1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z xbox 1 prosze o pomoc :/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pepe3202, Luty 4, 2013.

  1. Pepe3202

    Pepe3202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam na imię Dawid chciałbym aby ktoś udzielił mi informacji na temat sformatowania mojego xbox 1 . Xbox nie włącza nawet menu jedyne z czego sie domyślam można to zrobić na komputerze lecz nie wiem jak móglbym to zrobić, może mi to ktoś wytłumaczyć prosze ?? ;p jestem zielony w tych sprawach ;p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jak masz przerobionego xboxa - chipem czy softmodem ?
     
  4. Pepe3202

    Pepe3202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xbox przerobiony softmodem

    pomoze ktos ?? :( powiem jeszcze tyle ze jeden kumpel popszestawial dyski w systemie na odblokowane co mam z tym zrobic jakot mozna naprawic ?? jezeli ktos moze niech mi pomoze bo juz nwm sam co to moze byc . a program softmod wgralem sam metdoda gangstera wiec nwm co . jak mozna to sformtowac przez kapa ?? :(

    xbox chodzil na programie lecz kumpel popszetawial cos z dyskami w systemie :(

    //Nie pisz post pod postem, korzystaj z opcji edycja
    Upomnienie
    ~z0nk31
     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Masz plik eeprom.bin? Co ozsnacza że Twój kumpel poprzestawiał dyski? W sensie odblokował Twój HDD?
     
  6. Pepe3202

    Pepe3202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a gdzie sprawdzic te piki eeprom.bin tak odblokowal HDD niewiesz jak go zablokowac pod kapem albo cos ??
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Jeżeli jest odblokowany to:
    - Ściągasz jakiś program typu fatxplorer, xplorer360
    - Naprawiasz softmod na dysku C:\ plikami z installera gangstera lub PuchatyInstaller v.1.3
    - Kolega który odblokował Ci dysk, zrobił to najpewniej kluczem jeżeli tak to tym samym kluczem blokujesz dysk programem ATAPWD, jeeli klucza nie miał to poszukaj na partycjach C, E, F (dysku xboxowego oczywiście :) ) pliku eeprom.bin. Jeżeli nie ma to troche nam to komplikuje, ale spoko, zrobi się i to .... :)
     
  8. Pepe3202

    Pepe3202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok jutro go podlacze i sprawdze te pliki eeprom.bin. pliki naprawialem explorerem 360 tzn wrzucalem od nowa program i nic . a gdzie moge znalec to eeprom.bin??

    a jak wejsc w c,e,f tzn partycja 0,1,2,3,4??

    i mowil ze niemial zadnego klucza tak odblokowal od razu bez problemu ale przypadkiem to zrobil.


    //Nie pisz posta pod postem, korzystaj z opcji edytuj
    warn...
    ~z0nk31
     
  9. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    jaki jest efekt gdy teraz wkładasz dysk do konsoli? Jakiś błąd? Jeżeli konsola wisi to poczekaj chwilę. eeprom.bin jest inny dla kazdej konsoli, musisz go szukać u siebie na dysku.. Tak czy siak, zapytaj się kolegi jak odblokował Ci dysk, jezeli ma klucz to ok, jezeli nie to dopiero wtedy go szukaj u siebie.
     
  10. Pepe3202

    Pepe3202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bd jutro okolo godziny 12.00?? albo podaj swoje gg jak mozesz??

    jak wkladam dysk do konsoli zero reakcjii i blad systemu 05 i chinski napisy


    //Edytuj posty ! a przede wszystkim przeczytaj regulamin
    ~z0nk31
     
  11. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    nie mam gg.

    co to znaczy tak odrazu odblokował bez problemu? w czyms to musiał zrobić ;)
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kumpel namieszał kumpel niech to odkręca. A na przyszłość nie wpuszczaj takich głupich kumpli do domu.
    Nie zna się,niech nie rusza. Współczuję Ci.
     
  13. Pepe3202

    Pepe3202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie znalazlem plikow eeprom.bin wogule dysku mi niechce otworzyc przez w explorer 360 otwieral a pozniej padlo juz nie mam pomyslu i sil do tego xboxa jak komus sie chce pomoc niech pisze :)
     
  14. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Chip, najprostsza metoda, możesz się bawić w odczyt eeprom (24c02) na zewnętrznym programatorze ale gwarantuje Ci to, że sie zamieszasz :)
     
  15. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Pepe powiedz, czytałeś w ogóle regulamin ?
    Warny się posypały, dobrze radzę przeczytać regulamin, są tam zasady poruszania się po forum.

    A co do reszty userów..
    Raportować takie sprawy, moderatorów jest ciut mało do codziennej ilości zakładanych tematów więc liczymy również na waszą współpracę
     
  16. Pepe3202

    Pepe3202 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czytalem ok juz tak bd jak chcesz :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum