1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z xbox live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez almon, Grudzień 10, 2010.

  1. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co mam zrobić podłączyłem zdawało mi się wszystko dobrze czyli modem do routera za pomocą kabla ethernet do wejscia wan.
    Następnie z routera poprowadziłem kabel ethernet do komputera i xboxa, tu zaczynają się chody bo jak internet działa na kompie włączę konsole to nagle przestaje mi działać inernet w kompie i również w konsoli live nie działa.
    co mam zrobić bracie ?
    dodam ze mam internet z UPC.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Restart modemu powinien załatwić problem
     
  4. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hmmmm dziwna sprawa bo i to nie pomogło;/
     
  5. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    A jak podłączysz inne urządzenie do routera to na obu jest internet?
     
  6. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak podłącze samego kompa do routera to jest internet wszystko się zmienia diametralnie gdy podłącze jeszcze konsole.
    jedynie live działa mi jak go podłącze od razu do modemu bez routera ale wtedy nie mam neta na kompie a nie chce takich przekładańców.
     
  7. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    A jaki masz router ?
     
  8. Philips71

    Philips71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłącz modem do routera do innego portu niż WAN.

    Phil
     
  9. kubas

    kubas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podaj model routera wtedy napewno bedziemy wiecej wiedziec ;)
    Osobiscie mam internet w UPC i wszystko dziala okej z routerem
     
  10. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wydaje mi sie ze to będzie wina routera :D
    Jedynie co na nim pisze to takie coś WLAN 11g router. Bracie jaki router mi polecicie ?
     
  11. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    na podelku od routera powinna byc firma i model
     
  12. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Ja mam asmaxa 1004g od neti ;)... wgrałem jeszcze nowszego softa i wszystko ładnie chodzi ;)...
    Sprobuj poszukać też nowszego softa do twojego routera, moze wtedy będzie ok. pozdrawiam
     
  13. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    co do pudelka to nie posiadam i raczej nie dostane go czyli jakiego routera polecacie to zakupie go i będzie malina :D
     
  14. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    Ja mam router D-Link i nie mam zadnych problemow ;d
     
  15. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a co myślicie o tym dobry będzie TP-Link router ADSL 4-port TD-8840T :D
     
  16. kubas

    kubas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam linksys wrt54g2, polecam
     
  17. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    zaezy jeszcze jakiego masz neta ;)
     
  18. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  19. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    to tamten router co wczesniej podales moze byc ;)
     
  20. almon

    almon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli dobrze jak będę go miał to zdam relacje :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum