1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Xbox Live !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Romcio17, Lipiec 7, 2010.

  1. Romcio17

    Romcio17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzymin
    Witam nie wiem gdzie umieścić ten temat , więc pisze go tutaj :
    Otóż to mam Xboxa 360 już ponad rok czasu i miałem podłączonego Live przez router.Darmowy miesiąc minął i został mi Silver.Po pewnym czasie nie mogłem połączyć się z Xbox Live i ten problem został mi do dzisiaj.Próbowałem różne rzeczy ale nadal nie chce mi wyszukać połączenia , powoli zaczynam się poddawać.Mam nadzieje że ktoś z was wie o co może chodzić.
    Pozdrawiam :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Napisz coś więcej:
    -masz przerobioną konsolę (jak tak to jaki ixtrem)
    -jakim kablem łączysz xboxa z routerem
     
  4. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jako świeżak wybrałeś dobry dział :) . Ważne jest to czy przerabiałeś konsole. Jak masz przeróbke to się nie podłączysz bo inaczej dostaniesz bana.
     
  5. Romcio17

    Romcio17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzymin
    Konsola nie była przerabiana.A Xbox do routera jest podłączony kablem ethernet
     
  6. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
    W twoim profilu pisze ze nie masz przerobionego wiec ban raczej odpada,
    najpierw sprawdz czy masz podlaczone kable ;p (ja raz odlaczylem kabel z routera a po kilku tygodniach kombinowalem co jest nie tak)
    ewentualnie sproboj skonfigurowac xboxa na nowo wpisz ip itd
     
  7. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    A zmieniałeś w tym czasie router, dostawcę internetu, kable zmieniałeś?
     
  8. Romcio17

    Romcio17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzymin
    Próbowałem konfigurować ręcznie ale nic się nie zmienia.Nie wiem czy to ważne , ale Xbox nawet nie chce się połączyć z komputerem :(
     
  9. Romcio17

    Romcio17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzymin
    Jakby co region mam ustawiony na Wielka Brytania
     
  10. Romcio17

    Romcio17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzymin
    Chce odświeżyć ten temat bo jest już na 3 stronie , a zależy mi na tym.
     
  11. erneest

    erneest Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdź ustawienia IP w konsoli, ustaw stałe IP 192.168.X.150 (gdzie X to albo 0 albo 1, w zależności jak tam u Ciebie wypada w sieci) a w routerze sprawdź przekierowania portów Port Forwarding (dla IP konsoli).
    Porty są takie:
    TCP 80
    UDP 88
    UDP 3074
    TCP 3074
    UDP 53
    TCP 53.
    Po tym musi wszystko działać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum