1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z xbox-em

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szmaja111, Listopad 15, 2010.

  1. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
    witam,
    mam problem.Gdy włączam konsolę niepodłączoną do telewizora świeci tylko to zielone w środku. A kupiłem taki kabel
    i gdy ustawiam na tv i podłączam do telewizora nadal nic się nie dzieje. A kabel teoretycznie dobry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Może źle kable podłączasz :p?
    Kabel ten jest dla TV z HD ;).
     
  4. BOBOROBO

    BOBOROBO Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    a jak to podlaczasz ? mozesz napisac ?
     
  5. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moze kabel jest uszkodzony ?
     
  6. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
    Generalnie to mój telewizor ma problemy, bo jak podłączam kamerę to musze pozmieniać kolory bo np. nie ma obrazu.Ale umówiłem się na 20:00 z kolegą, żeby na jego HD przetestować.
    Podłączam kabel do xbox-a, później to telewizora z ustawieniem TV na AV3 i nic się nie dzieje.
     
  7. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jak wkładasz chinche do TV. które kolory do jakich wejść?

    Kabel component ma 6 końcówek.
    4 od obrazu (zielona, niebieska, czerwona-> component i żółta-> video in) oraz 2 końcówki od dźwięku (cała czerwona i biała).
     
  9. BOBOROBO

    BOBOROBO Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    wlasnie to jest wazne ktore kable podpinasz i gdzie pozatym masz na kostce tej co wpinasz do x360 przelacznik do tv i hdtv
     
  10. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
    podpinam te kable do telewizora(kineskopowy) do wtyczek o tych kolorach.Ustawiam kabel na TV, gdy wszystko podłączone to świeci się tylko to zielone w środku.fot1
     
  11. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To moze podlacz przez euro zlacze ?
    A przelanczales na kanal "AV" ?
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    sprawdź jak nazywa się wejście do którego wtykasz chinche. czy aby na pewno AV3?

    myslę ze odpowiedni będzie taki kabel

    [​IMG]
     
  13. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
    przełączałem na ten kanał, no spróbuje pod euro, ale jestem posrany, że to coś z GPU, albo gniazdem A/V
     
  14. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    kabel który używasz jest do podłaczeń z TV HD. być może to wina kabla. pożycz od kogoś zwykły kabel AV ja na zdj. powyżej. może MS coś namieszał w produkcji kabla.
     
  15. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
  16. szmaja111

    szmaja111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kościelec
    A jeśli nawet kabel jest OK to co może być przyczyną?
     
  17. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    wyłącz konsolę i włącz jeszcze raz. jeśli kabel jest na 100% dobry (spróbuj z innym) to albo coś w konsoli (sprawdź na innym TV) albo coś z TV (podłącz pod AV3 jakiekolwiek żródło video np.DVD)

    ewentualnie:
    zresetuj ustawienia obrazu -

    wciśnij klawisz sync na konsoli
    i trzymając go włącz konsolę
    i nie puszczaj zanim się
    nie uruchomi całkowicie.
     
  18. BOBOROBO

    BOBOROBO Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    pisalem ci z boku wtyczki do xboxa masz przelacznik miedzy tv a hdtv przelacz na tv bo jak masz na hdtv to aktywny jest component
     
  19. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    myślałem że czytał, przełaczył i nadal nie działa. ciekawe...
     
Wczytywanie...

Poleć forum