1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Xbox Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Adrian Nowicki, Wrzesień 11, 2011.

  1. Adrian Nowicki

    Adrian Nowicki Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy Xbox Live musi być podłączone kablem krosowym czy może być zwykłym bo mam ruter który stoi w pokoju obok tak z 7-10 m i mam podłączone zwykłym kablem i nie działa.Oczywiście wszystko dobrze podłączone
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    a masz dobrze ustawione wszystko na xboxie i na routerze? kabel nie ma znaczenia. jak nie wiesz czy dziala daj sobie na xboxie ustawienia auto i daj przetestuj polaczenie w ustawieniach i tam pisze co jest nie tak
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Krosa sie juz praktycznie nie uzywa, zwłaszcza przy polaczeniu z routerem
    Router twoj czy uslugodawcy neta ?
    Kto ci go ustawial ?
    Co dokladnie nie dziala ?
     
  5. Adrian Nowicki

    Adrian Nowicki Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie wczytuje go z kabla a mam zwykłym kablem podłączone
     
  6. Adrian Nowicki

    Adrian Nowicki Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak podłącze krosowym to działą
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A odróżniasz krosa od zwyklego ?
     
  8. Adrian Nowicki

    Adrian Nowicki Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ta zwykły jest mniejszy a kros większy a może musze ustawić ruter jakoś mam ustawić
    ruter to coś podobnego do tego linksysa wireless
    ADSI czy coś takiego styłu napisane
    jak mam go ustawić czy kupić krosowy
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale bzdury piszesz, kabel krosowy od zwyklego z wygladu jest taki sam, to kwestia obrobienia kabla w srodku
    Ty kup kabel sieciowy RJ45, a nie wciskaj kabla telefonicznego RJ11/12 do gniazda RJ45
     
  10. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Swojego czasu kupiłem 15 metrów krosowanego kabla, gdyż neta w xboksie miałem poprzez udostępnienie (modem netii) Później zmieniłem operatora, zakupiłem router, lecz kabel pozostał ten sam - krosowany. I net w konsoli hula mi bez żadnych problemów. Więc skoro masz xbl na krosowanym, to się ciesz a nie szukaj dziury w całym. Krosowany czy prosty, co za różnica? Grunt że działa
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jest roznica, jesli urzadzenie nie ma Auto MDI-MDIX to po prostu nie bedzie dzialac polaczenie, ale jesli dziala kros to musi takze zwykly
     
  12. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Czytaj z uwagą kolego co napisałem : ) Skoro działa mi na krosowanym, to mam gdzieś że nie działa na prostym. Po co tworzyć dylematy, skoro ma się to co chciało? Jakbym podłączył kabel od żelazka i miałbym xbl, to wcale bym się nie przejmował kablem czy to prostym czy tez krosowanym.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zadales pytanie
    A ja na nie odpowiedziałem, roznica jest ale to ze ty jej nie widzisz i masz to gdzieś nie znaczy ze inni takze
     
  14. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Uparty jesteś : ) Chodziło mi o różnicę w potrzebach konsumenta, a nie specyfikacje kabli : )
    A moje zdanie odnosi się do głównego wątku, w którym jego twórca ma straszny dylemat, bo słyszał że ma być prosty, a działa mu na krosowanym. Działa to działa, problem znika. Jak wspomniałem wcześniej gdyby działał mi na kablu od żelazka, nie kombinowałbym i nie martwił się tym, że nie działa na prostym
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jestem uparty bo autor wciska kabel rj11 do gniazda rj45, a pozniej mowi ze kabel wiekszy czyli rj45 to kros
    I ta roznica dla uzytkownika jest, jedynie jak widzi gdy cos nie dziala, a czy robienie czegos od poczatku do konca na tzw tip-top jest profesjonalizmem czy upierdliwością to sam odpowiedz sobie na to pytanie.
    A tekst o kablu od zelazka potraktuje jako zart, jedynie ci podam przyklad, stosujac kabel elektryczny w lazience czy kuchni o grubosci np 0,75 takze da prad i bedzie dzialal z punktu widzenia uzytkownika ale coz tego jak bedzie sie topil w scianie bo np pralka ma 2000W jak nie wiecej
     
  16. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Doskonale rozumiem twoje chęci, jak też podziwiam wiedzę. Z kablem od żelazka to faktycznie taki żart by wytłumaczyć o co mi chodzi.
    Nie przeczytałem tego wytłumaczenia o większym i mniejszym kablu, ale chyba przecież niemożliwym jest w ogóle wpięcie kabla telefonicznego w gniazdo rj45. Jakim więc cudem to zrobił ?
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Mniejszy da sie włożyć do gniazda rj45 ale nie bedzie dzialal, mozliwe ze ktorys pin zalapie to wtedy dioda sie zaświeci
     
Wczytywanie...

Poleć forum