1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z xbox live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez GonzoPL, Sierpień 16, 2011.

  1. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Gdy próbuje się połączyć z xbox live dostaje wskazówkę, że mam zwiększyć MTU, które zwiększyłem już. DOSTAJE TAKI O TO RAPORT BŁĘDÓW: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting Z góry dziękuje za pomoc. Router to TP LINK TD W8960N. Porty już odblokowałem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakie masz obecnie mtu i zwiększałeś rozumiem w routerze ?
     
  4. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przekieruj port 3074 na IP xboxa + DMZ
    Oraz włącz Universal Plug and Play
    TP linki mają to do siebie że porty blokują.
    A to że Xbox pokazuje MTU to nie znaczy że o to chodzi.
     
  5. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mógłbyś mi jaśniej to wytłumaczyć jak to zrobić, bo nie bardzo się w tym orientuje, jakiś filmik nagrać, lub screenami.
     
  6. andreas_k

    andreas_k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak można zwiększyć mtu w routerze? Mtu zwiększasz na kartach sieciowych, sam mam tp-linka i wszystko ruszyło bez problemu, żadnych portów nie musiałem zmieniać. Tak jak kolega wyżej napisał włącz upnp...

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  7. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja zwiększałem MTU programem cmtutool
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    MTU mozna zmieniac na kompie owszem ale dotyczy to konkretnego komputera, zmien MTU w routerze logujac sie na niego, domyślnie w tp linku jest 1480, zmien np na 1500

    Co ma za sens przekierowywanie portow i wlaczanie UPNP ?
    Kazdy router losuje porty przez co automatycznie je "zamyka" inaczej nie mogl byc byc routerem
    To o co chodzi jak nie o MTU ?
     
  9. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    UPNP mam włączone.. Może trzeba zwiększyć te MTU jakoś...
     
  10. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale gdzie na stronie z routera, tam jest z 15 zakładek i tysiąc opcji, jak się nazywa te MTU pełna nazwa z routera, która zakładka
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A to w necie tak trudno wejsc do instrukcji i poszukac ?
    MTU dotyczy WAN wiec domyśl sie gdzie one moze byc, a MTU to wlasnie jest taka nazwa, nie uzywa sie pelnej nazwy bo jest dluga
     
  12. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdy daje opcje WAN w routerze, później Add wyświetla mi się napis "Wan configuration No available interfaces"
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To co próbujesz robic to dodanie nowego interfejsu WAN, nie zadziala bo juz masz takowy ustawiony
    Jaka masz wersje firmware routera ?
    Jak sie zalogujesz powinno pisac w Device Info
    Pytam bo jak masz stockowy firmware to ma on buga wlasnie z MTU, wyczytalem to na stronie tplinka w change logu wiec zmiana mtu w nim nie nie da bo moze nie reagowac na zmiane, sama zmiana mtu jest dostepna w opcjach Advanced Setup/WAN Service
     
  14. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Daje Advanced Setup -> Wan service jak to napisałeś i pokazuje się to co Ci napisałem w poprzednim poście. Firmwave version: 1.2.4 Bulid
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Instrukcja obslugi Strona 20 (wg. readera 28)

    Ty masz ustawiony ten router ?
    Neta masz od kogo neostrada, netia ?

    Co do firmware masz fabryczny, musisz zaktualizować do najnowszego pobierajac plik aktualizacji ze strony tplinka i wgrywajac go po przez panel ustawien routera w sekcji update, aktualizacji dokonujesz z kabla nie z wifi
     
  16. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Neta mam z neostrady. Mógłbyś mi dać link z aktualizacją, bo szukałem i nie ma. Już nigdy więcej bym nie kupił router z firmy TP link, z linkysem żadnych problemów nie było.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    tp-linki to bardzo dobre routery i w srodku maja to samo co linksyse, a niektore modele tp linka sa lepsze niz ich odpowiedniki linksysa pod wzgledem podzespolow, kazdy router ma aktualizacje oprogramowania i nie obraz sie ale to nie wina routera tylko twoja zerowa wiedza na temat konfiguracji routerow nie mowiac juz o znalezieniu firmware dla twojego routera, kazdy soft routera ma ma bugi tylko ty na taki trafiles

    Firmware

    Trzecia pozycja od gory, link po prawej firmware, zajelo mi to 5 sekund, pobierasz najnowszy czyli ten na samej gorze
     
  18. GonzoPL

    GonzoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już wszystko jest ok. Zaktualizowałem firmware routera i od nowa go skonfigurowałem, wprowadziłem max. MTU 1492 i wszystko jest ok. Dziękuje za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum