1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z XBOX 360 SLIM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rkarolak, Listopad 10, 2013.

  1. rkarolak

    rkarolak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam i proszę o wyrozumiałość ponieważ jest to w zasadzie mój pierwszy post na forum.


    Mam pewien problem z moim Xbox-em 360 Slim (RGH+LT3 10.2011r)


    Konsola od jakiegoś czasu sporadycznie wyłączała się sama. Nie przejmowałem się tym specjalnie do momentu, aż któregoś dnia nie chciała się włączyć w ogóle (przyciskiem). Pomogło wyłączenie z prądu tyle, że nie na długo. Bodajże po trzecim takim zabiegu na zasilaczu zapaliła się czerwona dioda i już nic nie pomagało.

    Postanowiłem rozkręcić i przeczyścić zasilacz, pomogło o tyle, że czerwona dioda już się nie świeciła (świeciła się pomarańczowa) ale konsola nadal zachowywała się jak wcześniej.

    Tu niestety podjąłem decyzję brzemienną w skutkach ponieważ postanowiłem sam rozkręcić konsolę. Nawet mi się to udało ale przy składaniu wyrwałem taśmę łączącą panel przedni z modułem RF i jak się później okazało uszkodziłem moduł RF.

    Kolejne naprawy były prowadzone przez "speca" od konsoli, a konkretnie wymienione zostały:

    - moduł RF,
    - taśma łącząca panel przedni z modułem RF

    Po tych naprawach sytuacja wygląda tak:

    - konsola po włączeniu i odpaleni fsd czasami "pika" dwa, trzy razy (jak przy włączaniu lub wyłączaniu) i najczęściej po tym się wyłącza. nie da się jej wtedy odpalić z przycisku ale za to da się to zrobić padem,
    - zdarza się, że konsola piknie samoczynnie kiedy jest wyłączona,
    - zwykle po takim samoczynnym wyłączeniu po ponownym uruchomieniu konsoli padem uruchamia się w trybie 480p zamiast 1080p (w oryginalnym dash-u daje się włączyć Full HD) mimo, że jest podłączona do tv przez hdmi.
    - czasami muszę konsolę kilka razy tak włączać, po czym zaczyna normalnie działać, przynajmniej do następnego włączania.


    Ktoś ma jakiś pomysł co to może być ?

    Może zamiast wymiany samej taśmy powinienem wymienić cały panel przedni, a może problem jest inny ?

    Dodam tylko, że konsola nie przegrzewa się, nie ma żadnych artefaktów i generalnie jak już działa nie sprawia żadnych problemów.


    Pozdrawiam i czekam na jakieś odpowiedzi.

    Rav
     
Wczytywanie...

Poleć forum