1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z XBOX LIVE "MTU"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oscar19856, Styczeń 31, 2010.

  1. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Witam
    Przed wysłaniem konsoli do naprawy m$ xbox śmigał bez zarzutu, teraz gdy próbuje podłączyć się do live wyskakuje mi komunikat "Dostępna sieć ma ustawiony zbyt niski współczynnik MTU" a nic nie zmieniałem w ustawieniach modemu (LINKSYS PAP2T) mam Internet w sieci KoBa podłączenie kablowe. Zmieniałem MTU za pomocą programu "cmtutool" tak jak to było opisane na jakimś forum i nic. POMOCY !! ;(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    minimalna wartość MTU dla XBL to 1364 .Aby znaleźć optymalne MTU w komputerze :start-uruchom , wpisujesz cmd, w konsoli wpisujesz ping -f -l 1500 www.koba.pl (czyli adres swego dostwacy) i enter.Jak jest za duże to otrzymasz taki komunikat:pakiet musi być podzielony na fragmenty, ale ustawiono opcję DF, więc zmieniasz te 1500 na np 1400 i znowu testujesz , jak będzie dobrze , to podwyższasz o 10 , np 1410 itd aż do czasu jak znowu dostaniesz komunikat Pakiet musi być podzielony na fragmenty, ale ustawiono opcję DF- czyli że jest za dużo, przykładowo 1490 dobrze 1500 za dużo , więc podwyższasz o 1 na 1491 itd, jeżeli 1495 dobrze , a już 1496 za dużo to zostawiasz 1495.Teraz ruter- otwierasz przeglądarkę , wpisujesz adres 192.168.1.1, logujesz , wchodzisz Advanced,Filters,na samym dole masz MTU , zaznaczasz enable i obok w okienku Size wpisujesz potrzebną wartość(najwyżej wpiszesz tę minimalną 1364 jak coś nie będzie działać)klikasz apply
     
  4. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    mój współczynnik MTU 1472. ale gdy wpisuję w wyszukiwarce http://192.168.1.1 to wyświetla mi się strona ten.net i nie mogę się nigdzie zalogować :confused: jak mam wejść do tej konfiguracji :|
     
  5. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Hmm zobacz w system32/etc/drivers/host czy masz zablokowane :p
     
  6. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    start- uruchom- cmd i wpisujesz ipconfig/all, sprawdzasz tam jaki masz adres IP i ten adres wpisz w internet explorerze
     
  7. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Miałem podobny problem, pomogło wyłączenie komputerów korzystających z tego samego połączenia (mam 4 PC w sieci + xbox ;P)...
     
  8. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    wpisuję ip w wyszukiwarce i nic ! a co do komputerów to przełączam kabel albo na komputer albo pod xboxa wiec nic innego nie jest podłączone ! FU CK
     
  9. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie za bardzo rozumiem , przełączasz kable? to po co ci ruter?musisz wejść w opcje rutera ...albo podłącz bezpośrednio do kabla sieciowego z pominięciem rutera- najpierw musisz start, uruchom, cmd, ipconfig/all i spisz tam adres fizyczny MAC, teraz w konsoli System - Network Settings -Additional Settings - Advanced Settings - Alternate MAC Address- i tam wpisujesz ten adres MAC komputera , reszta na automat i spróbuj , musi działać
     
  10. oscar19856

    oscar19856 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    CZŁOWIEKU .... YOU SAVE MY LIFE !! :yeye: Dziękuje
     
  11. rivside2

    rivside2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
    ja mam identyczny problem jak tutaj kolega, ale nie mogę wejść w te ustawienia routera wpisałem już chyba wszystkie możliwe istniejące IP i nic... żadne IP nie działa mi

    Proszę o pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum