1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Xbox, błąd E71

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adi9301, Grudzień 2, 2010.

  1. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam! Przez wakacje zarobiłem sobię troszkę pieniędzy, ponieważ jestem jeszcze uczniem. Większość z nich poświęciłem na konsolkę.
    Teraz niestety żałuję że ją kupiłem ze względu na jej straszną wadliwość!
    Od pewnego czasu zawieszała mi się nieraz. Teraz niestety albo ciągle się zawiesza, albo najczęściej wgl nie włącza tylko wyskakuję błąd E71.
    Chcąc poprawić styki w konsoli ją rozebrałem, i po tym niestety pady mają bardzo słaby zasięg, wystarczy odsunąć się na 3metry, albo zasłonić ręką czy położyć gdzieś na półkę i traci zasięg.... trzeba pada wtedy spowrotem zbliżyć do konsoli żeby spowrotem złapał zasięg. Ostatnio sądząc że to wina złego oprogramowania, pobrałem na pendrive najnowsze i zaktualizowałem, niestety nadal jest tak samo, jak się uruchomi konsola to z 15min podziała i się zawiesza, a później już tylko błąd E71 albo na logo przy włączaniu się zawiesi... Czy to da się jakoś naprawić? i co z Tymi padami? czemu teraz mają taki słąby zasięg?
    Żałuję żę nie dołożyłem pieniędzy i nie kupiłem PS3, zapewne jest mniej awaryjna od tego badziewia od Microsoftu....
    Jest to konsola z 2007roku, 2 pady, przeróbka ixtreme 1.6, bez hdmi.
    Poproszę o jakąś radę, i ile by kosztowała ewentualna naprawa tego.... na allegro koleś mi napisał że 150-250zł, do 150zł mogę jeszcze wydać, ale więcej to już naprawdę mnie za bardzo nie stać....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Zrób tak:

    i do zakładki system, potem pamięć, naciśnij y na dysku twardym potem X, X, LB, RB, X,X. Na pytanie zadane przez system daj odpowiedź TAK. Następnie na wyłączonej konsoli przytrzymaj przycisk synchronizacji i trzymając ten przycisk włacz konsolę. Trzymaj przycisk do czasu aż konsola się całkowicie nie uruchomi.

    Powinno rozwiązać twoje problemy.

    Konsola nie jest szajsem awaryjnym itp tylko poprostu mogłeś źle trafić. Jak byś kupił PS3 to byś narzekał możliwe na YLOD lub awarię blueray i brak możliwości odczytu płytek.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    E71 Problem z nieudanym Update dashboarda
     
  5. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    "i do zakładki system, potem pamięć, naciśnij y na dysku twardym potem X, X, LB, RB, X,X." nic nie wyskoczyło, a jeżeli chodzi o "Następnie na wyłączonej konsoli przytrzymaj przycisk synchronizacji i trzymając ten przycisk włacz konsolę. Trzymaj przycisk do czasu aż konsola się całkowicie nie uruchomi. " to trzymałem aż do wyskoczenia błędu E71, teraz najlepiej chwilkę poczekać aż konsola znowu bd mogła się uruchomić.
    a jeżeli chodzi o zasięg padów to od czego to może być? przecież tylko w sumie zdjąłem tą plastikową obudowę, bo do metalowej nie miałem tego śrubokrętu, i nagle po tym tak strasznie osłabł ich zasięg, byle zasłonię ręką i już traci zasięg... sprawdzałem na dwóch padach
     
  6. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Po pierwsze to co Ci nic nie wyskoczyło to mozę coś pomieszałem.. :) poprostu wyczyść cache systemu.

    Jak konsola będzie mogła się uruchomić to zrób to zznów z tym guzikiem synchro bo to czyści wszelkie błedy update.

    Bład e71 jak odkrywczo Qazimodo napisał pomagając niesamowicie w temacie chcąc dobić kolejnego posta do licznika jak jakies dziecko NEO, to bład update'u dasha. Jeżeli powyższe kroki nei pomogą to raczej samemu juz nic nie jesteś w stanie zrobić jak to zazwyczaj pisze w opisach błędów. Jak w/w metody nie pomogą to zostaje tylko serwis M$.
     
  7. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrobiłem to, uruchomiłem konsole i sprawdzam, i przy uruchamianiu gry znowu się zawiesiła, a przy ponownym uruchomieniu znowu E71 i jedna dioda czerwona, a czy takie serwisy jak są na allegro to mogą to naprawić? od czego to może być? a jeżeli chodzi o pada, to od czego to jest?
     
