1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Xbox live (odłączanie od usługi )

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lredex, Sierpień 13, 2011.

  1. lredex

    lredex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SKĘPE
    Mój problem z Xbox -em wygląda następująco:
    Gdy zaloguję się do usługi Xbox live wszystko jest porządku. Problem pojawia się gdy chce zagrać w grę wieloosobową. Kiedy konsola szuka dostępnych graczy szuka ich bardzo długo wtedy już wiem że szukanie zakończy się niepowodzeniem po długim czasie wyskakuje komunikat odłączono od usługi Xbox live. Wtedy gdy zaloguje się ponownie i włączę nowe szukanie można liczyć na jakiś sukces i zagrać w grę. Gdy od razu wyjdę do interfejsu konsoli komunikat zalogowano do usługi Xbox live. Problem pojawia się po każdym włączeniu konsoli.
    Na początku myślałem że to wina nowego routera (TP- Link TD-W8961ND) używałem połączenia przez wi- fi jednak po podłączeniu kabla jest to samo. Może mam źle skonfigurowany ten router ?? Używam łącza 6Mb Netia. Czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28114
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Spróbuj przekierować porty w rutku.
     
  4. lredex

    lredex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SKĘPE
    ok ale jak to zrobić ?/ wystarczy przepiąć kabel ??
     
  5. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie musisz grzebac w ruterze
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  7. lredex

    lredex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SKĘPE
    Test zrobiłem wygląda na to że nie ma zamkniętych portów :

    GRC Port Authority Report created on UTC: 2011-08-13 at 09:49:05

    Results from scan of ports: 0-1055

    3 Ports Open
    0 Ports Closed
    1053 Ports Stealth
    ---------------------
    1056 Ports Tested

    NO PORTS were found to be CLOSED.

    Ports found to be OPEN were: 21, 23, 80
     
  8. lredex

    lredex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SKĘPE
    Problem rozwiązany :) . W ustawieniach routera trzeba wyłączyć funkcję UPnP (Access Management - UPnP). Temat zamknięty
     
  9. martinuss1977

    martinuss1977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odlaczono od uslugi xbox live

    CzesC!
    Jestem tu nowy i mam problem z xbox live a mianowicie gdy gram to mnie wywala oraz gdy odloze pada na kilka minut to wyskakuje mi komunikat odlaczono od uslugi xbox live , podlaczylem druga konsole syna i tam jest wszystko OK nie ma zadnych problemow. Wszystkie porty zostaly odblokowane. Moze mi ktos wytlumaczyc o co w tym chodzi.
    Pozdrawiam!
     
Wczytywanie...

Poleć forum