1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z XBOX 360 !!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ilovebike18, Maj 7, 2012.

  1. ilovebike18

    ilovebike18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Słuchajcie mam mega problem kupiłem xboxa 360 model z 2008 roku nie premium nie slim "zwykła biała" :p była "goła" tzn: bez dysku twardego bez padów dostałem tylko zasilacz i kable dokupiłem pady ale jak wróciłem do domu i podłączyłem okazało się że coś jest nie tak ;) podłączyłem wszystko przyciskam power a tu czar pryska i 0 reakcji ... :( trochę zacząłem kombinować czytać na necie co może być nie tak no i zauważyłem że zasilacz jest coś kombinowany tzn jego wtyczka ta co podłączamy ją pod konsolę jest jakoś dziwnie nacinana i coś było kombinowane wyczytałem że było kilka rodzai tych zasilaczy a w nowych jest mniejsze napięcie tzn coś 150W a z tego co się zorientowałem moja konsola jest 2 generacji i prawdopodobnie tam jest potrzebne 175W czy to może oznaczać że zasilacz nie daje wystarczającej mocy do mojej konsoli i to powoduje że nie startuje ? sprawdziłem kontrolką czy prąd jest w konsoli no i w porcie USB jest tzn bezpiecznik na płycie głównej jest ok i dopuszcza do obiegu ten prąd czy może przyczyną do nie zastartowania jest brak dysku ? hmmm proszę o pomoc bo chce grać :D Pozdrawiam wszystkich wyrozumiałych dla mnie ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Jaki kolor ma dioda na zasilaczu?
     
  4. ilovebike18

    ilovebike18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    kolor diody pomarańczowy
     
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Normalnie zasilacz 150w nie powinien wejść nawet do konsoli, chyba że było coś robione przy wtyczce.Jeżeli zasilacz świeci się na pomarańczowo, to znaczy że jego stan jest "gotowy" czyli po prostu dobry.Spróbuj włączyć na zasilaczu 175 albo najlepiej 203w.
     
  6. ilovebike18

    ilovebike18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    jak mam to zrobić ? w jaki sposób ?
    tak jak napisałem tam było coś wycinane i kombinowane w samej kostce co wchodzi w gniazdo
     
  7. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Sprawdź jaki ty posiadasz zasilacz. Wszystko pisze pod spodem zasilacza na naklejce;-)

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przyczyna będzie jakies zwarcie na płycie, ewentualnie uszkodzony sb, wyzerowany nand

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    co tu sie zastanawiać, kupiłeś konsole a nie działa to zwracasz. Koniec 2008 to jasper i możesz powalczyć, ale jak falcon z pierwszej połowy 2008 to kosz
     
  10. ilovebike18

    ilovebike18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    na konsoli z tyłu jest tak napisane :12V DC ,14.2A ; 5Vsb , 1A konsola z 2008-01-24
    Zasilacz to : 200-240V - 2.2A , 47-63Hz Output DC :150W Vendor E143709
     
  11. ilovebike18

    ilovebike18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    model zasilacza to HP-A1503P2
     
  12. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    14.2A Falcon nie warto nic z nim robić
     
  13. Młody Raperek

    Młody Raperek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żeby uruchomić tą konsolę musisz mieć inny zasilacz 175W lub 203W . Ten co masz jest do nowszej konsoli tzn modelu z płytą główną JASPER , twój zasilacz ma 150W i nie jest w stanie zasilić konsoli która wymaga 175W ;) Kup inny zasilacz lub pożycz od kogoś i sprawdź czy konsola działa.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie jest to do końca prawdą....
     
  15. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Jak piszesz takie rzeczy to wypadałoby to uzasadnić.
     
  16. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Bo nawet na 150W zasilaczu konsola , jeśli jest sprawna i zasilacz również , to MUSI się uruchomić.
    Same uruchomienie , wejście do dasha konsoli nie potrzebuje takiej mocy , by zasilacz nie dał rady. Inna sprawa przy graniu.
     
  17. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Konsola mu odpali na zasilaczu, mniejszej mocy, ale będzie chodzić niestabilnie, może dojść nawet do 'spalenia' konsoli.
     
  18. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    co najwyżej się wyłączy. przykładowo xbox slim pobiera 70W (zmierzone miernikiem). z czego ma się spalić, z niedoboru mocy? kolega miał ponaprawczego falcona i dopiero podczas sprzedaży kupujący zauważył że cały czas używał zasilacza 150W.
     
Wczytywanie...

Poleć forum