  8. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    hmm w sumie to e71 może występowac też przy problemach z flashem napędu, oraz przy błedach flasha konsoli np. spora ilośc bad sectorów.... tak że jezlei masz możliwośc przeflashowac znów napęd sam - zrób to. Ew możesz sprawdzić bad secory na flashu co jednak wymaga trochę rozbierania konsoli i lutowania kilku kabelków do mobo - w co raczej soądzę sam nie będziesz się pewnia pakował bo zazwyczaj ludzie z tym do mnie przychodzą aniżeli sami mają się bawić w jakie kolwiek zabawy z lutowaniem na powierzchni mobo czy PCb napędu. Tak więc możliwe że konsola jednak przeżywa swoje ostatnie tchnienia, ale na 100% tego Ci na odległośc nie powiem, a na dodatek nie chcę tez wprowadzać Cię w błąd czy siać niepotrzebnej paniki.
     
  9. Alex_Xbox

    Alex_Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj odpalić konsolę bez napędu dvd z demkiem na dysku/pendrive, jak nic nie bedzię się wieszać to znaczy że coś jest złego z flashem napędu.
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    "kolego"
    po pierwsze nie mam neostrady :)
    po drugie nie jestem dzieckiem
    po trzecie nie nabijam postów
    po czwarte twoje odpowiedzi nic nie wnosza bo piszesz głupoty
    po piąte jak ma wyczyścic cache skoro nie moze wejść do menu konsoli
    po szóste serwis M$ nie naprawia konsol po gwarancji (ta jest z 2007r.)
    po siódme przytrzymanie przycisku synchronizacji resetuje tylko ustawienia obrazu
    po ósme twórca tematu nic nie pisał czy updetował napęd ,tylko ze rozebrał xboxa
    po dziewiąte wprowadzasz w błąd
    po dziesiate nie chce mi sie z tobą gadać gumiś ble.......


    do twórcy tematu jaki dash próbowałes zainstalować i dlaczego przerwałes tą operację ???
    lub bawiłes sie padem podczas tej operacji lub zbyt wczesnie wyłącześ konsolę


    [​IMG]
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    problem jest ogólnie trudny do namierzenia, bo miałem jedną z takich konsol do naprawy. Objaw był taki że najpiew sie konsola wieszała w czasie gry, innym razem wyrzucała E71, czasami E79, a czasami wieszała od razu na logo startowym. Reballing SB, RAMów nic nie daje, GPU też nie ma tu nic do rzeczy, NAND też odczytywany wielokrotnie i 0 bad blocków. Najbardziej prawdopodobne to uszkodzenie jednego z elementów zasilania dysku twardego i pamięci NAND (któryś tranzystorek lub kondensator elektrolityczny w pobliżu wyjścia HDD). Po ich wymianie konsola chodziła stabilnie.
     
  12. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dziękuję za te odpowiedzi, to dotyczące tego jaki serwis polecacie? ja właśnie mam że nieraz podczas gry się zwiesza, nieraz na logo startowym i często wywala błąd e71.
    Teraz jeszcze mam bardzo ważne pytanie dotyczącę tego zasięgu w konsoli. Zdjąłem tylko plastikową obudowę następnie ją założyłem i strasznie pogorszył się zasięg padów, wystarczy kawałek odejść od konsoli czy pada zasłonić ręką i już traci zasięg. Co ja sknociłem propo tego i czy da się to naprawić, bo jest to strasznie uciążliwe. Ponieważ puki konsola się nie zawiesi to troszkę jeszcze się nią mogę nacieszyć, ale niestety te pady....
     
  13. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a moze baterie w padzie wymień ?
    albo naładuj akumulatorki ...
    napisałes że jakies styki czyściłeś - które ?
     
  14. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie czyściłem żadnych styków, ponieważ nie rozkręciłem tej metalowej części obudowy. Baterie są w porządku, tak samo jak pady które sprawdzałem na konsoli u kolegi, więc tu musi leżeć gdzieś przyczyna przy konsoli... Może naruszyłem jakoś antenę od łączności z padami?
     
  15. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wie ktoś możę przez co to może być?
     
  16. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wie ktoś o co może biegać z łącznością tak jak wyżej napisałem? :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum