleć forum