1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z xbox live gold

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nikewojtek, Grudzień 9, 2010.

  1. nikewojtek

    nikewojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam was mam taki problem że kupiłem na karcie zdrapce konto xbox live gold na 3 miesiace gdy chcialem je aktywowac w konsoli to mi sie nue udalo pisalo ze usluga jest cos tam i jakis kod dostalem kod chyba tranzakcji a jak chcialem na kompie na xbox.com to piszalo mi cos takiego An error has occurred during the transaction. Please try again later. Nie wiem co sie stało prosze o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Peszek

    Peszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piekary
    Spróbuj kod wpisać później, jak nie to wpisuj go kilka razy. Ja miałem coś podobnego, i po wpisaniu bodajże 4 razy pod rząd, nadal pisało error ale dostałem konto gold, i do dziś się nim cieszę :p
     
  4. nikewojtek

    nikewojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra czyli mam robić do skutku dzieki mam jeszcze inne podejżenie że może jakieś prace są nie wiem a ty wpisywałeś w konsoli czy na xbox.com ten kod ?
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tez tak miałem po paru próbach powinno zadziałać. Wpisywałem w konsoli.
     
  6. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Zmień region na UK/US o ile jesteś na zagranicznym LIVE.
     
  7. nikewojtek

    nikewojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konto kupowałem przez allegro w celu zdobycia Microsoft Points i na jakiegoś kolesia z zagranicy jest a jak zmienic na xbox.com region ?
     
  8. Peszek

    Peszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piekary
    A, właśnie - kupowałeś kod na jaki kraj? UK? US?
    I gdzie ty jesteś zarejestrowany, bo np. kody z UK,US itp nie działają na polskim LIVE.
     
  9. zwk kubus

    zwk kubus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    No to teraz zagadka, bo po wprowadzeniu Polskiego LIVE GOLD, miały także pasować wszystkie kody z innych regionów ponoć
     
  10. zwk kubus

    zwk kubus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    a więc okazało się że "Uwaga! Klucze EU nie działają z Polskimi kontami Xbox Live." Więc lipa. A jak można przy zakupie konta gold na 3 miesiace samemu zbierać MICROSOFT POINTS ?da się wogóle?
     
  11. nikewojtek

    nikewojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra więc tak sprawa z klodem się wyjaśniła bo mam 2 konta 1 założone wcześniej a to 2 kupione na allegro w celu uzyskania Microsoft Points więc to konto które kupiłem jest na zarejestrowane na zagraniczny kraj więc moja karta tam nie wchodzi bo ta karta najwyraźniej jest na polski live tylko a na moim koncie tym 1 zarejestrowanym na polske kod wchodzi ale tu sie zaczyna problem karze mi podać danę tak podczas kupowania golda na konsoli bądź kupowania Microsoft Points podaje dane tzn email i haslo potem prosi mnie o podanie imienia i nazwiska ok podaje i tu sie zaczyna problem prosi mnie i podanie pełnego adresu zamieszkania i telefonu adres sie zgadza telefon jak podaje swój i klikam gotowe pisze że zły i abym podał inny co jest grane miał ktoś tak ?
     
  12. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ludzie przecież komunikat jest jasny, wkradł się błąd podczas przetwarzania procedury, spróbuj później i po co tu mącić....
     
  13. nikewojtek

    nikewojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wątpie aby to był błąd karta którą zakupiłem jest po prostu to kont na polske i a nie na konta zagraniczne.
     
  14. Peszek

    Peszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piekary
    Miałem coś podobnego, i zdecydowałem się zamawiać, wpisywać itp wszystko przez przeglądarkę, a nie konsolę. Jak pisałem przez przeglądarkę udało się ;>.
     
Wczytywanie...

Poleć forum